Thursday, June 11, 2009

1 hour waiting 4 Keropok Lekor

After di recommend oleh taxi driver and also kawan ayah aku, kami telah pegi ke Seberang Takir untuk mendapatkn keropok lekor yang dikata kn lebih sedap dan enak daripada keropok losong. Sampai2 kat sana, orang punyela ramai. Dengan panas yg xhenggat pnye, adik aku pn pegila beratur belakang makcik2 and pakcik2 yang datang nak beli keropok lekor.

Aku tengok orang xbgerak2 lagi since kitorg smpai. rupenye, keropok nye belum masak lagi sebab kedai tu baru je buka. Dekat 1 jam jugakla kitorg tunggu sampai adik aku pitam sebab cuaca terlampau panas n haba dari dapur rebus keropok tu.

Aku tengok, diorg buat keje dalam keadaan yang teratur n bersih. diorg gune machine masa buat keropok tu. kadang2, ade certain kedai tu aku takut gak nak singgah pegi beli sebab tengok keadaan sekeliling kedai tu yang x berapa bersih.

After 1 hour, dapatla jgk kitog beli keropok yang still lagi panas br angkat dr dapur. Berbaloi jugakla tunggu 1 jam sebab keropok lekor ni lembut, ikan banyak n xde tulang langsung. sebab tu la glemer. orang yang naik brabus pn siap datang n beratur beli keropok kat sni.

- alamak, xnmpakla plak no. bape kedai tu.tlindung dengan kereta -

- panjangnye queue -


- diorg rebus gune kayu api -


Kalo korg nak pegi beli, ikut je jalan nak pegi Airport kat seberang takir. pastu nanti korg akan nampak 1 kedai beratap biru n kereta yang sangat banyak kat laman kedai tu. Haa..tula tempat yang aku beli.

3 comments:

farah said...

iylia, nnt kite g beli la bile g redang. aku pun nak merase jugak..ehehehe

Nadia Nazifah said...

nak jugak... aku xpenah lagi rasa!

(mmg xpatut ngaku org tganu ni hihi redang xgi, airport pon tertukar kat mana hahaha)

stormz said...

@farah: ok2..nnt kite pg beli.mmg xrugi la aku beli.bile dh lama goreng pn still lembut n sedap.

@noddy: ko patut dok negeri lain la noddy.kuikuikui

...From The Bottom of My Heart.. is a personal website. Every opinions and information contained in this website is for owner's own satisfaction. Any reliance you place on such information is therefor at your own risk. Owner will not be responsible for any damage or harm caused. Reviews, comments and opinions are welcome.