Monday, February 1, 2010

Weekend Getaways - Cameron Highlands

Hari sabtu yang lepas, kitorang 1 family pegi short vacation kat Cameron Highlands. It was a great journey for me. Jalan nak naik pegi Cameron memang mencabar. Tapi bestla jugak sebab jalan dekat lereng2 gunung. sejuk je mata ni tengok pokok2 hijau n air terjun. For nature lover, u should come here :)

After check in, kitorang pegi Galleria Time Tunnel --> 5 minutes driving from Brinchang City. Kat situ korang boleh la tengok barang2 lama . ade mesin jahit,iron lame, barang mainan zaman dulu2. mebi ade yang korang xpernah tengok pun barang tu.

Tengok jela gamba2 ni (pics will tells 1000 stories)

 

  
- bubu tangkap ikan -

  

  
- bar counter -
- Cash Register -


 
- iron baju -

- sila2 minum :) -

 
- keciknye skuter ni. xmuat la plak.hehe -
- 'Atuk'  Orang Asli nak pegi menyumpit -


Dekat Galleria Time Tunnel ni ade jugak Strawberry Farm. Korang boleh datang sini kalo nak rasa petik buah strawberry sendri. Later2 la aku cite.

Dekat sebelah  Galleria Time Tunnel ni korang boleh jugak cuci2 mata tengok bunga2 n cactus. If korang datang hari sabtu, korang bolehla beli2 bunga,cactus n roses at affordable price kat pasar malam. Pasar malam btul2 kat Brincang.

No comments:

...From The Bottom of My Heart.. is a personal website. Every opinions and information contained in this website is for owner's own satisfaction. Any reliance you place on such information is therefor at your own risk. Owner will not be responsible for any damage or harm caused. Reviews, comments and opinions are welcome.