Friday, July 24, 2009

Gummies


 
My ex-colleague datang melawat kitorg kat ofis last monday and he brought this gummies for us.
Bentuk and color cm gigi. scary je nak makan.

He bought this gummies kat Myanmar - his hometown.
Kalo xsilap aku, kat Malaysia pn ade jual gummies brand ni. ade bentuk burger n pizza.

Thursday, July 23, 2009

Yasmin Ahmad Rebah di TV3

Since petang td, heboh kat twitter mengatakan Yasmin Ahmad - Pengarah Filem tu rebah kat tv3. ade gak some rumours yg ckp dia meninggal dunia. after watching the Buletin Utama, barula aku tau dia skrg ade kat hospital and tengah kritikal. dia tengah meeting dengan Siti n Datuk K ms tu.

 
 

Hopefully dia selamat.

p/s: aku suka tgk sume hasil2 keje dia.iklan n filem2 dia sume best2

Thursday, July 16, 2009

.: Resepi Hari Ini - Pakchoy Bersos Tiram :.



Bahan - bahan:
  • 3 biji bawang putih (garlic)
  • 2 sudu besar sos tiram (oyster sauce)
  • 2 batang pakchoy/baby sawi
  • Sedikit garam
  • Sedikit Air
  • Minyak Masak
  • 1 sudu kecil tepung jagung (corn flour)



Cara Memasak:

1. Bersihkan pakchoy.
2. Didihkan 1 periuk air dan titiskan sedikit minyak masak ke dalam air yang mendidih.
3. Celur pakchoy ke dalam air yang mendidih. Biarkn seketika.
4. Angkat dan toskan pakchoy.
5. Kisar/ tumbukkan bawang putih.
6. Tumis bawang putih sehingga naik bau.
7. Masukkan sos tiram n sedikit air.
8. Biarkan sehinggan menggelegak.
9.Cairkan tepung jagung dengan sedikit air di dalam bekas lain.
10. Masukkan bancuhan tepung jagung ke dalam sos tiram yang sedang menggelegak.
11. Kacau sehingga kuah nampak sedikit pekat.
12. Masukkan sedikit garam kerana sos tiram sudah masin.
13. Tuangkan sos tiram yang telah masak di atas pakchoy yang di celur tadi.




~ SELAMAT MENCUBA ~

p/s: pakchoy adalah sejenis sawi yang kecil. kadang2 org pggl baby sawi.

Haze

Lihatla ruang udara Cyberjaya n Putrajaya. Berjerebu. setiap kali keluar dari rumah or ofis, msti nampak berasap je. pandangan xjelas langsung.



Wednesday, July 15, 2009

Jom Menyambung Cerita

SILA SAMBUNG AYAT DI BAWAH DENGAN AYAT ANDA SENDIRI DENGAN MENGGUNAKAN 5 PATAH PERKATAAN. :)
MAYBE BOLEH JADI 1 CERITA YANG MENARIK.



I'll start 1st

-->Satu hari Ali jalan-jalan.

sambung jgn xsambung.kite tgk ape yg tjadi last skali nnt.

Monday, July 13, 2009

Cerita Lawak

Hari ni aku xtau nak buat entry pape. korg layankn jela cite lawak ni. Aku dapat cite lawak ni from Ayu


Akob begitu asyik menonton perlawanan bolasepak di depan kaca TV, tiba-tiba isterinya terus masuk, "Bang, lampu di halaman depan dah terbakar tolong ganti yang baru ye".
"Pasang lampu?!!, kamu ingat saya nie TNB ke?" jawab Akob.
"Kalau abang tak mau tukar lampu, abang tolong betulkan paip air sebab airnya dah tak boleh keluar", minta isteri Akob lagi.
"Betulakan paip?, kamu ingat saya nie Jabatan Bekalan Air ke?", jawab Akob mengelak.

"Kalau semuanya abang tak mau buat tak apalah, tapi kalau abang ke kedai nanti jangan lupa tolong belikan saya gas memasak sebab rumah kita dah kehabisan gas", kata isteri Akob.

"Mintak maap bebanyak saya tak kerja kat Petronas", jawab Akob dengan sinis.

Kerana merasa terganggu Akob terus keluar ke rumah kawannya untuk menyambung menonton perlawanan bolasepak. Kira-kira jam 2 pagi kemudian Akob pun pulang kerumah. Akob menjadi hairan apabila mendapati lampu di halaman terang benderang, Akob terus ke bilik air, dia sekali lagi terkejut apabila mendapati paip air tak ada masalah lagi. Apabila ia ke dapur Akob mendapati tong gas juga penuh.

Pada keesokan paginya Akob bertanya pada isterinya "Awak minta tolong pada siapa...?".

"Begini bang, setelah abang keluar dari rumah semalam, saya menangis di halaman rumah. Tiba-tiba ada seorang lelaki yang sedang melintas di depan rumah kita, bertanya kenapa saya menangis. Saya ceritakan segala-galanya kepadanya. Dengan rela hati dia sedia menolong saya tetapi dengan bersyarat".

"Apa syaratnya?", tanya Akob ingin tahu.

"Syaratnya saya perlu pilih sama ada buatkan ia roti atau tidur dengannya".

" Jadi awak buat roti apa untuk dia?", tanya Akob.

"Buat roti...?!!! Awak pikir saya nie Kedai Roti ke...?!!!"

p/s: no hidden meaning k! saje suke2 buat entry ni. xde idea sebenarnye nak buat entry pe.

Wednesday, July 8, 2009

Menghabiskn waktu senggang

Hi korang..arini aku cuti.patutnye nak kena buat sumting, tp cancel plak. huh! macam2 perangai orang sekarang ni. disebabkn dah cuti arini, so boringla kalo dok rumah je. so aku decide dengan my sis nak pegi tengok cite transformers.padahal dah lama cite tu tayang tp slalu xbkesempatan nak tengok. 
Pukul 10 trus kitorg redah Alamanda tu. lengang je pagi2 xde orang lagi. pastu terus bdesup turun kat GSC. wow!!xde org la kt gsc.kaunter pn baru je bukak. so apelagi, sampai kat kaunter trus terkeluar ayat cmni:

me: em, pagi2 ni ade movie ape ye? (padahal dh tau ade cite pe pagi ni :) )
cashier gsc: ade ice age n transformers dik.
me: owh..kalo camtu nak tgk transformersla. nak 2
cashier gsc: ok. rm14
me: tq

There u go!! lengang je masa tengok movie. adela dalam 3-4 row yang penuh. boleh tengok dengan aman tanpa gangguan budak2 menangis n bising :)

Monday, July 6, 2009

Cupcake


Cupcake ni antara side menu for kenduri arwah yang di adakan semalam. laju jugak cupcake ni abes. dahla saje2 buat for trial, mnela tau kot2 lepas ni ade org nak order cupcake plak from us. Cupcake ni bukan aku yang buat.heheh..

Add Image
I just kasi instruction to my sis what kind of cakes, colors n the design. Dia yang buat from A to Z. Actually dia ni student hotel katering n the cupcake project last nite is one of her experiment. Jangan ingat aku xreti buat ye..since kecik aku dah reti masuk dapur n buat macam2 jenis cake n cookies. :)



I bought dis book last week sebab memang dah lama aku nak blaja buat cupcake, icing n design. Ni salah satu source la. tp semalam memang xsempat nak buat sebab tugas aku adalah mengemas rumah. Buku ni quite good for beginners. resepi sangat simple n i think semua orang boleh buat. Sape2 yang nak belajar, bolehla beli buku ni. Aku beli kt MPH n the price pn xmahal, RM19.90 je.

p/s: rasa kek ni ok. not bad. ade yg nak try?

Cupcakes


Cupcake ni antara side menu for kenduri arwah yang di adakan semalam. laju jugak cupcake ni abes. dahla saje2 buat for trial, mnela tau kot2 lepas ni ade org nak order cupcake plak from us. Cupcake ni bukan aku yang buat.heheh..

Add Image
I just kasi instruction to my sis what kind of cakes, colors n the design. Dia yang buat from A to Z. Actually dia ni student hotel katering n the cupcake project last nite is one of her experiment. Jangan ingat aku xreti buat ye..since kecik aku dah reti masuk dapur n buat macam2 jenis cake n cookies. :)



I bought dis book last week sebab memang dah lama aku nak blaja buat cupcake, icing n design. Ni salah satu source la. tp semalam memang xsempat nak buat sebab tugas aku adalah mengemas rumah. Buku ni quite good for beginners. resepi sangat simple n i think semua orang boleh buat. Sape2 yang nak belajar, bolehla beli buku ni. Aku beli kt MPH n the price pn xmahal, RM19.90 je.

p/s: rasa kek ni ok. not bad. ade yg nak try?

Kenduri Arwah

Hari Sabtu yg lepas, ayah aku buat majlis kenduri arwah. Usually masa bulan rejab, family aku memang buat majlis cmni. Ramai juga orang yang datang. Family aku from both side pn datang juga. Alhamdulillah, majlis semalam berjalan dengan lancar. Xbanyak gamba yang aku amik. xsempat pn. gambar sendri pn xde sebab sibuk jadi tuan rumah. penat btul semalam.

- jiran-jiran -

- my cousins n aunt -

- kanak-kanak yang suka bergembira -

- kanak-kanak ribena -

- my cousin -

Thanks kepada semua yang datang.

Kenduri Arwah

Hari Sabtu yg lepas, ayah aku buat majlis kenduri arwah. Usually masa bulan rejab, family aku memang buat majlis cmni. Ramai juga orang yang datang. Family aku from both side pn datang juga. Alhamdulillah, majlis semalam berjalan dengan lancar. Xbanyak gamba yang aku amik. xsempat pn. gambar sendri pn xde sebab sibuk jadi tuan rumah. penat btul semalam.

- jiran-jiran -

- my cousins n aunt -

- kanak-kanak yang suka bergembira -

- kanak-kanak ribena -

- my cousin -

Thanks kepada semua yang datang.

Handball Pics

- warming up sambil bgelak ketawa -

- u're in candid camera! -



- IT (A) vs Finance -



- my team IT (C) -

Handball Pics

- warming up sambil bgelak ketawa -

- u're in candid camera! -



- IT (A) vs Finance -



- my team IT (C) -

Sunday, July 5, 2009

Handball Tournament

Hari selasa yang lepas, Customer Service Department organized handball tournament. IT Dept telah menghantar 3 team untuk tournament tu. Lagipn department aku mrupakan department yg paling ramai.

Kitorg kena main 5 games. Abes sengal2 n sakit2 badan aku ni. dh lama xmain main bola n exercise. ni la akibatnye. 2 hari sakit badan.heheh b4 main aritu pn x warming up btul2. gelak2 je time warming up.

date: 30 June 2009
time: 7pm - 10pm
venue: Sports Arena, Cyberjaya

Result
1st: Customer Service
2nd: Finance
3rd: IT (A)
4th: IT (B)
5th: IT (C) ---> my team :P

6th: BD

- makan dulu b4 main -

- my team except 2 'botak' -


- peace :) -


- with our 2nd big boss (red shirt) -

- geget medal!! -
...From The Bottom of My Heart.. is a personal website. Every opinions and information contained in this website is for owner's own satisfaction. Any reliance you place on such information is therefor at your own risk. Owner will not be responsible for any damage or harm caused. Reviews, comments and opinions are welcome.