Sunday, January 4, 2009

2009

Welcome 2009!!!

dis year aku telah start keje.actually, aku dh start 22 dec 2008 lg..hehe
xsmpat aku nak merasa holiday cam kwn2 aku yg lain.diorg semua dpt gak la rehat 2-3 minggu.
aku langsung xsempat nk berehat.
tp disebabkn aku mempunyai seorg ayah yang sangat suke melayan karenah anak2 dia yg macam2 sgt perangai ni, akhornya setiap hujung minggu, kitorg dapatla berjalan2 merayau sampai ke Air terjun gunung ledang, teluk chempedak,cherating and bukit tinggi.
hahha..thanks ayah. love u very much!!!
eventhough kitorg xsmpat nak berjalan lama2, at least dapat gak pegi berjalan.dah lama sgt aku xjln2 dgn family.biasenye tiap kali diorg pg berjalan, aku xdpt nk ikut.ade je banyak halangan yg mendatang.
patutnye dah plan nk pg bercuti hujung tahun ni, tp xdpt sbb bos aku dh suro masuk keje awal..ingatkn dapatla berehat 1-2 minggu.

korg tatapla gamba2 percutian hujung minggu aku ni..

dimulakan dengan picnic yg xdirancang kt Gunung Ledang (1 day b4 Raya Haji)
Patu kitog g Teluk Chempedak plak lepas Raya Haji sbb anta adik aku masuk belajar kt Kolej Poly Tech Mara Kuantan.
ayah

Air Terjun Gunung Ledang

Kat Teluk Chempedak

anta Farah kt Kolej Poly Tech Kuantan

Then, after krismas kitorg g jln2 lg kt pahang sbb nk kena anta adik aku balik.almaklumla 1st time bjauhan dari family. uwek :p (dulu dok kt setapak je)
Pastu on d way nk pg kuantan tu, kitorg singgah jap kt Bukit Tinggi.nak tgk gak ade ape kt ats sane.huhu..
RM10 per entry..kitorg pgla tgk resort kt atas tu.konon2 rasa cm dok kt France..boleh la tahan.tp kat situ panas sketla..pastu kitorg masuk kt Japanese Garden.Ade Tatami Spa, Tatami Suite and kolam2 jepun.kt situ ade gak botanical garden.sejuk sket mata lps tgk keindahan alam.cewah!!!kakakak..
tetibe je jd pecinta alam.but its good 4 your health.
tiap2 hari wat keje je mstila pnat.sbb tula kne dekatkn diri dgn alam.baru seimbang.


Botanical Farm

Ayu & Farah

Bukit Tinggi


b4 balik dr Kuantan, singgah jap kt Cherating.saje jln2..
kitorg 1 family mmg suke sgt pg pantai..

Singgah Cherating jap

2 comments:

sHe pHa said...

anda dah gemuk sket la iylia.hihi

IyLia said...

mmg pn..
awl2 LI aritu je aku bdiet..
ilang 5kg.
tp skrg naik blk 5kg..
ni akibat akak2 opis yg slalu pakse aku mkn byk2..slalu sgt tpengaruh dgn diorg..
kakakak

...From The Bottom of My Heart.. is a personal website. Every opinions and information contained in this website is for owner's own satisfaction. Any reliance you place on such information is therefor at your own risk. Owner will not be responsible for any damage or harm caused. Reviews, comments and opinions are welcome.