Wednesday, December 9, 2009

Teh Hijau untuk Awet Muda


DSC00724

Teh Hijau ni memang favourite aku especially Jasmine flavour. After minum rasa tenang je. Kalo orang nak tau, teh hijau ni banyak khasiatnye especially to your skin. I know all of u esp girls nak kn skin yang lembut n cantik. Green tea is one of the solution to your skin problem.


Teh hijau ni jugak mampu untuk mengurangkan masalah kerosakan kulit akibat sunburn yang teruk. Thats whyla ade certain krim yang letak sedikit green tea dalam krim diorg. Teh ni juga dikatakan dapat menghilangkan kedutan pada kulit. Teh ni berkesan memperlahankan simptom2 proses penuaan sebab teh ni btindak sebagai agen antioksidan dan anti radang.

Teh hijau ni jugak bagus untuk menghalang kanser usus.


Aku recommend korang untuk minum teh hijau ni. Banyak khasiat untuk badan korang. Kalo boleh jangan letak banyak gula.

Untuk 1 cawan green tea, normally aku gune 1/2 sudu kecil gula je. lagi pun aku memang kurang sket makan/minum benda2 manis ni.

4 comments:

Adya A. said...

Dik, suggestkan pd akak produk green tea yg bagus...akak teringin mencube....org ckp elok utk jantung jgk....

stormz said...

@Adya A: sy suggestkn akak minum green tea brand dilmah.mcm gamba dlm entry ni.ade mcm2 flavor n sy plg suka jasmine.Teh Boh pn ade green tea.tp rs xsdp. tryla mix kn green tea with honey.lg sht :)

afayufu said...

teh memang best... kurangkan gula dlm teh bykkan manis dlm senyuman.. :)

stormz said...

@afayufu: btul tu :)

...From The Bottom of My Heart.. is a personal website. Every opinions and information contained in this website is for owner's own satisfaction. Any reliance you place on such information is therefor at your own risk. Owner will not be responsible for any damage or harm caused. Reviews, comments and opinions are welcome.