Thursday, June 11, 2009

Masjid Kristal Terengganu

Weekend hrtu, aku n my family except my lil brother pg jalan2 kat Terengganu n Kelantan. Saje je ronda2 jalan sana.dah lame sebenarnye xpegi jalan 1 family. Kebetulan plak one of staff kat ofis ayah aku tu kawin kat Pengkalan Chepa, so kitorg pn pegila skali wedding dia.

Kitorg jalan2 kat Terenganu on 1st day. Lepas check-in kat otel, kitorg g jalan melawat Masjid Kristal, one of Terengganu's attraction.

- Taman depan Masjid Kristal -

- Zoom In Masjid Kristal -

- Zoom Out -

- Ayu n Ayah -

- me n ayah :) -


- Yeah!! I can touch the Kubah -

- belakang tu jambatan terengganu -

- hoho! jambatan terengganu di dlm genggaman ku :P -

- ceh! nak tiru jgk -


- ukiran ceiling masjid -









Kat depan Masjid Kristal tu ade Taman Tamadun Islam yang merangkumi replika Masjid2 yang terkenal kat serata dunia. Aku xsempat nak masuk sebab dh lewat. RM 10 per entry for adult and RM 5 per entry for children.

p/s: Kami pg berempat. Tp sorg lg adik perempuan aku tu ttibe je merajuk. so xdela dia dlm gamba ni. Adik lelaki aku ddk kampung.

2 comments:

Nadia Nazifah said...

hahaha sape yang merajuk tu? farah wahida ke? :p :p

aku tak pernah lagi gi sane ko tau. huu.. nnt cuti la nmpk gaye =)

stormz said...

farah wahidah la yg mrajuk

...From The Bottom of My Heart.. is a personal website. Every opinions and information contained in this website is for owner's own satisfaction. Any reliance you place on such information is therefor at your own risk. Owner will not be responsible for any damage or harm caused. Reviews, comments and opinions are welcome.