Wednesday, January 28, 2009

Aktiviti 5 hari seminggu

Dalam pukul 6.30am aku dah bangun+solat subuh skali.
pastu trus g iron baju+mandi-manda.
around 7.45am, biasanya aku dah bsiap2 nak keluar g ofis.
singgah jap kat petronas utk isi minyak+cr food utk mengunyah2 masa kt ofis nanti.
8am,dah sampai ofis.
sebenarnye kalo nk ikutkan jarak dari rumah aku ke ofis,dekatla yang teramat.5 minit dah leh sampai.tp disebabkn terpakse pusing jalan jauh+jalan jem, 10-15 minit barula aku sampai kt ofis.

Then, after punch card, turs dok mengadap pc je.1st thing lepas buka pc, check email kot2 ade email dari QC verify semua kerja2 aku.
Then,baca online paper jap.selepas bpuas ati dengan segala berita2 dalam & luar negara, barula aku stat buat kerja. biasenye dlm 1 hari aku kne develop at least 5 hotel per day.
Then,check hotel rates.kalo hotel tu tukar hotel code/nama, knela aku update info+photos.
kadang2 terpaksa bkejar2 untuk wat kerja almaklumla, aku ni wat keje online.kalo ade salah sket je, ramai plak yg anta feedback email.ini salah, itu salah.gambar xcantik, bla bla bla..

kalo mata ni dh penat, rest jap.time tu la g bergossip dgn akak2 ni ala2 gossip girl.hahah

Lunch time?
Kitorg slalu g terminal cyberjaya.kat situ banyak food court.harga, bolehla tahan.
hari jumaat, spesel sket.kitorg g mkn kt Street Mall. Tukar selera kt Q-Thai Restaurant, D Ariff, Penang House, Kyros +++(byk restaurant kat situ).

After lunch, sambung balik buat kerja.kadang2 ngantuk gak aku rasa ms kt ofis.environment kt situ senyap je bak berada di dalam kelas yg bergurukn seorg guru yg sangat garang.Ahakz :)

dlm kul 4, pg surau.Then tunggu skali masuk asar.senang sket.xpyh berulang-alik pg surau.dhla jauh.tpakse menapak..kdg2, drive je g surau resort.

lepas balik surau, sambung lagi kerja2 yg banyak. Mcm harini, aku just buat amendment yg sgt banyak.ade je yg xkne.keyword salahla, xnk overview hotel cmni la..mcm2 lg.huh!
tp xleh nk merungut sbb aku budak baru belajar.kalo salah tolong tunjukkn.
I'm still in probation period!!

tepat kul 5.30pm, sudah boleh pulang ke rumah.tp biasenye xpnhnye tepat aku balik.slalu je kne balik lmbat.keje xabes siap lg.
kdg2 pc aku hang..tpaksela tunggu smpai ok baru leh tutup.nampk sangat pc ni xnk ks aku balik rmh, asal 5.30pm je, msti hang n xleh nk tutup.

dahla..ni je yang mampu aku bercerita..badan dh penat, mata dah letih.
xmampu nk menyambung lagi.
kita jumpe di entry yg lain.

bubye

Tag by Farah

em, dah lama aku xjawab tag. harini baru nk jwb tag farah yg dh bkurun ni.

1. Noddy
2. Hafiz
3. Dayang
4. Farah
5. Emmy
6. Muiz
7. Ika
8. Markmie
9. Shoot

1.How do you know 1?
my ex-housemate,ex-classmate,ex-assignment partner,ex-plasenta.(kamu tau ape itu plasenta?hahah..hanya kitorg je yg tau)

2.What would you did if you never meet 2?
Mesti masih lagi dlm kesepian.huhu

3.What would y0u do if 3 and 4 dated you?
Dirg akn bcakap tanpe henti especially no.3

4.Would 5 and 6 make a good couple?
huh?!i dun think so

5.Do you think 7 is attractive?
yeah especially at her gigi taring.nmpak sweet bile senyum

6.Do you know anything about 8's family?
nothing.

7.Tell me something about 9?
dia suke bercerita psl kekasih atinye dlm blog

8.What language does 2 speak?
in bm.sumtimes bi

9.Who is 3 going out with?
org faizal.

10.How old is number 4?
23 to be..lg bape bln je

11.5?
younger than me.

12.Who is 6's favourite singer?
dunno la

13.7?
lg la xtau

14.Is 8 single?.
byk sgt girlfren dia

15.What's 9 last name?
aduh!!ade prob mengigt full name org

16.Would you consider being in a relationship with 1?
yes..Friends 4 eva

17.Which school does 2 go to?
sekolah teknik jasin (btul ke?)

18.What do like about no 3?
byk story klua dr mulut dia. i like

Thanks

Thanks for all the birthday wishes.
lately, I'm quite busy n sumtimes dun have a time to reply the sms and comments in friendster & facebook.
To Noddy, thanks for your latest entry (ade nama aku.heheh).

Last nite we (my dad, sis n myself) went to makan2. same with the previous year.
hahah..i dun care la.. as long as I can spend times with my family.

My dear??my love??
haha..he still in holiday mood with his family.xmao kaco..
dunno when we will meet again.
xdpt nk celebrate birthday same2..uwaa!!!




Saturday, January 17, 2009

Macam Pernah ku nampak gerangan di dalam gambar ni

uisshh..panjangnye title aku harini..
kuikuikui..
harini tetibe rasa rajin nak mengemas..
tgh2 kemas tu, tjumpela gambar lame ms skola & matrik.
bila dah jumpe tu, aku pun belek2 la gambar2 lama tu.
ceh!mengimbau kenangan lama la konon2 nye..wakkaka
masa tengah dok belek2 tu, mata aku terus tertumpu kepada 1 gambar.
umm..macam kenal je orang yang dalam gambar ni...
bile tgk btul2, rupe2nye...............


Let's check it out!!







zoom lagi...


Looks like Miss Glitters Sara
Glitters Sara, is that u???




Friday, January 16, 2009

Kepenatan

After 3 weeks aku start kerja, minggu ni lah aku rasa sangat2 flat.
kerja xbhenti2 sampaikn nak baca online newspaper pn xsempat.
keluar pagi, sampai rumah dah nak maghrib.
penat sgt2..
masa LI aritu xdela pulak aku rasa penat macam sekarang ni.
maybe masa LI diorg xkasi aku keje banyak.
sekarang ni keje aku menimbum2 smpai tkejar2 dateline.nak2 bila hari jumaat cmni.
keje msti clear and msti kene submit weekly report.

Last month, aku adalah diantara WD(Web Developer) yg dapat point tinggi.supposenye boleh dpt insentif $$$.
tp disebabkn aku still under probation period, so xdptla insentif tu.
Bulan2 yg akan datang, akan ku pastikn dpt hit the highest point.
nnt leh dapat duit extra.
tp tpakse bkorban masa sketla sbb nak buat kerja yang sangat2 banyak.

Now ni, aku still tengah develop hotel page kt Canada.
Sape2 yang rasa nk pegi travel bsendirian, bolehla buat reservation through our websites.
Company aku cover hotels around the world. We offer the best price to the customer.
-> Saje je aku nk promote company.
korg leh masuk link ni:Holidaycity.com!

Tuesday, January 6, 2009

.Bedtime Stories.


Movie ni best..seswai ditonton oleh semua lapisan masyarakat.
masa aku pg tgk movie ni, pnuh dgn kanak2.
Movie ni pnuh dgn imagination anak2 sedara Adam Sandler. Ape yg diorg ceritakn masa nk tdo btul2 jd pd keesokn harinye..


Sunday, January 4, 2009

Tak tau nak letak title ape

- penah x korg rasa cm benci sangat dengan seseorg?
- penah x korg rs biarla org itu tidak wujud dpn korg selama2nya?
- penah x korg rs tension yang teramat sgt bila saat terjumpa org itu?


ketiga2 perasaan itu sedang aku alami skrg ni.just dun want to mention his/her name.
skrg ni aku mmg xbleh nk nampak muka,dgr suara,nampak barang2 org tu.once bila nampak/dengar je ketiga2 perasaan kt atas tu trus masuk dlm diriku.
ksg2 tension aku dibuatnye.
nk nangis pn ade.
tp sapela aku ni dimata dia.bila susah barula nk cari aku.kalo x,suka2 ati je nk maki2 aku.
ko ingat ko tu sape?!!
ko ingat aku xleh nk wat bende yg lagi bagus dari ko?
sedarla diri ko tu sket.
aku xtaula nk luahkn perasaan ni kat sape.
sabar aku ni ade hadnya.tp aku rs, had kesabaran aku ni dh sampai max.
tgu masa je utk meletup.

2009

Welcome 2009!!!

dis year aku telah start keje.actually, aku dh start 22 dec 2008 lg..hehe
xsmpat aku nak merasa holiday cam kwn2 aku yg lain.diorg semua dpt gak la rehat 2-3 minggu.
aku langsung xsempat nk berehat.
tp disebabkn aku mempunyai seorg ayah yang sangat suke melayan karenah anak2 dia yg macam2 sgt perangai ni, akhornya setiap hujung minggu, kitorg dapatla berjalan2 merayau sampai ke Air terjun gunung ledang, teluk chempedak,cherating and bukit tinggi.
hahha..thanks ayah. love u very much!!!
eventhough kitorg xsmpat nak berjalan lama2, at least dapat gak pegi berjalan.dah lama sgt aku xjln2 dgn family.biasenye tiap kali diorg pg berjalan, aku xdpt nk ikut.ade je banyak halangan yg mendatang.
patutnye dah plan nk pg bercuti hujung tahun ni, tp xdpt sbb bos aku dh suro masuk keje awal..ingatkn dapatla berehat 1-2 minggu.

korg tatapla gamba2 percutian hujung minggu aku ni..

dimulakan dengan picnic yg xdirancang kt Gunung Ledang (1 day b4 Raya Haji)
Patu kitog g Teluk Chempedak plak lepas Raya Haji sbb anta adik aku masuk belajar kt Kolej Poly Tech Mara Kuantan.
ayah

Air Terjun Gunung Ledang

Kat Teluk Chempedak

anta Farah kt Kolej Poly Tech Kuantan

Then, after krismas kitorg g jln2 lg kt pahang sbb nk kena anta adik aku balik.almaklumla 1st time bjauhan dari family. uwek :p (dulu dok kt setapak je)
Pastu on d way nk pg kuantan tu, kitorg singgah jap kt Bukit Tinggi.nak tgk gak ade ape kt ats sane.huhu..
RM10 per entry..kitorg pgla tgk resort kt atas tu.konon2 rasa cm dok kt France..boleh la tahan.tp kat situ panas sketla..pastu kitorg masuk kt Japanese Garden.Ade Tatami Spa, Tatami Suite and kolam2 jepun.kt situ ade gak botanical garden.sejuk sket mata lps tgk keindahan alam.cewah!!!kakakak..
tetibe je jd pecinta alam.but its good 4 your health.
tiap2 hari wat keje je mstila pnat.sbb tula kne dekatkn diri dgn alam.baru seimbang.


Botanical Farm

Ayu & Farah

Bukit Tinggi


b4 balik dr Kuantan, singgah jap kt Cherating.saje jln2..
kitorg 1 family mmg suke sgt pg pantai..

Singgah Cherating jap
...From The Bottom of My Heart.. is a personal website. Every opinions and information contained in this website is for owner's own satisfaction. Any reliance you place on such information is therefor at your own risk. Owner will not be responsible for any damage or harm caused. Reviews, comments and opinions are welcome.