Sunday, November 30, 2008

Tag

Setelah berkurun lamanya aku di'tag oleh member2, baru hari nila aku berjaya nk jawab tag2 korang..Ini adalah disebabkan oleh aku tersangatla busy tahap gaban kt ofis tu..kadang2 online newspaper pn aku xsempat nak baca..cuba la korang pikir betapa busy nya aku ni..
Harini, aku nk jawab tag dari korang ...

1st Tag: From Shoot

1.What is the relationship of you and him/her?
Og coursela kekasih ati ku yg tersayang :) hehe

2.Your 5 impressions towards him/her
>>caring >>loving >>talkative (ini bila depan aku je.depan orang lain pandai plak cover lain jadi senyap) >>sensitip >>pemurah (suka kasi aku macam2 especially food bcoz I love foods!)

3.The most memorable things he/she had done for you?
Adela..xleh ckp dgn org lain.

4.The most memorable things he/she have said to you?
"i want u to be my wife"..(aku trus tkejut smbil tersengeh2 ksukaan.wakaka)

5.If he/she becomes your enemy, you will
connot do anything coz i love him very much

6.If he/she becomes your enemy, the reason is
dia dh knianat janji2 yg dh dibuat

7.The most desirable thing to do on him/her is?
always be with him no matter wut happen

8.The overall impression of him/her is
org yang tbaik utk ku

9.How do you think the people around you will feel about you?
>>cakap xblapis.straight 4wd person la kirenye >>sumtimes they feel that i'm heartless person


10.The character of you for yourself is?
berwawasan (chewah!),caring

11.On contrary, the character you hate of yourself is?
moody xtentu pasal

12.The most ideal person that you want to be is?
myself

13.For the people who care about and like you, say something about them.
Thanks and saya juga care n suka kn kamu semua :)

14. 10 people to tag
xmao tag org sbb tag ni dh lama jgk.msti rmai yg dh jawab


2nd Tag: From Ain Karim (ex-schoolmate)

T&C:
1. take a recent CUTE photo of urself.
2. don't change anything, edit or whatever.
3. post that picture
4.post this instruction with this pic.
5.tag 10 people to do this...

dunno la dis pic is cute or not...but it's ok la to answer dis tag...

Monday, November 24, 2008

Under Construction

Hi All..
Currently, my blog still under construction..
will be back soon..

Wait for my next entry..lots of story to tell ya...haha



p/s:sorila ye kalo name korg xde dlm list aku ni..tgh dlm proses

Wednesday, November 5, 2008

Part 2

Em, dis pics was taken during Raya month..
My sis, Ayu n I went to Jusco for a shopping..
we bought a lot of stuff. After shopping, we went to CUTE FISH SPA.
Do some spa with dis cute fish...juz RM5 for 10 minutes..
haha..gatal2 jgk masa ikan2 ni gigit kaki..konon2nye ikan2 ni leh melancarkn pejalanan darah dlm kaki.
after 10 minutes, we felt that our foot became soft than before..
Best jgk kdg2 rs memanjekn diri dgn ikan2 ni..
nk pegi spa yg biase org2 kaya pg xmampu lg.almaklumla xkeje lg..mahal la.
nnt kalo dh keje, aku nk jgk merasa pg spa.




After having fun with dis cute fish, we went to K.Wani's house. She is my collegue. Her house is near
the Jusco..forgot to take the pics coz we have lot of fun there with FOODS!!

On d way back to Putrajaya, langit semakin kelam n hari mau ujan...
We stop by on the flyover and take some pics coz rs cm cantik plak pemandangan masa mendung2 ni..


After pg open house rumah K.Wani, aku pegi plak 'Open Block' kt kawasan apartment rumah aku plak.
Mmmm..byk betul makan harini..macam2 yg ade..
foods ni disediakn oleh ahli2 blok.diorg bgotong royong masak food untuk malam tu..

Part 1

setelah bebrapa lama bz n xsempat nk update blog ni, baru hrni aku smpt update wif some story n some pics..


Ni gamba2 masa open house rumah aku. Actually, open house tu start dr tengahari smpaila ke malam.
tp disebabkn tengahri tu ramai sgt tetamu, xsmptla nk amik gamba. Lbh kurang 100 org dtg
ms tengahari. Ofis mate ayah aku nk ofis mate aku dtg serentak.tu yg smpai kitorg 1 family xsmpat nk lyn tetamu..
sorry ye...food smpai kene masak lg skali..tu baru kul 1..food sume dh abes..
sesak rumah kitorg ,asa tu.nasib baik ade corridor yg luas so leh la muatkn guest yg xmuat dlm rumah tu.
Waktu malam pn still ramai gak. 1 family sblah ayah aku datang dari muar, n9 n KL..meriah sungguh rasenye haritu.
kenetulan malam tu adlh mlm yg ke-100 arwah mak aku meninggal.kitorg wat skali tahlil arwah malam tu.
jemput org2 surau n jiran2 sekeliling kt cni.
Comot sket muka aku masa mlm ni sbb dh terlalu pnt n dh mls nk pikir baju ni match ke x dgn tudung.yg penting pakai je.
penat lebih menguasai diri.hehe


Xsangke plak member2 lama aku masa kt STF dtg jugak malam tu. Thanks to Filzah, Dina, Wani Rani and Linda..
Dirg ni ade yg dh keje n ade yg still blaja lg kt UKM. dh lama sgt xjmpe diorg ni. It's just like a small reunion to us.
Maybe next time kita leh wat gathering yg besar..ajak semua HEROES.

Tuesday, November 4, 2008

Kena Kejar

harini xpasal2 kena kejar dengan org bank tuuttt...
bukannye sebab aku xbayar hutang bank.tp sbb haritu masa kitorg balik surau, dia jumpa aku n k.julie kt tangga nk masuk opis..diorg ni promotela macam2 kt kitorg such as personal loan n credit card..pastu diorg ks brochure n name card..
ingatkn abes kt situ je..rupa2nye tidak sama skali.
semalam, ada sorg bdk account ni bagitau kitorg ade sorg girl call cari kitorg. Pnatla kitorg ni pikir,sapela yang nak call kitorg kt cni..
Patu td, lepas klua dari surau resort, tetiba dengar someone jerit2 nama kitorg..
"JULIE!IYLIA"

huh?!sape plak tu yang panggil..
rupa2nye girl yg haritu kitorg jumpa kt tangga ofis..
harini dia tnya napa xcall dia balik..pastu dia pn bgtau xdpt nk go through kitorg nye email.dia cakap nak kasi lg brochure and other form utk kitorg..
Dia siap cakap lg dia call kitorg banyak kali, tp xdpt sbb kitorg takde direct line.huhu..selamat..
em, patutla semalam budak account tu ckp ade org call kitorg.rupe2nye dia..
Tadi pn masa dia dtg cni, dia tjumpe sorg staff dok kat luar ofis..pastu dia tnye kitorg mana.pastu staff tu cakap kitorg kt surau.terus dia pg dok depan surau tgu kitorg.
dia promotela mcm2 loan kt kitorg ni...kitorg xbminat langsung.siap cakap lg tgh rush ni.banyak keje nk wat..tp org tu still bcakap gak..

ingatkan dah abes..ttibe sampai kt 1 corner b4 sampai ofis, dgr lagi suara pompuan jerit panggil nama kitorg..
wahh!!!dia kejar kitorg lg.kali ni dia mintk plak no fon kitorg..tp kitorg xnk ks pn...pastu k.julie ckp,nnt we all call u...

hahahha..pnat kitorg bgelak ketawa lepas org tu pg

Monday, November 3, 2008

Photo Session

Around 10.30 am, we're having photo session done by Marcomm department. The photo will be put on our website and facebook (will be launch soon).









...From The Bottom of My Heart.. is a personal website. Every opinions and information contained in this website is for owner's own satisfaction. Any reliance you place on such information is therefor at your own risk. Owner will not be responsible for any damage or harm caused. Reviews, comments and opinions are welcome.