Wednesday, December 30, 2009

Nyam-nyam-nyam

Ingat x korang dengan entry ni. Entry orang mengidam
Dah banyak kali dah aku terasa cam nak makan murtabak singapore ni. tapi slalu xde peluang. stiap kali lalu mesti penuh xpun tutup.

- restaurant murtabak ni yang kaler ijau sblah kiri -

Murtabak ni lain dari yang slalu jual kat sni.kalo kat sni daging pun xnampak. harapkan tebal penuh dengan telur je. xbest.


Murtabak singapore ni tebal. ade banyak layer yang penuh dengan daging ok! saiz pun besar. regular size pun boleh makan untuk 2-3 orang.


- sos murtabak -

Kalo korang datang Muar, lalu la kat Tanjung Agas. Restaurant ni dekat dengan petronas.

Kat sebelah restoran tu ade satu kedai jual nasi ambang. nasi ambang tu makanan orang jawa. nasi campur yang dimakan dalam dulang. sekarang ni susahla nak jumpe kat majlis2 kenduri. diorg prefer makan dalam pinggan.

- nasi ambang (credit to Mr Google) -

Sedap jugak makan nasi ambang tu. dah lama xrasa.penuh perut ni..hehe I gained 2kg after balik dari Muar. Banyak food yang sedap2 yang kena dengan selera aku.pedas,masin,manis, masam semua cukup :)

No comments:

...From The Bottom of My Heart.. is a personal website. Every opinions and information contained in this website is for owner's own satisfaction. Any reliance you place on such information is therefor at your own risk. Owner will not be responsible for any damage or harm caused. Reviews, comments and opinions are welcome.