Monday, October 13, 2008

Aktiviti Sepanjang Ramadan

even kalo korg rase entry ni cm lapuk, tp aku still nk gak masukkn entry ni.aku saje nk memenuhkn ruang dlm blog ni stlh lame xupdate..
Actually,aku saje nk masukkn pics aku spnjg bln ramdan yg lps..
buat kwn2 aku yg tlalu mrindui ku (hahah),tgkla gmba2 aku ni ye...

Fyi, i lost my weight during this industrial training. about 4-5 kg..hahah..amazing kn?
org lain dok rmh, gain more weight, but aku ilang berat bdn..dunno why..
rsnye aku dh mkn cm slalu..tp berat makin kurg je..huhu..

skrg ni nk cite ape yg aku buat spnjg bln puasa haritu...

------------------------Shopping Langsir--------------------------------------------
Ni antara aktiviti fav aku n ayh aku slame ni..kitorg mmg suke gila g shopping.xkira la pape jenis shopping pn. gamba2 ni menunjukkn kitorg g shopping langsir kt Nilai. kebetulan nenek n mkck aku dtg cni, so aku n ayh aku pn ajkla diorg g jln2 kt nilai.
Actually dis year, ayh mmg nk jahit new langsir..so, aku ni kire cm assistant cum curtain designer.hahaha...cm klaka je jawatan tu..
tpaksela mjelajah 1 Nilai 3 tu cr design yg cantik. mcm2 kedai kitorg masuk sbb nk tgk design yg seswai.
Mkck aku n family dia g jln2 cr tikar buluh/rotan yg tgh popular skrg ni...
ala....yg ats dia cm ade corak2 same cm kt karpet tu..haaa...yg tula..
byk dia bli...almaklumla, ayh aku bjye rekemenkn dia kedai yg murah yg biase kitorg g.tokey kedai tu pn dh knal kitorg.
smentara mkck aku cr tikar yg dia nk, aku,farah(adk aku),ayh n nenek g jln2 cr kain langsir.Ayh aku ni mmg mempunyai bakat semulajadi dlm memasak n menjahit langsir.tp ank2 dia ni xde plak yg mewarisi bakat tu.huhhuhu...
aku ni reti design je pattern langsir yg cantik2..pastu ks ayh buat.



------------------------Berbuka Puasa kt Rumah Mak Anjang-------------------------

Lepas pnt jln2 kt Nilai, kitorg g serbu rmh mak anjang aku kt Kajang.kitorg mmg rajin dtg rmh dia sbb rmh dia besar n luas.seswai utk kitorg dtg mkn2 or wt majlis. smpai je kt sne, food semua dh ade.cm kenduri plak rsnye..ade 5 family tmsuk mkck aku yg dtg dr kampg n nenek...lps abes bbuka, sesi memotong kek pn bmula..mase tu besday adk sedara aku "Nur Aqilah"..
dia ni sgt manje n suka merajuk.bila dh stat merajuk, msti jd cm kura2..sorokkn muka dlm bantal n nmpk kaki je.hahah,cm kura2 kn?!

No comments:

...From The Bottom of My Heart.. is a personal website. Every opinions and information contained in this website is for owner's own satisfaction. Any reliance you place on such information is therefor at your own risk. Owner will not be responsible for any damage or harm caused. Reviews, comments and opinions are welcome.