Wednesday, February 3, 2010

Nyam-nyam

Ingatkn nak sambung buat entry semalam, tp internet lembap plak semalam. Orait, kali ni aku sambung journey yang xseberapa ni dengan jalan2 petik strawberry.

Esoknye pagi2 (hari ahadla) b4 trun dari Cameron, kitorang singgah dlu beli2 fresh vegetables kat Kea Farm. Kea Farm ni lebih kurang 10 minit dr Brinchang.Kalo korang nak pegi, ikut jalan yang nak pegi Ipoh. Banyak gila fresh vege kat situ.tapi kalo korang nak beli, pegila survey2 dulu kat semua kedai. ade yang offer sampai 20 bungkus for RM10!!

Murah gile sayur kat sana.Fresh flower pun ade banyak kat sana. u can find roses, lavender, bunga sundal malam (yang dalam cite pontianak tu) n etc..Fresh fruits pun banyak jugak..no photos la time kat sana. tangan ni kiri kanan full dengan plastic bag.

Lepas dah borong2 sayur, kitorang singgah balik kat Galleria Time Tunnel. Kan kat previous entry, aku ade cakap pasal Strawberry Farm yang kat sebelah galleria tu kn. Cam excited gile nak petik2 strawberry tu. 1st time la katekn.slalu beli je.hahaha

Kalo korang masuk 4 org, knela bayar RM30 for 1kg strawberry.Kalo 2 orang, kne bayar RM20 for 0.5kg. Merah2 strawberry kat situ.pekerja2 kat situ tolong kitorang cari yang betul2 masak n merah2.

 

  
- merahye.. -

 
-jom petik stoberi -

4 comments:

Nadia Nazifah said...

ehhh mcm sedap je petik stroberiiiii. nk pegi jugeeee.

jom pegi becuti sane iylia. haha padahal ko br balik dari situ :p

stormz said...

aku xksh pn kalo korg nk pg bcuti kt sne ;)

jom2!!

Kaseh NazLieza said...

amboi...nmpak fresh btol strawberry tu kan...=p

inginkan pakej katering serendah rm6.90 pax...kek pengantin 3 tingkat secara percuma???

http://nazliezacanopycateringweddingplanner.blogspot.com/

stormz said...

@Kaseh NazLieza: mmg fresh pn.kitorg pg kebun dia

...From The Bottom of My Heart.. is a personal website. Every opinions and information contained in this website is for owner's own satisfaction. Any reliance you place on such information is therefor at your own risk. Owner will not be responsible for any damage or harm caused. Reviews, comments and opinions are welcome.