Monday, March 30, 2009

Rasa Seperti Ingin Bercuti

Disebabkn aku ni keje ade kait mengait dengan hotel, slalu sangat rasa cam nak pergi bercuti kat hotel or resort2 yang best. mostly resort n hotel2 yang best ni ade kat pulau. untuk pasangan yang baru kawin, bolehla datang honeymoon kt bintan island, bali, mauritius. resort2 kt situ semuanye superb best!!! mmg leh feel rs romantik. even korg tgk website dia je pn korg dh rasa perasaan tu.

Sambil2 buat keje, aku ni slalu sangat berangan nak pegi bercuti kat sana. rasa cm nk bcuti dengan si DIA. heheh
"Dear, u nak pegi x?"


Sila bekerja dengan rajin iylia!! (cewahh!!kasi semangat kt diri sendri) Nanti leh kumpul duit pegi bercuti. Ni antara facilities resort yang sempat aku masukkn dalam blog ni. Enjoy d pics!!

- swimming pool-

- swimming pool again -

- room-

- spa (a lil bit censored.kihkihkih) -

- dinner time -

Happy Birthday Noddy


Happy birthday to you...
Happy birthday to you...
Happy birthday to NODDY!!!
Happy birthday to you...


harini noddy aka exhousemate aka exassignment mate nye besday.
dh 23 thn.

Saturday, March 21, 2009

Hot Air Balloon



Hari Khamis haritu masa nak pegi ofis, aku nampakla Balloon2 ni berterbangan kat ruang udara Putrajaya and Cyberjaya. Cantik2 balloon ni. Aku perasan diorg start naik kat Lakeside West (kaw. penempatan org2 kaya kt cyber) trus merentasi Tasik Putrajaya..
Tengah2 drive pun sempat lagi aku snap gamba2 balloon tu.heheh

Pagi tadi (ahad) aku bgn awal2 sebab nak pegi tgk balloon tu.tp xleh naik plak harini. harini diorg wat charity untuk anak2 yatim. dpt tgk jela. smlm bila sampai je balloon2 tu dah xde. dirg terbang pagi2 je.







Jalan-jalan weekend





Last week we went to Kelantan. Ade ofismate ayah aku kahwin. so kitorg pegi sne naik bas kementerian la..heheh
xsempat sangat nak pegi jalan2 kat sna.
beli barang sket2 like tudung, baju batik n kain.
lagipun masa pegi sne ujan turun dengan jayanya.

Gambar pun xsempat nak amik sebab ujan. banyak masa atas bas and dalam chalet pantai seri tujuh.
kitorg pegi 1 hari je. penat yang amat!!!
Saya xnak pegi sna lg for 1 day je. sangat penat.
dahla xsempat nak berjalan2.

Friday, March 20, 2009

My Workstation



Colourful sticky note :)
tu semua notes yg sangat penting ade kt tepi monitor. kadang2 dah ada notes depan mata pun leh buat silap lg.
Aiyoo!!ape ni iylia?
Kontrak2 hotel pn bersepah atas meja tu.

Wednesday, March 18, 2009

Ting Tong


smileys

Thursday, March 5, 2009

Boring

Boring betul harini. aku just dapat 1 simple task yang tersangat la mudah.
cari map hotel
xsmpai 10 minit dah siap. pastu terus terkebil-kebil xtau nak buat keje pe.
bukannye xtau nak buat keje pe, team leader aku yang xassign task. dia cakap harini xde task untuk aku harini..
boring btul!

so, aku pun memulakan aktiviti di kala kebosanan. baca blog2 member and 1 blog yang sentiase di baca setiap hari " Redmummy.com".
best sangat baca entry2 k.red ni.

bila dah penat baca blog, pergi borak2 dengan akak2 ni. diorg ni pn tengah xde kerja.sama je cam aku. company kitorg tengah fokus on Search Engine Optimization (SEO). xsemua orang yang buat. so sape2 yang xinvolve, kadang2 1 hari xde keje.kitorang just updating the info, map and pictures. kalo hotel xrequest untuk update, xdela keje.

For developing stage, manager suro hold dlu sbb nk fokus kt SEO. SEO ni penting untuk web. with the right keyword, web akan tersenarai kt 1st page Google and of course la makin ramai orang yg akan masuk web company kitorg n of course mereka akan book hotel for their vacation/business.

Tag by Ronnie

Remove 1 question from below and add in a personal question, make it a total of 20 questions. Then tag 8 people in your list, list them out at the end of this post. Notify them in their chat box that he/she has been tagged.

1. If you could spend one Ringgit in 5 minutes, what would you spend on?
Buah potong

2. What is your most favourite thing to do?Sports Tour!
Travel, jogging

3. What kind of news do you read?
sangat2 banyak including the ads

4. What would you give up in return to eat all you want in the world
and not get fat?
xe kot

5. Is there someone in your heart right now?
Obviously!! (tersenyum2 malu ms jawab tag ni )

6. Do you believe you can survive without money?
cannot la..skrg ni semua bende perlukn duit

7. Do you know your BMI (Body Mass Index)?
18.8 -->u dun believe it?

8. What do you feel like doing right now?
makan..lapo sangat ni

9. If there’s someone that you love, would you confess to him/her?
xnk..malu2

10. List out 3 good points of the person who tagged you.
Ronnie: kind, suka sangat dgn Radio 4 (dulu2 ni), superb in english

11.What is the thing that will make you thing he/she is kind?
heart

12. What is the thing that will make you think he/she is bad?
same as above

13. Are you left-handed or right-handed?
right handed

14. If you had to eat one thing for the rest of your life, what would it be?
chocolate cake

15. If you had a choice to be rich or happy, which one would you pick?
cannot choose..dua2 aku nak

16. If you have a chance, which part of your character you would like to change?
suka IYA kn je ape yg org cakap even xbest/xbetul pn

17. Who is the person that you can share all your problems with?
him

18. What is your dream car?
mazda rx8..plzz sum1 buy 4 me

19. What is the one thing you love about yourself?
my patience

20. Are you a good flirt?
no la..

5 persons to tag:
1. Noddy
2. Farah McKay
3. Shoot
4. Shepha
5. Dmasyri

Tuesday, March 3, 2009

Dinner Pics - Part 2

Here are some of the pics taken from my fren... Looks glamour as Noddy said in previous entry.


with our CEO (Mr Lee)




with mak2 bdk

~ cheers ~

- smile -



- Andy, Feroze & Abe -

- with Elvis -

Mr Khairi (HOD IT), Mr Lee (CEO), Mr Abraham (HOD Finance)

- Rachel, Shiau Ching, Noorlin & Liza -

- BDs -

- Marcomm -


- Rezal & Frens -






- with Noorlin (QC Singapore) -

- Mari beronggeng 70's -


...From The Bottom of My Heart.. is a personal website. Every opinions and information contained in this website is for owner's own satisfaction. Any reliance you place on such information is therefor at your own risk. Owner will not be responsible for any damage or harm caused. Reviews, comments and opinions are welcome.