Thursday, October 30, 2008

Spanish

Soy un traductor ahora...
Tengo tarea de localización que es traducir todas las páginas en español.
Es difícil y yo necesidad de estudiar la gramática española.

Free Emoticons For Your Blog

Quizá después de esto puedo hablar en español!


Free Emoticons For Your Blog

Thursday, October 23, 2008

busy

Hi all,

I'm currently bz wif my task..got a lot of task dis week and also for next week..
just wait for my nxt entry..

will be back soon..

Tuesday, October 21, 2008

New Layout

Free Emoticons For Your Blog

Em, dis is my new layout...
pnt btol nk cari layout yg cantik2..

Best viewed in Mozilla

Wednesday, October 15, 2008

Quote

Love is patient, love is kind.
It does not envy, it does not boast,
it is not proud.

It is not rude, it is not self-seeking,
it is not easily angered, it keeps no record of wrongs.

Love does not delight in evil but rejoices with the truth.
It always protects,
always trusts,
always hopes,
always perseveres
......................................................................................

p/s:luv dis quote

Tuesday, October 14, 2008

Open House

Hi All,

I would Like to invite you to come to my house this Thursday from Noon till Nite.


Time: Noon - Nite

Date: Thursday, 16 October 2008

Farewell

Last Thursday, our department held farewell party for our team leader, Wan Zuraiha which also my supervisor here. She resigned after 5 years work here..


Weekend With Hafiz

Last weekend aku dpt jmpe bf ku yg tsayang..dh lame xjmpe..
Thanks dear sbb spent time with me here even tlmbat dtg 1 hour..hehehe

Hari Raya

Em, ni gmba ms hari raya haritu..aku blk kampg ayh ms pagi raya.igtkn pagi raya xjem jln.rupe2nye jln jem.pjalanan yg biasenye 2jam stengah,trus jd 5jam..ceh..buang ms kt jln je..rmai kaum2 lain mengambil kesempatan klua bcuti ms hari raya sbb masa aku stop kt r&r, nmpk kaum2 yg lain bhenti rehat nk ilangkn pnt jem.



mlm hari raya 1st tu, kitorg lbh kurang 6 family pg beraya kt rmh jiran2 nenek yg sbnrnye adelah sedara mara arwah atuk..


dh disebabkn kitorg ni dh rmai,kitorg pn trus je wat marhaban kt rmh jiran nenek.4 rmh kitorg marhaban.


fyi,marhaban tu adlh selawat memuji Rasulullah.rasa2nye, kt Johor je yg ade marhaban.kalo kt tpt lain slalu ade org dtg takbir ke rmh..





Hari raya ke-2, kitorg konvoi rmai2 g raya kt rmh sedara mara yg lain..
Ni antara muka2 sedara aku yg ade kt rmh nenek

Monday, October 13, 2008

Aktiviti Sepanjang Ramadan

even kalo korg rase entry ni cm lapuk, tp aku still nk gak masukkn entry ni.aku saje nk memenuhkn ruang dlm blog ni stlh lame xupdate..
Actually,aku saje nk masukkn pics aku spnjg bln ramdan yg lps..
buat kwn2 aku yg tlalu mrindui ku (hahah),tgkla gmba2 aku ni ye...

Fyi, i lost my weight during this industrial training. about 4-5 kg..hahah..amazing kn?
org lain dok rmh, gain more weight, but aku ilang berat bdn..dunno why..
rsnye aku dh mkn cm slalu..tp berat makin kurg je..huhu..

skrg ni nk cite ape yg aku buat spnjg bln puasa haritu...

------------------------Shopping Langsir--------------------------------------------
Ni antara aktiviti fav aku n ayh aku slame ni..kitorg mmg suke gila g shopping.xkira la pape jenis shopping pn. gamba2 ni menunjukkn kitorg g shopping langsir kt Nilai. kebetulan nenek n mkck aku dtg cni, so aku n ayh aku pn ajkla diorg g jln2 kt nilai.
Actually dis year, ayh mmg nk jahit new langsir..so, aku ni kire cm assistant cum curtain designer.hahaha...cm klaka je jawatan tu..
tpaksela mjelajah 1 Nilai 3 tu cr design yg cantik. mcm2 kedai kitorg masuk sbb nk tgk design yg seswai.
Mkck aku n family dia g jln2 cr tikar buluh/rotan yg tgh popular skrg ni...
ala....yg ats dia cm ade corak2 same cm kt karpet tu..haaa...yg tula..
byk dia bli...almaklumla, ayh aku bjye rekemenkn dia kedai yg murah yg biase kitorg g.tokey kedai tu pn dh knal kitorg.
smentara mkck aku cr tikar yg dia nk, aku,farah(adk aku),ayh n nenek g jln2 cr kain langsir.Ayh aku ni mmg mempunyai bakat semulajadi dlm memasak n menjahit langsir.tp ank2 dia ni xde plak yg mewarisi bakat tu.huhhuhu...
aku ni reti design je pattern langsir yg cantik2..pastu ks ayh buat.



------------------------Berbuka Puasa kt Rumah Mak Anjang-------------------------

Lepas pnt jln2 kt Nilai, kitorg g serbu rmh mak anjang aku kt Kajang.kitorg mmg rajin dtg rmh dia sbb rmh dia besar n luas.seswai utk kitorg dtg mkn2 or wt majlis. smpai je kt sne, food semua dh ade.cm kenduri plak rsnye..ade 5 family tmsuk mkck aku yg dtg dr kampg n nenek...lps abes bbuka, sesi memotong kek pn bmula..mase tu besday adk sedara aku "Nur Aqilah"..
dia ni sgt manje n suka merajuk.bila dh stat merajuk, msti jd cm kura2..sorokkn muka dlm bantal n nmpk kaki je.hahah,cm kura2 kn?!

Friday, October 10, 2008

My Favourite Song



This song is very meaningful for me as the title is "BYE BYE". this song is for people who lost somebody is their life; the loved one





Mariah Carey Lyrics
Bye Bye Lyrics

Syikin telah men'tag' aku

Berapa pasang baju raya anda taun ni dan kaler apekah?
ade 2. satu biru n satu lg kaler maroon

Apakah makanan raya tradisional kegemaran anda?
ketupat n rendang.(tp xleh amek byk2.nnt gemuk)

Apakah biskut raya kegemaran anda?
tat gulung,semperit (only handmade from atok aji)

Bape banyak duit raya anda dapat n spend untuk bagi kat bebudak?
em,byk jgk raya kali ni dpt...utk bdk2 lom lg ks.maybe nxt year is my turn to give them some duit raya

Apakah aktiviti malam raya korang?
kemas rumah, gantung langsir, tlg2 sediakn bhn2 utk masak


...From The Bottom of My Heart.. is a personal website. Every opinions and information contained in this website is for owner's own satisfaction. Any reliance you place on such information is therefor at your own risk. Owner will not be responsible for any damage or harm caused. Reviews, comments and opinions are welcome.