Wednesday, January 28, 2009

Aktiviti 5 hari seminggu

Dalam pukul 6.30am aku dah bangun+solat subuh skali.
pastu trus g iron baju+mandi-manda.
around 7.45am, biasanya aku dah bsiap2 nak keluar g ofis.
singgah jap kat petronas utk isi minyak+cr food utk mengunyah2 masa kt ofis nanti.
8am,dah sampai ofis.
sebenarnye kalo nk ikutkan jarak dari rumah aku ke ofis,dekatla yang teramat.5 minit dah leh sampai.tp disebabkn terpakse pusing jalan jauh+jalan jem, 10-15 minit barula aku sampai kt ofis.

Then, after punch card, turs dok mengadap pc je.1st thing lepas buka pc, check email kot2 ade email dari QC verify semua kerja2 aku.
Then,baca online paper jap.selepas bpuas ati dengan segala berita2 dalam & luar negara, barula aku stat buat kerja. biasenye dlm 1 hari aku kne develop at least 5 hotel per day.
Then,check hotel rates.kalo hotel tu tukar hotel code/nama, knela aku update info+photos.
kadang2 terpaksa bkejar2 untuk wat kerja almaklumla, aku ni wat keje online.kalo ade salah sket je, ramai plak yg anta feedback email.ini salah, itu salah.gambar xcantik, bla bla bla..

kalo mata ni dh penat, rest jap.time tu la g bergossip dgn akak2 ni ala2 gossip girl.hahah

Lunch time?
Kitorg slalu g terminal cyberjaya.kat situ banyak food court.harga, bolehla tahan.
hari jumaat, spesel sket.kitorg g mkn kt Street Mall. Tukar selera kt Q-Thai Restaurant, D Ariff, Penang House, Kyros +++(byk restaurant kat situ).

After lunch, sambung balik buat kerja.kadang2 ngantuk gak aku rasa ms kt ofis.environment kt situ senyap je bak berada di dalam kelas yg bergurukn seorg guru yg sangat garang.Ahakz :)

dlm kul 4, pg surau.Then tunggu skali masuk asar.senang sket.xpyh berulang-alik pg surau.dhla jauh.tpakse menapak..kdg2, drive je g surau resort.

lepas balik surau, sambung lagi kerja2 yg banyak. Mcm harini, aku just buat amendment yg sgt banyak.ade je yg xkne.keyword salahla, xnk overview hotel cmni la..mcm2 lg.huh!
tp xleh nk merungut sbb aku budak baru belajar.kalo salah tolong tunjukkn.
I'm still in probation period!!

tepat kul 5.30pm, sudah boleh pulang ke rumah.tp biasenye xpnhnye tepat aku balik.slalu je kne balik lmbat.keje xabes siap lg.
kdg2 pc aku hang..tpaksela tunggu smpai ok baru leh tutup.nampk sangat pc ni xnk ks aku balik rmh, asal 5.30pm je, msti hang n xleh nk tutup.

dahla..ni je yang mampu aku bercerita..badan dh penat, mata dah letih.
xmampu nk menyambung lagi.
kita jumpe di entry yg lain.

bubye

No comments:

...From The Bottom of My Heart.. is a personal website. Every opinions and information contained in this website is for owner's own satisfaction. Any reliance you place on such information is therefor at your own risk. Owner will not be responsible for any damage or harm caused. Reviews, comments and opinions are welcome.