Tuesday, December 2, 2008

Job

Finally, I get my job at my current company..
Bersyukur sangat bila dah dapat kerja ni.Almaklumla, keadaan ekonomi sekarang pun cam goyah je.. Company ni pun dah sangat2 stabil. Eventhough this company belongs to Malaysian, but it is not famous among the Malaysian people..Mostly our customer are from Australia, US and Singapore. For those yang tak tau aku keje ktne...sini aku ceritakan serba sedikit tentang tempat keje ku ni..




Aku keje kt H.C.i.t.y.S.D.N.B.H.D (sorila ye..hopefully bila org serach nama company ni, diorg xkn jmpe kt blog aku). Our company offers online hotel reservation hotel. We are handle more than 7000 hotels in 400 locations worldwide. So, we are the developers must do all the hotels page for reservation. Kadang2 rasa cam pening je dok ngadap komputer dari pagi smpai petang..power mata aku semakin naik..waa!!kalo makin tinggi, dat means, harga spek aku pn semakin naik..

Sunday, November 30, 2008

Tag

Setelah berkurun lamanya aku di'tag oleh member2, baru hari nila aku berjaya nk jawab tag2 korang..Ini adalah disebabkan oleh aku tersangatla busy tahap gaban kt ofis tu..kadang2 online newspaper pn aku xsempat nak baca..cuba la korang pikir betapa busy nya aku ni..
Harini, aku nk jawab tag dari korang ...

1st Tag: From Shoot

1.What is the relationship of you and him/her?
Og coursela kekasih ati ku yg tersayang :) hehe

2.Your 5 impressions towards him/her
>>caring >>loving >>talkative (ini bila depan aku je.depan orang lain pandai plak cover lain jadi senyap) >>sensitip >>pemurah (suka kasi aku macam2 especially food bcoz I love foods!)

3.The most memorable things he/she had done for you?
Adela..xleh ckp dgn org lain.

4.The most memorable things he/she have said to you?
"i want u to be my wife"..(aku trus tkejut smbil tersengeh2 ksukaan.wakaka)

5.If he/she becomes your enemy, you will
connot do anything coz i love him very much

6.If he/she becomes your enemy, the reason is
dia dh knianat janji2 yg dh dibuat

7.The most desirable thing to do on him/her is?
always be with him no matter wut happen

8.The overall impression of him/her is
org yang tbaik utk ku

9.How do you think the people around you will feel about you?
>>cakap xblapis.straight 4wd person la kirenye >>sumtimes they feel that i'm heartless person


10.The character of you for yourself is?
berwawasan (chewah!),caring

11.On contrary, the character you hate of yourself is?
moody xtentu pasal

12.The most ideal person that you want to be is?
myself

13.For the people who care about and like you, say something about them.
Thanks and saya juga care n suka kn kamu semua :)

14. 10 people to tag
xmao tag org sbb tag ni dh lama jgk.msti rmai yg dh jawab


2nd Tag: From Ain Karim (ex-schoolmate)

T&C:
1. take a recent CUTE photo of urself.
2. don't change anything, edit or whatever.
3. post that picture
4.post this instruction with this pic.
5.tag 10 people to do this...

dunno la dis pic is cute or not...but it's ok la to answer dis tag...

Monday, November 24, 2008

Under Construction

Hi All..
Currently, my blog still under construction..
will be back soon..

Wait for my next entry..lots of story to tell ya...haha



p/s:sorila ye kalo name korg xde dlm list aku ni..tgh dlm proses

Wednesday, November 5, 2008

Part 2

Em, dis pics was taken during Raya month..
My sis, Ayu n I went to Jusco for a shopping..
we bought a lot of stuff. After shopping, we went to CUTE FISH SPA.
Do some spa with dis cute fish...juz RM5 for 10 minutes..
haha..gatal2 jgk masa ikan2 ni gigit kaki..konon2nye ikan2 ni leh melancarkn pejalanan darah dlm kaki.
after 10 minutes, we felt that our foot became soft than before..
Best jgk kdg2 rs memanjekn diri dgn ikan2 ni..
nk pegi spa yg biase org2 kaya pg xmampu lg.almaklumla xkeje lg..mahal la.
nnt kalo dh keje, aku nk jgk merasa pg spa.




After having fun with dis cute fish, we went to K.Wani's house. She is my collegue. Her house is near
the Jusco..forgot to take the pics coz we have lot of fun there with FOODS!!

On d way back to Putrajaya, langit semakin kelam n hari mau ujan...
We stop by on the flyover and take some pics coz rs cm cantik plak pemandangan masa mendung2 ni..


After pg open house rumah K.Wani, aku pegi plak 'Open Block' kt kawasan apartment rumah aku plak.
Mmmm..byk betul makan harini..macam2 yg ade..
foods ni disediakn oleh ahli2 blok.diorg bgotong royong masak food untuk malam tu..

Part 1

setelah bebrapa lama bz n xsempat nk update blog ni, baru hrni aku smpt update wif some story n some pics..


Ni gamba2 masa open house rumah aku. Actually, open house tu start dr tengahari smpaila ke malam.
tp disebabkn tengahri tu ramai sgt tetamu, xsmptla nk amik gamba. Lbh kurang 100 org dtg
ms tengahari. Ofis mate ayah aku nk ofis mate aku dtg serentak.tu yg smpai kitorg 1 family xsmpat nk lyn tetamu..
sorry ye...food smpai kene masak lg skali..tu baru kul 1..food sume dh abes..
sesak rumah kitorg ,asa tu.nasib baik ade corridor yg luas so leh la muatkn guest yg xmuat dlm rumah tu.
Waktu malam pn still ramai gak. 1 family sblah ayah aku datang dari muar, n9 n KL..meriah sungguh rasenye haritu.
kenetulan malam tu adlh mlm yg ke-100 arwah mak aku meninggal.kitorg wat skali tahlil arwah malam tu.
jemput org2 surau n jiran2 sekeliling kt cni.
Comot sket muka aku masa mlm ni sbb dh terlalu pnt n dh mls nk pikir baju ni match ke x dgn tudung.yg penting pakai je.
penat lebih menguasai diri.hehe


Xsangke plak member2 lama aku masa kt STF dtg jugak malam tu. Thanks to Filzah, Dina, Wani Rani and Linda..
Dirg ni ade yg dh keje n ade yg still blaja lg kt UKM. dh lama sgt xjmpe diorg ni. It's just like a small reunion to us.
Maybe next time kita leh wat gathering yg besar..ajak semua HEROES.

Tuesday, November 4, 2008

Kena Kejar

harini xpasal2 kena kejar dengan org bank tuuttt...
bukannye sebab aku xbayar hutang bank.tp sbb haritu masa kitorg balik surau, dia jumpa aku n k.julie kt tangga nk masuk opis..diorg ni promotela macam2 kt kitorg such as personal loan n credit card..pastu diorg ks brochure n name card..
ingatkn abes kt situ je..rupa2nye tidak sama skali.
semalam, ada sorg bdk account ni bagitau kitorg ade sorg girl call cari kitorg. Pnatla kitorg ni pikir,sapela yang nak call kitorg kt cni..
Patu td, lepas klua dari surau resort, tetiba dengar someone jerit2 nama kitorg..
"JULIE!IYLIA"

huh?!sape plak tu yang panggil..
rupa2nye girl yg haritu kitorg jumpa kt tangga ofis..
harini dia tnya napa xcall dia balik..pastu dia pn bgtau xdpt nk go through kitorg nye email.dia cakap nak kasi lg brochure and other form utk kitorg..
Dia siap cakap lg dia call kitorg banyak kali, tp xdpt sbb kitorg takde direct line.huhu..selamat..
em, patutla semalam budak account tu ckp ade org call kitorg.rupe2nye dia..
Tadi pn masa dia dtg cni, dia tjumpe sorg staff dok kat luar ofis..pastu dia tnye kitorg mana.pastu staff tu cakap kitorg kt surau.terus dia pg dok depan surau tgu kitorg.
dia promotela mcm2 loan kt kitorg ni...kitorg xbminat langsung.siap cakap lg tgh rush ni.banyak keje nk wat..tp org tu still bcakap gak..

ingatkan dah abes..ttibe sampai kt 1 corner b4 sampai ofis, dgr lagi suara pompuan jerit panggil nama kitorg..
wahh!!!dia kejar kitorg lg.kali ni dia mintk plak no fon kitorg..tp kitorg xnk ks pn...pastu k.julie ckp,nnt we all call u...

hahahha..pnat kitorg bgelak ketawa lepas org tu pg

Monday, November 3, 2008

Photo Session

Around 10.30 am, we're having photo session done by Marcomm department. The photo will be put on our website and facebook (will be launch soon).









Thursday, October 30, 2008

Spanish

Soy un traductor ahora...
Tengo tarea de localización que es traducir todas las páginas en español.
Es difícil y yo necesidad de estudiar la gramática española.

Free Emoticons For Your Blog

Quizá después de esto puedo hablar en español!


Free Emoticons For Your Blog

Thursday, October 23, 2008

busy

Hi all,

I'm currently bz wif my task..got a lot of task dis week and also for next week..
just wait for my nxt entry..

will be back soon..

Tuesday, October 21, 2008

New Layout

Free Emoticons For Your Blog

Em, dis is my new layout...
pnt btol nk cari layout yg cantik2..

Best viewed in Mozilla

Wednesday, October 15, 2008

Quote

Love is patient, love is kind.
It does not envy, it does not boast,
it is not proud.

It is not rude, it is not self-seeking,
it is not easily angered, it keeps no record of wrongs.

Love does not delight in evil but rejoices with the truth.
It always protects,
always trusts,
always hopes,
always perseveres
......................................................................................

p/s:luv dis quote

Tuesday, October 14, 2008

Open House

Hi All,

I would Like to invite you to come to my house this Thursday from Noon till Nite.


Time: Noon - Nite

Date: Thursday, 16 October 2008

Farewell

Last Thursday, our department held farewell party for our team leader, Wan Zuraiha which also my supervisor here. She resigned after 5 years work here..


Weekend With Hafiz

Last weekend aku dpt jmpe bf ku yg tsayang..dh lame xjmpe..
Thanks dear sbb spent time with me here even tlmbat dtg 1 hour..hehehe

Hari Raya

Em, ni gmba ms hari raya haritu..aku blk kampg ayh ms pagi raya.igtkn pagi raya xjem jln.rupe2nye jln jem.pjalanan yg biasenye 2jam stengah,trus jd 5jam..ceh..buang ms kt jln je..rmai kaum2 lain mengambil kesempatan klua bcuti ms hari raya sbb masa aku stop kt r&r, nmpk kaum2 yg lain bhenti rehat nk ilangkn pnt jem.



mlm hari raya 1st tu, kitorg lbh kurang 6 family pg beraya kt rmh jiran2 nenek yg sbnrnye adelah sedara mara arwah atuk..


dh disebabkn kitorg ni dh rmai,kitorg pn trus je wat marhaban kt rmh jiran nenek.4 rmh kitorg marhaban.


fyi,marhaban tu adlh selawat memuji Rasulullah.rasa2nye, kt Johor je yg ade marhaban.kalo kt tpt lain slalu ade org dtg takbir ke rmh..





Hari raya ke-2, kitorg konvoi rmai2 g raya kt rmh sedara mara yg lain..
Ni antara muka2 sedara aku yg ade kt rmh nenek

Monday, October 13, 2008

Aktiviti Sepanjang Ramadan

even kalo korg rase entry ni cm lapuk, tp aku still nk gak masukkn entry ni.aku saje nk memenuhkn ruang dlm blog ni stlh lame xupdate..
Actually,aku saje nk masukkn pics aku spnjg bln ramdan yg lps..
buat kwn2 aku yg tlalu mrindui ku (hahah),tgkla gmba2 aku ni ye...

Fyi, i lost my weight during this industrial training. about 4-5 kg..hahah..amazing kn?
org lain dok rmh, gain more weight, but aku ilang berat bdn..dunno why..
rsnye aku dh mkn cm slalu..tp berat makin kurg je..huhu..

skrg ni nk cite ape yg aku buat spnjg bln puasa haritu...

------------------------Shopping Langsir--------------------------------------------
Ni antara aktiviti fav aku n ayh aku slame ni..kitorg mmg suke gila g shopping.xkira la pape jenis shopping pn. gamba2 ni menunjukkn kitorg g shopping langsir kt Nilai. kebetulan nenek n mkck aku dtg cni, so aku n ayh aku pn ajkla diorg g jln2 kt nilai.
Actually dis year, ayh mmg nk jahit new langsir..so, aku ni kire cm assistant cum curtain designer.hahaha...cm klaka je jawatan tu..
tpaksela mjelajah 1 Nilai 3 tu cr design yg cantik. mcm2 kedai kitorg masuk sbb nk tgk design yg seswai.
Mkck aku n family dia g jln2 cr tikar buluh/rotan yg tgh popular skrg ni...
ala....yg ats dia cm ade corak2 same cm kt karpet tu..haaa...yg tula..
byk dia bli...almaklumla, ayh aku bjye rekemenkn dia kedai yg murah yg biase kitorg g.tokey kedai tu pn dh knal kitorg.
smentara mkck aku cr tikar yg dia nk, aku,farah(adk aku),ayh n nenek g jln2 cr kain langsir.Ayh aku ni mmg mempunyai bakat semulajadi dlm memasak n menjahit langsir.tp ank2 dia ni xde plak yg mewarisi bakat tu.huhhuhu...
aku ni reti design je pattern langsir yg cantik2..pastu ks ayh buat.



------------------------Berbuka Puasa kt Rumah Mak Anjang-------------------------

Lepas pnt jln2 kt Nilai, kitorg g serbu rmh mak anjang aku kt Kajang.kitorg mmg rajin dtg rmh dia sbb rmh dia besar n luas.seswai utk kitorg dtg mkn2 or wt majlis. smpai je kt sne, food semua dh ade.cm kenduri plak rsnye..ade 5 family tmsuk mkck aku yg dtg dr kampg n nenek...lps abes bbuka, sesi memotong kek pn bmula..mase tu besday adk sedara aku "Nur Aqilah"..
dia ni sgt manje n suka merajuk.bila dh stat merajuk, msti jd cm kura2..sorokkn muka dlm bantal n nmpk kaki je.hahah,cm kura2 kn?!

Friday, October 10, 2008

My Favourite Song



This song is very meaningful for me as the title is "BYE BYE". this song is for people who lost somebody is their life; the loved one





Mariah Carey Lyrics
Bye Bye Lyrics

Syikin telah men'tag' aku

Berapa pasang baju raya anda taun ni dan kaler apekah?
ade 2. satu biru n satu lg kaler maroon

Apakah makanan raya tradisional kegemaran anda?
ketupat n rendang.(tp xleh amek byk2.nnt gemuk)

Apakah biskut raya kegemaran anda?
tat gulung,semperit (only handmade from atok aji)

Bape banyak duit raya anda dapat n spend untuk bagi kat bebudak?
em,byk jgk raya kali ni dpt...utk bdk2 lom lg ks.maybe nxt year is my turn to give them some duit raya

Apakah aktiviti malam raya korang?
kemas rumah, gantung langsir, tlg2 sediakn bhn2 utk masak


Monday, September 29, 2008

Siapakah Dia?!



em,msti korg ttanye2 kn siapakh gerangan jejaka kt ats tu...
huhu..actually,inila bf sy..nama dia HAFIZ..
msti korg rs sy ni poyo kn..buat n3 psl bf sndri..
lntak korg la nk ckp pe..sbnrnye sy tgh rindukn dia ni..since stat LI,kitorg pnh jmpe 2kali je.tu pn tlalu kjap sbb masing2 ada hal yg nk diuruskn..
bilala sy leh jmpe dia lg ni?
rindula kt dia....
fyi, dia ni still tgh blaja lg kt melaka..nnt kitorg grad same2..heheh..suka2x
baju melayu dia tu sy yg pilihkn kain sbb tu fav kaler sy..cntik kn kwn2?
k..la....
nnt sy post n3 lain..
bubye

Friday, September 26, 2008

Tagged From Emmy

---> Harini br rs nk jwb semua tag. a lil bit bz lately bcoz i have to handle new city assigned to me
1) What were you doing 5 years ago?

  • Prepared my SPM at STF
  • amek lesen kete (tiru ayt emmy.huhu)
  • gna my 1st hp
  • bsedih2 nk bpisah dgn kwn2 yg dh bsame 5thn
  • berehat kt rmh smbil membina bdn---8kg increase in 3 months.hahah
2) What were the 5 things on your to do list today?
  • apply for leave
  • waiting for my hotels to be verified
  • tolong2 ayh masak kt rmh sbb hrni byk sgt org order
  • mlm nnt mau pg beraya rmh sedara
  • rest... :)
3) What are 5 snacks that you enjoy?
  • black chocolate (yummy)
  • biskut iko
  • Super Ring
  • Biskut Bantal Miow Miow
  • jajan Mimi
4) What are 5 jobs you've had?
  • Waitress at Seri Malaysia Hotel
  • assistant chef (hahah,yeke?)
  • Web Developer Intern
  • Penjual Mushroom Snack
  • Penjual Name Card (ms zaman sek rendah jual kad yg cntik2)
5) 5 People i want to tag?
everyone yg rasa nk jwb soalan ni :)

SELAMAT HARI RAYA

More AIDILFITRI graphics

Selamat Hari Raya kpd semua kwn2 xkira dmana anda berada.
sy ingin mnyusun 10 jari memohon ampun & maaf sekiranya ada tsilap kata spnjg persahabatan slama ni..
0-0 k!
silala dtg beraya ke rmh sy pd sape2 yg tgl bdktn dgn putrajaya..

Thursday, September 25, 2008

Kereta ku...





sakitnye ati aku ni..errggghh...
mrh sgt..pagi td aku hepi2 nk pg keje,ttibe smpai kt kete cmni plak jd nye.
sape la 'makhluk' yg kurang aja wt kete aku jd cmni..
berapi je aku rs ni..
siapla..aku akn cr org tu smpai ke lubang cacing.igt aku tkut ke ha?!!
sktnye jiwa ni...
pnt aku jg kete tu baik2

Tuesday, September 23, 2008

Peringatan

Yakjuj & Makjuj (Berita Gempar Dari NASA!!!)

WASHINGTON — Weekly World News telah mendedahkan tentang penemuan mengejutkan mengenai satu kaum primitif yang di panggil Mole People hidup 20 batu di bawah tanah, menggunakan terowong rahsia untuk memasuki United States! Penemuan ini telah dibuat bukan oleh ahli kaji purba, tetapi oleh saintis NASA yang menggali jauh ke dalam Bumi - dan mereka cuba menyembunyikan kewujudan kaum ini dari pengetahuan awam.. Seorang pekerja NASA yang tidak mahu dikenali telah mendedahkan gambar-gambar eksklusif and informasi mengenai kaum ‘orang gua’ ini.

“Cerita ini harus diberitahu,” kata sumber itu. “Ia terlalu besar untuk disorok”. Sumber itu telah mendedahkan beberapa rahsia besar mengenai Mole People. “Nampaknyer mereka seperti kaum yang peramah”, beliau berkata, “Tetapi mereka amat primitif. Kami cuba berkomunikasi dengan mereka, tetapi ia satu kerja yang susah memandangkan mereka tidak tahu bahasa English”. “Mole People, sebagaimana yang kami panggil, mempunyai laluan senang untuk ke muka Bumi (surface world)”, kata sumber itu.

“Dengan demikian, President Bush mengendalikan situasi ini dengan penuh berhati-hati. “Tersilap langkah boleh mengakibatkan makhluk ini mengisytiharkan perang dengan manusia di atas. Kami tidak pasti berapa jumlah mereka ini. Kami baru melihat satu bandar setakat ini, dengan anggaran 2000 orang Mole tinggai di situ. “Tetapi ada pihak yang menyatakan bahawa mungkin berjuta-juta orang Mole tinggal merata-rata di dalam bandar-bandar bawah tanah, berselerak di bawah muka Bumi”.

Makhluk itu mempunyai beberapa persamaan dengan manusia - dan juga sedikit perbezaan. “Seperti kita, mereka berjalan dengan dua kaki, tetapi mereka jauh lebih tinggi dari manusia biasa - setinggi 8 ke 10 kaki tinggi. Jari-jari mereka seperti kuku binatang. Dan tangan mereka juga seperti kaki itik (webbed), direka untuk menggali, bukan seperti kuku mole”

“Kulit mereka sangat kuat. Ia adalah untuk menahan panas yang melampau dan juga keadaan yang teruk di bawah Bumi”. “Didapati bahawa terdapat perhubungan dan interaksi di antara manusia dengan makhluk ini suatu ketika dahulu - mereka bercakap di dalam bahasa yang hampir sama dengan dialek Navajo Lama.

Sumber itu juga menyatakan bahawa kaum Mole ini mempunyai sistem otot-otot yang sangat besar, membuatkan mereka mampu bertindak ganas. “Apabila salah seorang ahli ekspedisi itu menyalakan rokok, kaum Mole menganggap itu sebagai satu ancaman dan terus menyerang beliau”.

“Mereka mencakar dan menyerang beliau seperti kucing hutan, hampir menjatuhkan beliau bersama rokoknya. Beliau amat bertuah selamat dan hidup dari insiden itu”. Kaum Mole amat berminat dengan dunia atas muka Bumi - pakaian, alat-alatan dan makanan terutamanya. Mereka amat meminati buah-buahan segar.

“Saya belikan mereka sedikit anggur, dan mereka terus berpesta dan bersukaria”, mengikut kata sumber.“Amat jelas mereka tidak boleh menanam buah-buahan mereka sendiri memandangkan mereka tinggal 20 batu di bawah muka Bumi”. NASA amat berminat untuk mengkaji kaum Mole. “Kami mahu tahu segala-galanya mengenai mereka - apa yang mereka makan,bagaimana mereka tinggal dan yang paling mustahak, apakah perhubungan mereka dengan kaum manusia”.

“Kami tertanya-tanya jikalau mereka itu ada kaitan dengan manusia di dalam aspek-aspek yang tertentu. Adakah mereka adalah nenek moyang manusia moden hari ini secara genetiknya ?”

Pakar berkata terdapat spekulasi yang pelbagai mengenai kaum Mole.

“Mereka boleh jadi apa saja, dari Yetis (BigFoot), makhluk asing dari angkasa atau saki baki orang yang terselamat dari bandar Atlantis Yang Hilang. Pakar juga berkata penemuan ini telah menimbulkan beberapa tanda tanya.

Adakah makhluk itu musuh dan suka berperang ataupun peramah dan sanggup bekerjasama? Dan bagaimana dengan minyak dan simpanan mineral di bawah Bumi? Siapa yang memiliki mereka: kaum Mole atau kita? Bagaimanakah dengan NASA dimana misi asalnya adalah untuk meneroka ruang angkasa - telah menjumpai kaum yang hidup di bawah muka Bumi? Jurucakap NASA tidak menafikan mahupun mengiyakan laporan itu. Setelah menerima tekanan hebat dari wartawan, jurucakap White House menjanjikan informasi yang dibenarkan oleh White House untuk disebarkan. Teapi beliau telah memberi amaran “mungkin tidak untuk jangkamasa yang terdekat”. Menurut sumber itu, NASA menjumpai kaum bawah tanah itu dalam bulan Ogos ketika sedang menjalankan projek rahsia yang di beri nama Operation Mole Hole - satu inisiatif dimana wartawan sekarang percaya ia mungkin untuk mengintip China, menggunakan “teknologi bawah tanah”. Setakat ini NASA telah menjumpai pintu laluan rahsia ke dunia bawah tanah di kawasan sekitar Washington State’s Mount Shasta, gua Mammoth di Kentucky dan juga gua-gua yang berselerak sekitar barat daya U.S mengikut kata sumber. Berkurun lamanya manusia telah bercerita tentang kewujudan makhluk di bawah muka Bumi.

Sekarang, buat pertama kalinya, spekulasi itu telah dibuktikan kesahihannya. Tetapi samada makhluk-makhluk ini kawan ataupun lawan masih tidak diketahui.

~ Terjermahan bebas ke Bahasa Melayu.. Sumber asal Derro Found Living Under The Earth

sumber:
http://irwan007.wordpress.com/dakwah-kristian/yakjuj-makjuj-berita-gempar-dari-nasa/

bc link ini jgk: http://www.bharian.com.my/Current_News/BH/Monday/Dunia/20080922080449/Article/
http://hadith.al-islam.com/bayan/Display.asp?Lang=ind&ID=1643
http://zicohasan.multiply.com/journal/item/6/Kajian_Benarkah_Tembok_Yakjuj_Makjuj_Sudah_Ditemui

  • nmpknye dunia sedang menuju ke arah akhir zaman.byk tanda2 yg semakin jelas kelihatan pada zaman sekarang ini.
  • sbg seorg islam, kita perlu percaya dgn tanda-tanda yg ada ni sbb percayakn hari kiamat merupakan salah satu drpd rukun iman yg wajib kita ketahui.
  • entry ini ditulis dsbbkn sy tlh tbaca 1 artikel di berita harian smlm. dsbbkn oleh artikel itu, sy tlh tpanggil utk mnulis entry ini.
  • byk juga artikel dlm internet bkenaan Yakjuj dan makjuj ini.ade saintis yg dikatakn bjaya menemui 1 kaum di bwh perut bumi.jika dfikirkn secara logiknya, bagaimana boleh wujudnya 1 kaum yg dkatakn hampir sama dgn manusia idup di bwh perut bumi yg tlampau panas itu. perut bumi mrupakan tempat yg pns.
  • tetapi kisah yakjuj dan makjuj ini ada didlm Al-Quran dan akn ada 1 masa nnt mereka berjaya keluar drpd tembok yg tlh dibina oleh Zulkarnain.
  • kepada anda yg ingin mencari fakta2 bkenaan entry sy ni,bolehla google..pelbagai artikel akn muncul.
  • walaupn sy tidakla sebaik mna,ttp sy menyeru kpd anda semua agr memperbykkn amal ibadat n btaubat sebelum menjelmanya yakjuj dan makjuj ini.sekiranya kaum mereka ini tlh bjaya klua dr perut bumi,sudah tlmbt bg kita umat manusia utk btaubt dan kembali ke pangkal jln kerana mereka ini adalah kaum perosak yg akn berusaha merosakkn dunia.Nauzubillah..

Monday, September 22, 2008

soklan yg byk dr Shoot

Shoot tlh m'tag' aku hrni..


1. Name one person who made you laughed last night.
of course HAFIZ...sbb aku call last nite.pastu borak2+gelak2 :)

2. What were you doing at 0800?
arrived at HCity Sdn Bhd

3. What were you doing 30 minutes ago?
xde pape.surf internet je

4. What happened to you in 2006?
couple dgn sum1 n i hate him until now 4eva.huh!!damn!!

5. What was the last thing you said out loud?
nothing sbb kt cni tlampau senyp mngalahkn library

6. How many beverages did you have today?
plain water je ms sahur td

7. What color is your hairbrush?
purple

8. What was the last thing you paid for?
my new blouse

9. Where were you last night?
pg kedai jap bli roti around 9pm

10. What color is your front door?
beige

11. Where do you keep your change?
Purse n sumtimes dlm poket slua je

12. What’s the weather like today?
Biase je…

13. What’s the best ice-cream flavor?
choc+nuts

14. What excites you?
mau rht kt rmh n pg braya sakan

15. Do you want to cut your hair?
no la...my hair is still in good condition.rmai org jeles same rmbut gue.huhu

16. Are you over the age of 25?
lom smpai lg

17. Do you talk a lot?
sumtimes n kdg2 xleh nk stop

18. Do you watch the O.C.?
ape itu OC?

19. Do you know anyone named Steven?
Ade..my practicummate ms kt KMJ

20. Do you make up your own words?
depends on d situation

21. Are you a jealous person?
kdg2 je.tp bnde kck mls mau jeles

22. Name a friend whose name starts with the letter ‘A’.
aina,amad,adhel.....-->byk lg sbnrnye

23. Name a friend whose name starts with the letter ‘K’.
kewek..

24. Who’s the first person on your received call list?
org tmnet yg nk psg streamyx

25. What does the last text message you received say?
sejukla dlm aircond ni -->from my bf

26. Do you chew on your straw?
nope.

27. Do you have curly hair?
wavy tmasuk x?

28. Where’s the next place you’re going to?
my bedroom.mau baring2

29. Who’s the rudest person in your life?
ade sum1.xleh ckp kt cni

30. What was the last thing you ate?
ns+smbl sardin

31. Will you get married in the future?
InsyaAllah

32. What’s the best movie you’ve seen in the past 2 weeks?
xde tgkla..bz je memanjg skrg ni

33. Is there anyone you like right now?
ade kot

34. When was the last time you did the dishes?
last nite

35. Are you currently depressed?
x

36. Did you cry today?
nope.xsuke nanges2

37. Why did you answer and post this?
shoot: anda di'tag' !!visit my blog...

38. Tag 5 people who would do this.
::Wawa::
::Mie::
::Che Dah::
::Ronie::
::Dayang::

Artwork di kala kebosanan


cm artwork dak skola rendh je kn?hahah..
aku tgh bosan kt opis ni.task xde skrg ni.so wtla mende ni..
actually, aku ni pn purple lover gak.tp xdela cm cheda..kuikui

~lalala~


Ini gmba desktop ku.pnoh dgn folder.everything must be on d desktop sbb sng leader aku nk access.ceh!

Wednesday, September 17, 2008

.:In Memory:.

pd 9 Julai 2008 yg lps, org yg plg sy sayangi tlh meninggalkn alam dunia ini..
sedih sgt rs hati ni sbb xsmpt nk bsama ms saat2 akhir pemergiannye...
Actually, arwah mak sy dh skt 6thn yg lps-->skt saraf..
mula2,arwah mak slalu sgt skt pala n jatuh2 ms kt tpt keje -->operation theatre,Hospital Muar.
Pastu, sntiasa amek mc je n nk jln pn ssh....
arwah mak xleh bjln sndri.kalo nk jln,kne ade org bantu or dia kne bpaut kt kerusi n sorong kerusi tu smpaila kt tpt yg dia nk pg..
ms tu mmg sy nmpk muka mak sgt stress n pressure..

ms arwah mak sy stat skt, sy xberapa perasan sgt sbb skola asrama.dhla jarang balik rmh.
smpaila sy nk masuk UTeM, sy perhatikn arwah mak dh xleh bjalan.nk ckp pn ssh, mkn pn ssh..
sumtimes, air mata sy nih mengalir tanpa dsedari sbb tgk keadaan arwah mak sy ni..

Bln Jun 2008 yg lps ni arwah mak sy dmasukkn ke hospital for 1 week sbb perut n kaki mengembung.doktor ckp ade air kt dlm tu n dia kne tebuk 1 lubang kt perut utk kluakn air tu..
bl dgr je nk tebuk, sy,ayh n adk2 yg lain jd btmbh sdh..dhla bdn mak sy smakin kecil.
kdg2,bl tgk nurse n doktor nk amek darah kt tgn pn,rs cm seksa je sbb diorg cucuk byk kali tp xklua jgk darah..bl sy tnye arwah mak skt ke x,dia senyum je pastu geleng2kn kepala..sdh sgt sy tgk..
ttibe je, ms 3rd day (if i'm not mistaken),mak sy xsdrkn diri..n doktor sahkn mak sy koma.
doktor ckp,maybe ade some complication kt dlm hati yg menyebabkn mak sy xsdrkn diri..
doktor nk kitorg bsedia je dgn segala kemungkinan yg akn blaku..
Ya Allah!! ms tu rs nk gugur je jantung ni..air mata mmg xpyh ckpla.trus mgalir cm air terjun.
ms tula sy perasan ayh sy juga turut menangis mengenangkn nsb isteri yg tcinta...
spnjg hari sy ddk je kt hosptl tu sambil bc yasin..sy xnk ape2 blaku kps arwah mak sy..
ptg tu rmai jiran2 sy dtg mlawat kt hosptl..sy rs tharu sgt dgn mereka.xsangke seramai tu yg dtg..Thanks pkck&mkck yg dtg...
Sedara mara sy pn rmai jgk yg dtg ptg tu lps dpt tau arwah mak sy koma..mereka sume suro sy skeluarga bsabar n bdoa byk2..

THen, around 3 am ttibe tjaga dr tdo.bl sy buka mata, sy nmpk arwah mak sy dh sedar.syukur alhamdulillah..sy trus ks mnm air n mkn roti sket sbb dh 1hari perut kosong.
Pagi tu lps doktor check,dia ckp nk kne masukkn salur makanan kt hidung arwah mak sy..sy sdh sgt ms tu.dia ckp paru2 mak sy berair n kbetulan mak sy batuk ms kt hosptl tu.doktor ckp kalo mkn normal,tkut xmsuk dlm perut tp food tu turs masuk paru2.sy trus call ayh sbb doktor nk mintk psetujuan dr ahli keluarga..ms doktor masukkn tu dia tutup tirai kt katil arwah mak sy.dia xnk ks kitorg tgk.lps tu arwah mak sy ckp skt sgt n xselesa.after kne masuk tube tu, mak sy xbckp lngsg sbb xselesa.arwah mak sy tpaksa mnm susu khas yg hosptl ks spnjg dia pkai tube....
sdh sgt..stiap ms air mata mengalir sbb sy dpt rs ksakitan tu.

1bln jgkla sy mjaga mak sy kt rmh after klua hosptl.ms ptg b4 arwah mak sy meninggl dunia, sy br blk keje.lps tu sy nmpk mata arwah mak merah n berair.sy tnye ssh nk kluakn kahak ke ms batuk?pastu arwah mak mengangguk je..b4 tu mmg mcm tu jgk tiap2 hari kalo batuk.pastu ttibe ayh sy ajk klua pg bli susu.sy klua dgn adk sy, ayu.kt rmh tgl adk sy 2 org..
sy blk rmh lbh kurg kul 8 lbh after bli susu n makann..ttibe sy tgk mak sy cm tdo ats kerusi mls..tp muka dh lain.pucat je...sy jd xsdp ati.sy bgtau ayh n adk2 yg lain..kitorg panggil2 arwah mak sbb tkut jd koma lg..bl panggil byk kali, xde respon.pastu sy rs urat tgn sejuk je.nadi kt leher xde..pastu ayh trus pnggl ambulan n jiran2 yg tdekat.ms medical assistant tu dtg, dia ckp arwah mak sy dh xde lg.mstu tuhan je yg tau cmne sdhnye kitorg 1keluarga..kami xsmpt nk bsame2 arwah mak ms dia tgh nazak.adk2 sy yg tgl kt rmh igt mak sy tgh tdo sbb slalu mmg tdo cmtu ats kerusi mls..sdh sgt mstu..rupa2nye air mata yg klua dr arwah mak bmakna sgt.dia nk bgtau yg hayatnye dh xlama...napela kitorg xperasan lngsg...:(
pastu ayh ade ckp,tghri tu arwah mak cm nk bckp dgn ayh,tp xtklua pn sepatah pkataan dr mulut dia.nmpk cm ssh...rmai sgt org dtg ms ziarah..rs sgt2 tharu.terima kasih kpd sesapa yg dtg aritu...drpd ofis sy+ayh sy pn dtg.jiran2 ttangga...sedara mara rmai sgt yg dtg..
skrg ni, mmg kdg2 sy sgt rindukn mak sy..since arwah mak sy skt,mmg jarang sgt sy ade kt rmh utk jg.tp 1 bln yg terakhir,dpt jgk sy luangkn ms utk jg arwah mak.tu la saat yg plg bmakna dlm idup sy...


To all my frens out there, jgla parents korg slagi mereka masih ada...hulurkn bantuan kalo mereka perluknnya..




Monday, September 15, 2008

.:New Gadget:.


Dis is my new camera..
shopping kt ebay..almaklum la aku mls nk jln2 skrg ni...buhsan.xde member..

Friday, September 12, 2008

.:Miss You Guys:.


Hmm...Rindu sgt kt member2 skola...miss all d memories in Desa Tun which I've been there for 5 years..aritu for d 1st time, aku pg wedding HEROES...Dh 3 org kwn2 aku kawin dmulakan dgn J.E..J.E was my fren back in Desa Tun and also my roommate back in JMC (Johore Matriculation College).
2nd yg kawin is Dayout, our lovely Head Girl. dia ni leh jgk dkatakn cikgu add math aku yg bgs.thanks dayout sbb ko la add math aku cemerlang :)
3rd--> Sikin..She also was my fren back in Desa Tun...

Ni ade gamba2 sket ms aku pg wedding dayout.slame ni kalo ade gathering xpnhnye smpat aku nk pg.hehe..
so, enjoy dis pics :)


-alamak,Hafiz xsmpt posing-

-wif Toy (roomate f3-f5), Nana (classmate)-

-on d way g rmh dayout-

-HEROES wif d pengantin-

-Dayout & Afiq-

-after 5 years-

-pic wif Hannan(bakal cikgu)-

-kitorg conquer 1 canopy nih-



Maybe after dis we will meet together again...

Wednesday, September 10, 2008

Interview

waa..title entry cm bgs je..
bunyi cm aku nk g interview.tp sbnrnye xpn..

hrni rmai gila org dtg interview kt cni..maybe bdk2 yg br grad.
dsbbkn aku dok sblh meeting room(yg kdg2 jd tpt utk interview),
so aku perasanla org2 yg masuk..
mcm2 gaya.dr yg baju xblengan smpaila yg tutup semua pn ade..
hahah..
nmpkla jgk muka2 nerves nk kne interview..
-->t'igt ms nk interview dlu.tkut gak

kla...
bubye

p/s: xsbr nk tgk my new camera yg br bli dr ebay

Tuesday, September 9, 2008

hadoi!!!
ni part yg paling aku xsuke dlm 1bln...
skt gila pinggang n abdomen di bwh perutku ni..
rs cm nk cabut je ltk tepi jap..
tp ape leh wt..dh mmg ditakdirkn xleh cabut, so tpakse mghadapi saat ksakitn stiap bln.
actually, kalo aku slalu g exercise,xdela plak rs skt..
tp since LI ni xbksempatan sgt nk g wt exercise stakat exercise sapu2 smpah kt rmh tu slalula.

hrni, lngsg xde task..
so aku layan tenet je smpaila tcipta blog yg tah pape je ni.
asyik bc blog org je, trus teringin nk ade blog sndri.

TO---> shepha, fida, dayang, uji n etc... ( I always read ur blog)
dgn adenye blog2 korg ni, mbuatkn life aku kt opis xbuhsan..
dhla kt department aku ni kalo nk communicate gna MSN je..so jarang mgunakn communication skill kalo nk wt keje..
everything must be send via email and MSN...kdg2 smpai nk bckp dgn member sblh meja pn gna MSN..very bored.huh!!
kdg2 aku ni leh jgk jd cm receptionist sbb meja aku sblh meeting room and discussion room.
ade je kdg2 diorg ni tingglkn msg suro panggilkn org sna cni utk msuk dlm blk tu.

mr d: nnt u suro MR. LEE (our big boss) masuk meeting dgn I
me: orait...but he still running the discussion kt sblh tu.
mr d: it's okla.suro je dia masuk nnt lps abes
(ayt2 ni slps disdpkn supaya korg rs best nk dgr.haha)

nsb baik xkna wt air sbb bos2 kt cni bagus sgt
diorg masuk pantry sndri utk wt air.

huhu..dh byk dh aku mrepek ni..sbnrnye nk ckp psl ksakitan aku ni je.
tp dh smpai mlalut kt tpt lain..nnt aku post entry yg lain plak...

My 1st entry

hye all!!
pagi ni xde task lg.
tgh tgu my collegue verify yesterday's task..
xpe2...
dia tgh byk keje..so ade canla mau surf tenet.
kalo x asik dok ngadap komputer je ni rs cm dh nk tkelua bijik mata..
dhla mata ni rabun plus my astig a.k.a silau pn sgtla tgi..
hahaha..


alamak..msn suda nyala2..nmpknye org yg verify keje suda respon..
byk kne amend blk..smlm xnk ckp

k..la..
nnt post entry yg lain
bye all

Sitemap





p/s: Kalau korang still tercari2 hadiah untuk birthday, anniversary, doorgift perkahwinan & tunang atau pun nak makan coklat homemade, korang bolehla terjah Sweet Cottage. Kami menawarkan pelbagai jenis homemade chocolate dengan harga yang berpatutan.



banner
...From The Bottom of My Heart.. is a personal website. Every opinions and information contained in this website is for owner's own satisfaction. Any reliance you place on such information is therefor at your own risk. Owner will not be responsible for any damage or harm caused. Reviews, comments and opinions are welcome.