Tuesday, April 28, 2009

Hotel..Hotel..Hotel..

Hari ni aku ada hotel presentation by Leading Hotel and Taj Hotel. Diorang ni datang from Singapore. Setiap department kena menghantar 2 org utk hotel presentation tu. Ni the 3rd time aku attend hotel presentation.

Basically, diorg akn promote diorg nye hotel ni kat kitorg. Diorg akan cite the overview, target clients, rates and also on how to market the hotel through our reservation system.

Leading Hotel ni sbnrnye adalah 1 brand yg eksklusif. Hotel2 under brand Leading Hotel, LHW ni mostly adalh the most luxurious hotel in the world. Ade jgk certain hotel under dis brand yg x allow children to enter the hotel. Meaning, parents/ couple xbley la nk bwk anak or adik2 diorg masuk dlm hotel ni. Decorations dlm setiap blk pn sgt2 eksklusif, canggih, cantik++.



Dekat Malaysia ni ade 3 hotel yg categorize under LHW brand. The Club at The Saujana (Shah Alam), Carcosa Seri Negara (KL) and The Datai (Langkawi).



For more info about the LHW hotel, you can click this link.

Taj Hotel plak adlh slh 1 hotel group yg besar from India. Usually hotel under Taj Hotel ni ade 1 persamaan.nk tau ape x kwn2?
Iye, the decoration, facilities...sume tu yg canggih2 n cantik2. excited ms tgk presentation td. ni br tgk video, lom lg jejak kaki kt tpt diorg. Malaysia pn ade gak 1 hotel under taj ni, Rebak Marina Langkawi.


Kalo korg nk tau lebih lanjut, leh klik je kt link ni.

After abes presentation tu, diorg ade ks 1 soklan n June from Business department dpt jwb soklan tu. So, hadiahnye adlh 1 set of Molton Brown bath amenities. Diorg gunakn bath amenities ni dlm hotel diorg. Disebabkn hotel pn mewah,bath amenities pn dr jenama yg mewah jgk la.
June ks syampu kt aku. hehe..simpan je la kot.syg nk pkai.



Monday, April 27, 2009

Glitterati Status -> For Nuffnang User

Hi all,
I received this email from nuffnang yesterday. For those who installed the YouthMedia widget on your blog, Nuffnang will change your status from Glitterati to Ordinary. Your income after changed to ordinary will be less than Glitterati status.

"Salam sejahtera blogger Nuffnang,

Anda menerima e-mel ini disebabkan oleh sistem kami yang telah menukar status keahlian Glitterati anda ke status keahlian "Ordinary" atau keahlian biasa.
Ini disebabkan skrip berikut telah dijumpai oleh sistem kami di dalam blog anda:

[[ getyouthmedia.com ]]

Sila ambil perhatian yang ini tidak akan mengugurkan keahlian anda di dalam Nuffnang dan juga tidak akan membawa apa-apa kesan terhadap unit iklan Nuffnang anda.
Walaubagaimanapun, jika anda ingin mengekalkan status Glitterati sila pastikan kod unit iklan di atas telah dikeluarkan daripada blog anda dan sistem kami akan mengemaskini profil blog anda dalam beberapa hari kemudian.

Untuk maklumat lanjut mengenai kelebihan program keahlian eksklusif kami, sila rujuk daripada pautan berikut: http://www.nuffnang.com.my/exclusive-program

Harap maklum, terima kasih.

Jika anda memerlukan sebarang bantuan / maklumat mengenai perkara di atas, sila hubungi kami di http://www.nuffnang.com.my/help


[E-mel ini dijana oleh sistem komputer, sila jangan membalas ke alamat penghantar emel di atas] "


Saturday, April 18, 2009

Sharing is Caring ( Rahsia Redmummy)

Rahsia Redmummy to be on top!!

hari ni saya nk ceritakn rahsia
Redmummy berjaya as a blogger tegar. Thanks to K.Red sebab bg ur readers copy paste ur entry to put in our blog.

Redmummy @ K.Red @ Mak Merah adalah seorg blogger tegar yang sgt cekal atinye. Saya start membaca blog ni since cerita dia masuk dlm Kosmo psl Potluck di Putrajaya. Sebenarnya sy dh lama noticed wanita yg obses dgn warna merah ni melalui one of the tv3 show.xigt dh rancangan ape.dlm kosmo tu ade dia letakkn url redmummy and from that I read and try to digging n digging who is Redmummy actually.

K.red mempunyai readers yang sgt setia dan setiap hari traffic yang dtg ke blog merah sangat tinggi. Dengan adanya traffic yang sangat tinggi, maka banyakla ads from Nuffnang masuk dalam blog merah ni. So, bila traffic tinggi, ads banyak, so income K.Red pun dari sehari ke sehari menjadi sangat tinggi. The latest one, she mentioned in her blog was approx 17k.banyak betul n sy rs jelesnye..hahah (aku ni sbnrnye baru setaun jagung je dlm blog. so kalo nk dpt income yg byk cm K.REd knela bkorban masa memerah otak. btol x K.Red?) .

OK2. Let me share all the tips from K.Red smpai dia leh berjaya cm skrg.

" 1.Minat! minat dulu kena ada…kalo kamu tak minat ngan blog, camne kamu nak be part of the blogging line? Bila kamu keep on complaining *tak geti, tak tau, segala macam tak* so how you nak go on living with blogging? Saya bermula bukan kerana minat pada hari pertama saya membuka blog. saya bermula kerana saya ingin lakarkan sejarah kisah anak2 saya. itu asal minat niat saya. kemudian sedikit demi sedikit minat saya makin bercambah coz saya menang Bloggers Idol and also since ai m envy to red colour, so orang melihat saya wanita yang unik kerana gilakan warna merah. that s my reality life yang diadaptasikan di dalam blog. Then the mouth spreaded on RM, saya dijaja di dalam media, that s publicity yang membantu jugak. Minat yang seiring menaikkan blog RM."
-> Yes, minat perlu ada bila kita berblogging. kne pandai tackle readers and tau ape yang special psl kita smpai boleh menarik banyak traffic masuk dlm blog kita.

" 2. Apabila kamu ada minat, kamu bertambah berusaha untuk menambah pendapatan. Permulaan pendapatan saya dari Nuffnang was like RM90 or seratus lebih ajer. saya antara blogger pertama yang mendapat cheque nnang. Dulu kala, saya sebenarnya tidak suka ngan segala iklan nih, menggangu tugas blogging saya, tp bila dpt cheque saya terus jadi seronok dan justeru dari beratus2 ringgit per month terus meningkat ke ribuan ringgit, setiap bulan. itu pasal registration of my nnang is all done by sirman, so thanks a lot to him. "
-> bila dah ada minat,then mestila korg boleh tambah income. mula2 memeang susahla nak dpt kn income walaupn hanyala 50sen. but u have to keep on d gud work. tambahkn entry setiap hari. entry yang boleh menarik minat readers untuk singgah ke blog anda. K,red sgt banyak entry yg kne dengan citarasa readers semua :) I like it.
Bila dh ramai readers, Nuffnang akn masukkn ads dlm blog korg.

"3. You must have the hits, the more hits you get, lagi tinggi lah income kamu. camne nak dpt hits, bila orang seronok dok lam your blog. spt mana kamu lakarkan lam entry, kalau entry kalakar ke, entry kisah umahtangga ke, but for RM, ai talk about everything except politics. so ko nak carik hiburan, airmata, shopping, education, family, anak2, nangis sedih gembira you can find in my RM."
-> hits kne tinggi cm sy dh ckp awl2 supaya income leh btambah masyuk. pelbagaikn cerita dlm setiap entry.

Banyak lagi yang korg leh baca. Click kat link ni je.

Online Shopping

Sekarang ni, banyak blogshop yang tumbuh bagaikn hujan yang menawarkan pelbagai barangan. Antaranya pakaian, cakes, craft yang dibuat atas kekreatifan sendiri and many more.
Setiap blogshop ade penggemarnya yg tersendiri.
Dengan adanya blogshop atau other online shopping yang lain, kita semua boleh memebeli barangan dengan hanya perlu meng'click' sahaja button barang2 yang menarik perhatian kita.
(ceh2!!ayat cm skema jap)

tgk gambar2 ni. ni la hasil aku ber'online shopping'. heheh yang dekat bwh ni, baru je dapat from Ceeramoon.



Thanks K.Ceera susah2 payah angkut parcel banyak2 untuk anta kt sume customer. sy bc entry psl tu kak.
Kenal x sape K.Ceera? dia ni blogger yg femes gak. artikel psl dia baru2 ni ade masuk dalam majalah i-Remaja.

Then, ade jugak baju yang aku beli kat GetGorgeous. sangat banyak baju2 yang menarik n cantik2. better korg pegi tgk website diorg.mesti nnt korg berkenan cm aku.hehehe GetGorgeous ni slalu gak la sponsor diorg nye baju for dara.com (ni kalo xsilap la. korg tgkla sendri kat page diorg.kalo salah bgtau ye)

Tuesday, April 14, 2009

tak tau title ape

After balik keje tadi, aku singgah jap pg beli barang dapur. Almaklumla ayah aku xde kat rumah sekarang ni.
so, beli food yang senang nak di masak je. heheh..

- empty hand -

- kat counter -

- kepenatan -

Lunch With Her


I met Dila a.k.a Along at Cyberjaya. She's handling 1 project here. Selepas beberapa kali dia msg ajak lunch same2, baru harini berkesempatan untuk lunch same2. xsempat nak amik gamba bsame sbb sibuk makan.lapo. Kitorg sibuk bercerita tentang Cyberjaya yang sangat panas and cite pasal our new life in office. xsempat nak bercerita dengan lebih panjang sebab aku leh klua lunch 1 hour je. kalo terlebih kne replace balik. Next time kite klua lg ye Dila.

Owh, saya juga mahu berjumpa same mereka dibawah ni:

dan ini juga:



Monday, April 13, 2009

~ Lalala ~

Hujan je sejak 2-3 hari ni.
sejuk...
nak buat keje pn malas2 je sebab ujan.
ujan pn leh mempengaruhi mood.

"I love the rain. I want the feeling of it on my face."
credit to Katherine Mansfield

Friday, April 10, 2009

Confirm

Yeah!!!
Finally, my team leader confirmed me as Permanent staff.
After 3 months probation, my average point is quite good and qualified for incentives.
best2 :)

My manager want me to gain another 5% for next following months. That means, each month I have to hit 160 pts. Very tough to achieve that point. Nampaknye starting next week kenala aku balik lambat je tiap2 hari to hit 160 pts.

Hari ni je dah lebih 10 jam aku keje. Mata ni dah bpinar2 je. Nampak bintang2 kt angkasa. ahahha

Saturday, April 4, 2009

Love Is All Around

Friday, April 3, 2009

Exercise in Office

Mungkin anda semua tidak tahu sebenarnye kita boleh bersenam di dalam ofis. Anda juga boleh turut bersenam di meja anda sendiri. Bagi sesiapa yang bekerja lebih 8 jam khususnya yang mengadap komputer seperti saya, anda digalakkan untuk melakukan beberapa jenis senaman ringan. Ini penting untuk anda supaya badan anda sihat dan segar.

"Ramai yang masih tidak sedar bahawa duduk terlalu lama di depan komputer atau bekerja selama berjam-jam secara pasif di atas kerusi akan membuat otot-otot tubuh kita terasa kaku, keras dan mata menjadi pedih. Malah selain keluhan ringan tersebut tersembunyi juga ancaman lain yang berisiko bagi kesihatan.

New Zealand Medical Journal dalam edisi terbaru, melaporkan kajian dari Institut Penyelidikan Perubatan New Zealand menunjukkan bahawa pekerja pejabat yang menghabiskan masa terlalu lama duduk di meja masing-masing berisiko tinggi menghadapi masalah darah beku. Penyelidik mendapati, satu pertiga daripada pesakit yang dimasukkan ke hospital kerana mengidap -trombosis pembuluh darah vena (DVT) atau darah beku, adalah mereka yang menghabiskan masa berjam-jam mengadap komputer.


Penyakit Deep Vein Thrombosis (DVT) ini adalah disebabkan darah beku yang menyebabkan salur pembuluh darah terutamanya di bahagian peha danb betis tersumbat. Keadaan ini berlaku kerana aliran darah yang tidak baik hasil dari aktiviti yang pasif dan rehat yang berlebihan.
Hal ini akan diperburukkan apabila bilik yang diduduki berhawa dingin di mana udara yang sejuk itu mempercepatkan kadar pembekuan darah terutama di bahagian kaki.

Ketua penyelidik, Profesor Richard Beasley berkata sebahagian pekerja pejabat yang mengidap masalah itu duduk di depan skrin komputer selama lebih 10 jam sehari. Masalah ini biasanya dihadapi oleh pekerja dalam industri teknologi maklumat dan pusat panggilan. "
(ihsan drpd i Portal Hospital Baling)

Dekat bwh ni ade aku sediakn 1 figure senaman ringan di ofis untuk dikongsikn dengan korg semua. hopefully korg amalkn supaya tidak mendapat penyakit darah beku cm artikel kt atas tu.

klik untuk tgk dgn clear lg
Amal-amalkn ye kawan2
...From The Bottom of My Heart.. is a personal website. Every opinions and information contained in this website is for owner's own satisfaction. Any reliance you place on such information is therefor at your own risk. Owner will not be responsible for any damage or harm caused. Reviews, comments and opinions are welcome.