Wednesday, August 5, 2009

Redang Trip - Percutian Gadis2

Finally, last Saturday dapat juga aku n kawan2 berjumpe after 1 year abes blaja. Lama jgk plan nk buat trip ni n macam2 halangan yang ade.
Kitorg gerak naik bas g Terengganu pkul 11mlm n sampai kat sna lebih kurg pkul 6 pagi. sampai2 je kat sna, aku, farah, dila n ika harusla menunggu noddy n dayang dtg ke jeti syahbandar. mcm2 aksi telah dirakamkan semasa proses menunggu dayang n noddy.

 
  
  
  
 


Lebih kurang pukul 9 pagi, kitorg naik feri menuju destinasi kami; Pulau Redang. Ramai jugak la org yang nak pegi sna. xde ape yg menarik sepanjang perjalanan sbb kitorg just nmpk laut je.xnmpk daratan langsung.

 


Kitorg telah memilih Coral Redang Island Resort sbg tempat berehat untuk melepaskn segala tension n stress stlh 7bulan bekerja. Bilik luas tp no tv n fridge. tp kalo ade tv pn, msti nnt kitorg xnk klua bjalan2.hehehe.sorg dpt 1 katil.

 
 
Aktiviti yang include dlm pakej percutian kitorg adlh 3 kali snorkeling. 1st time snorkeling tu rs cm tkut2 gakla. air masuk idungla,telinga. tertelan air la.mcm2 btul.klaka pn ye jgk. nasib baik ade sorg hero ni a.k.a Aung yg melayan kitorg yg xreti nk berenang ni pg snorkel. even ade pelancong lain yg pg snorkel skali dgn kitorg, tp dia tetap jaga, layan n amik2 gamba kitorg ni. mebi sbb kitorg ni gadis2.ahakz :p Aung ni pekerja resort yg handle snorkeling.

 
  
  
  
  
 

Kitorg ber6 ni jela customer melayu + bertudung yg datang kat resort tu. rmai foreigner kat situ. dats y la kalo korg bc blog Noddy, dia ade mentioned staf kt resort tu melayan kitorg dgn baik skali. siap ade best staf lg yg layan karenah kitorg.heheh...suke2!!!

 
  
  
  
  
 


Food pn sedap2. environment kat resort tu pn best. ade swimming pool, restaurant. Air laut sgt biru. tu la bende yg paling aku suke sbb xdpt jmpe kat pantai2 kat daratan. pasir pantai yg halus n putih. Coral pn cantik. Ms snorkel tu rs cm berada kat dunia lain sbb tengok coral2 yg idup n ade banyak ikan2 yg jinak. sangat colorful rupenye hidupan di dalam air.

 
  
  
  
p/s: banyak lg gamba yg blum dpt dr dila, noddy n farah. gamba2 ms snorkeling sume ade pd farah. once dh dapat, aku upload ks korg sume tgk :)

6 comments:

Nadia Nazifah said...

arini aku pos gambar! gambar ko bile lagi? :D

stormz said...

samela.tgu je nnt smpai.aku pos biase je

mekarlid said...

hebatnye!...
suke bc blog korg yg update pasal redang...
aku mls lg..hahaha
bestnye redang!!!! jom ct lg...

My Family..... My Love.....My Friend said...

memang best tengok kehidupan kat dalam air... bagi roti... terus je ikan mai kat kita..

nurulshima said...

kanak2 ribena

stormz said...

dila: jom g cuti lg.lps ni nk g mne plak?sipadan ke?

My Family..... My Love.....My Friend : Hye, yes, mmg best ms ks ikan mkn.seronok2

ronnie: kami mmg kanak2 ribena.hahaha

...From The Bottom of My Heart.. is a personal website. Every opinions and information contained in this website is for owner's own satisfaction. Any reliance you place on such information is therefor at your own risk. Owner will not be responsible for any damage or harm caused. Reviews, comments and opinions are welcome.