Tuesday, December 8, 2009

Cuba Tengok ni Apa yang Korang Cari

Korang rasa apa yang korang cari sampai jumpe blog ni?
Kalo xtau, cuba try klik link ni.


Owh...rupe2nye korang guna keyword tu eh nak datang masuk blog aku ni.


 - klik untuk tumbesaran gambar -

see...xsangka plak blog aku ni tersenarai dlm 1st page utk keyword ni.  
"resepi daging masak kicap"
rasa cam jadi blog resepi la pulak gara2 entry aku sebelum ni. Entry tu aku buat bulan 7 yang lepas. bukan senang nak jadikan keyword dalam blog kita ni glemer. kadang2 2-3 bulan pun belum tentu keyword yang kita gunakan kat bahagian title,tag,content dalam blog kita akan up daripada xde ranking dalam google -> naik mendadak dalam google.

The way I'm wrote here looks like that I'm expert in SEO. Korang tau x SEO tu ape?
SEO = Search Engine Optimization

" Search engine optimization (SEO) is the process of improving the volume or quality of traffic to a web site from search engines via "natural" or un-paid ("organic" or "algorithmic") search results as opposed to search engine marketing (SEM) which deals with paid inclusion. Typically, the earlier (or higher) a site appears in the search results list, the more visitors it will receive from the search engine. SEO may target different kinds of search, including image search, local search, video search and industry-specific vertical search engines. This gives a web site web presence." (credit to Wikipedia)


SEO ni kiranya cam salah satu strategi dalam Internet Marketing. Kalo korang nak tarik lagi banyak traffic masuk dalam blog, kenala buat research sket. korang kena tau keyword ape yang slalu user search kat Google. Keyword tu adalah kata kunci utk korang cari sumting kat internet. Macam contoh blog aku ni,ramai user/reader search resepi daging masak kicap.  

Boleh dikatakn tiap2 hari ade je orang search keyword tu n terus masuk blog aku ni. Nampak sangat korang suka makan daging masak kicap tapi xtau resepi.heheheh..jangan marah ye.Gurau2 je.



 - klik untuk tumbesaran gambar -

Kalo korang nak buat entry, korang selitkanla keyword2 yang korang rasa user slalu serach kat Google. korang boleh guna Google Adwords untuk buat analisis keyword ape yang user slalu guna.

4 comments:

Aidi-Safuan said...

wahhh...banyak nyer trafik!
jeles~

stormz said...

xpyh jeles la.orang lain lagi banyak traffic masuk. blog ni ciput je.baru mula nk menapak

KizZ said...

huhuh..apapapun...tahniah..huhu

Nadia Nazifah said...

aku tgk org cari blog aku guna pswd elnadia blogspot, nadia nazifah blogspot. nampak sgt yang masuk tu mmg org yg dah kenal aku. haha :p

jrg ade org hit pswd pape kena kt blog aku. kalo ade pon sorg dua je, tu pon telepas ikot mane2

...From The Bottom of My Heart.. is a personal website. Every opinions and information contained in this website is for owner's own satisfaction. Any reliance you place on such information is therefor at your own risk. Owner will not be responsible for any damage or harm caused. Reviews, comments and opinions are welcome.