Wednesday, March 31, 2010

Sape rasa nak MC esok, jom tengok sini

 - pic from Google -

Kerja banyak kat ofis?
Korang malas nak buat kerja?
Xpernah sakit lagi tahun ni?
Nak MC tp xde reason terbaik?

Jom tengok sini.
 - pic from 4wd email -

Kalo korang rasa pening2 tu sampai esok pagi, konpem korang leh amik MC.heheh

Aku xbersalah ye letak gambar tu kat sini ;) sape suro korang tengok. Obvious sangat korang nak tau camne nak amik MC esok.hahahah Ni just illusion optic

Tuesday, March 30, 2010

My 1st Customer

Last week tetibe je dapat call from my cousin's wife. Terkejut gakla bila dia cakap nak order sumting. Mula2 terpikir mebila dia ni nak order nasi beriani dari ayah sebab weekend tu nak buat kenduri arwah kat rumah dia.

Tapi rupenye dia nak order lain.

Akak: Along, akak nk order cupcake boleh x?
Stormz: Hah! --> cam xpercaya je ape yang aku tengah dengar masa tu
Akak: bape harga 1 cupcake tu?
Stormz: Aaaa...?! --> terkebil2 n xtau nak cakap bape ringgit
Stormz: Kena tanya Ayu dulu la.dia yang tentukan harga
Akak: Ok, tanya dia dulu tau. Nanti mesej akak ye

Lepas discuss with my sis, then we decided nak amik RM1.50 for 1 cupcake.

Akak: Okla. kalo camtu akak nak 100 pieces tau.design la pape kat atas tu. kartun pun boleh.
Stormz: Orait. tapi kitorg lom master lagi tau bab2 design cupcake tu. tp kalo rasa, insyaAllah sedap :)
 Akak: Ok, xpe. Nanti datangla pagi ye sebab petang tu nak buat skali birthday Aina.
Stormz: ok :)


Wah2..xsangke ada jugak orang nak order cupcake dari kitorg ni. Before ni memang ade buat la kalo ade majlis/kenduri kat rumah ni. Buat untuk suka2 je.

Maybe kitorg leh move 1 step ahead. Memang dah lama rasa nak bukak bisnes buat cake ni. so bila dah nampak ade orang order ni, rasa cam lagi bsemangat nak buat bisnes kecil2an. buat tambah duit poket je.




Ni la cupcake yang akak tu order. Dia request nak letak 1 cupcake dalam 1 box. Senang nak kasi kat orang time kenduri.

We used butter cream, royal icing, colorful star, and chocolate rice for the design.


Yang ni plak homemade hazelnut chocolate. We made it special for her cute daughter. So sape2 yang rasa nak order, simply send your email to me at iyliafarhana[at]gmail[dot]com. Only serious buyer je yang kitorg layan.

Elnadia@Noddy, Happy Birthday!




 
On your birthday I wish you much pleasure and joy;
I hope all of your wishes come true.
May each hour and minute be filled with delight,
And your birthday be perfect for you!

 
Happy Birthday Noddy!

Monday, March 29, 2010

Ulser Mulut ke Mata Ikan?

Korang panggil Ulser Mulut ke Mata Ikan?

- pic from Google -

Aku kena ulser sekarang ni. Aduyai!! sakit n pedih. Dahla kena kat mulut bahagian atas tu. Nak makan n minum rasa pedih gile ok :(

Pegi check kat peti ais nak tengok la kot2 ade bonjela, tp xde pun. So, before pegi ofis tadi aku letakla garam kat situ.Arggh!! menitik2 air mata ni tahan sakit.

Ade orang cakap jangan makan food yang spicy,masam sebab kat bahagian yang kena ulser tu confirm rasa sangat sakit n pedih.

Ni ade tips sket aku nak share dengan korang:
1. Letak ais kat bahagian yang sakit tu. Konpem korang rasa kebas kat bahagian situ
2. Letak bonjela.Boleh beli kat farmasi. Kalo korang xkenal bonjela tu camne, tanye je pharmacist kat situ 

- pic from Google -

3. Minum air banyak2.

Kalo korang tahan rasa sakit, bolehla try letak garam kat situ. so far, bila letak garam lagi cepat ulser tu baik.tapi korang kena tahanla.heheh ;p

Kalo nak details lagi boleh refer kat My Health Portal . Banyak info2 kesihatan yang berguna untuk korang kat situ.

I Wanna Be a Project Alpha TV Star!

Korang xterasa jealous ke tengok Cheesie, Abang Nara, Redmummy (boleh tengok kat sni for featured blogger) jadi featured blogger for Project Alpha?

Aku jealous jugak tengok diorang ni siap boleh masuk program tv. Sana sini orang dok sibuk cakap pasal Project Alpha ni.Korang boleh jadi famous amos bila dah masuk. Semua orang akan kenal korang.


Oh ye, baru2 ni team Project Alpha ni ade open auditions for those yang teringin sangat jadi Guest Blogger - Season 3. Kalo diorang rasa korang memang layak n sesuai untuk jadi Guest Blogger - Season 3, konpem diorang xakan teragak2 untuk contact korang.

Senang je kalo korang nak join audition ni.
1. Join ruumz or login to your account
2. Join the Project Alpha ruumz group!
3. Upload korang punye video
4. Letakla title and sket description pasal video korang tu.senang sket diorang nak paham nanti :)
5. Make sure ajak kawan2 n family korang untuk "LIKE" video korang tu.lagi banyak "LIKE" lagi cerah masa depan korang nak jadi Guest Blogger

Jap2, nak bagitau lagi sket ni. Kalo korang berjaya jadi Top 3 winner,selain daripada jadi Guest Blogger korang jugak akan bawak balik hadiah2 yang lain.


1st Prize
- 3 days 2 nights stay at 360Kuching Hotel, Kuching in a Deluxe Room with breakfast for 2 pax
- Adidas ACTION 3 hamper worth RM100 (Includes a South Africa 2010 mini ball)
- P1 W1GGY Prepaid worth RM199

2nd & 3rd Prize
- Adidas ACTION 3 hamper worth RM100 (Includes a South Africa 2010 mini ball)
- P1 W1GGY Prepaid worth RM199


Menarik x kawan2? Ape lagi,jom kita anta video beramai2..manala tau kot2 ade rezeki kat situ :)

Now you can follow Project Alpha on Facebook for more info:

Project Alpha Season 2 is presented by Adidas Action 3 and supported by P1 and MAS. Auditions are now open! Check it out at www.projectalpha.com.my/auditions or projectalpha.ruumz.com/groups

Wednesday, March 24, 2010

Hadiah Birthday Pilihan Hati Korang

- image credit to Google -

Aku tengah pening pala ni pikir hadiah ape la best untuk kasi my best friend. Kan haritu ade entry pasal Gathering Gadis2 Jelita, so 1 of the activity is Gift Exchange for our birthday.

Dalam otak aku ade 3 bende kt bawah ni je. kalo korang ade idea lain, boleh la share dengan aku.

- makeup
- aksesori cam rantai, gelang etc
- novel
- ..... xtau lagi.....


Korang rasa hadiah ape yang best kalo nak kasi kawan2 perempuan? Mebi dengan idea korang aku boleh pegi cari untuk gift exchange tu.

Award From Afifah

 Adakah blog ini cantik or tuan punye blog ini yg cantik? *wink~wink*  sila muntah beramai2.heheh

1. Thanx and link the person that gave u the award
Thanks Afifah sbb kasi award ni. Even xpernah knal, xblogwalking sangat awak rajin kasi award ni kat saya.heheh

2. Pass the award onto 15 bloggers you've recently discovered and think are fantastic
Em, boleh x kalo xnak ikut yang ni. I think you're (my readers) fantastic!!! So siapa2 yang rasa diri dia fantastic bolehla amik award ni n tampal kat blog korang.

3. Contact said blogs and let they've won the award
Korang boleh amik je.

4. State 7 things bout yourself
-  workaholic
- simple je orang nye
- sy suke color purple, tp xdela obses sangat
- i love dancing!!
- suka bertandang kat blog orang especially yang tinggalkn link kat sini, tapi xsuka tinggalkn jejak kt blog2 mereka.heheh
- Saya suka masak!!
- eventhough kat atas tu ade mention workaholic, tapi tetap akan meluangkn masa barang seminit untuk bsuka ria kat internet. pegi window shopping kat blogshop orang, gelak2 kalo ade entry yang kelakar etc..

Monday, March 22, 2010

No Sweat

Today's topic: No Sweat!!!
Since one of the sponsor for Project Alpha Season 2 is Adidas Action 3, so harini nak cakap2 sket pasal hal peluh2 ni.

I'm sure korang pun confirm rasa xselesa kalo berpeluh.Tambah lagi sekarang ni kan musim panas. Asal keluar je dari ofis/rumah mesti je berpeluh2. Dahla berpeluh, basah plak kat part ketiak, belakang baju n kat area collar tu.

Huisshh..memang aku xsuke kalo camtu.aku pun tau korang pun xsuka jugak kan? Betul x?
Sape agree dengan statement kat atas tu sila 'tekan keybord untuk komen entry ni'. hehehe -->cam paksa je

So, kalo dah memang korang xsuka berpeluh time panas2 tu, apa lagi.Jom kita ramai2 try pakai deodorant Adidas Action 3 ni. Bau pun wangi. I like!!!


Once dah pakai, mesti rasa kering sentiasa. xde lagi bau2 yang kurang menyenangkan n korang akan sentiasa rasa selesa je bila nak klua berjalan. xpayah rasa malu.

kalo korang nak tau lebih lanjut pasal perkembangan Project Alpha Season 2 ni, boleh click badge kat bawah ni. Tinggal bberapa hari je lagi nak start. Season 1 aku dah tengok n memang best. Sesaon2 ni konpem lagi best sebab ramai blogger yang femes amos masuk..



Project Alpha Season 2 is presented by Adidas Action 3 and supported by P1 and MAS. Auditions are now open! Check it out at www.projectalpha.com.my/auditions

Sunday, March 21, 2010

.:Resepi Hari Ini - Daging Masak Kicap :.



Bahan - Bahan:
  • 300 g daging
  • 2 ulas Bawang merah
  • 1 ulas bawang putih
  • 1/2 inci halia
  • Sedikit bunga lawang, cengkih, kayu manis
  • Sedikit cili padi (boleh juga guna lada sulah,lada hitam) - ikut suka.xnak letak pun xpe.
  • 3 sudu besar kicap manis
  • Garam secukup rasa


Cara- Cara:
1. Hiris daging. Jangan terlampau halus. Takut plak nanti hancur.


2. Rebus daging selama 1jam.
3. Tumbuk/kisar/hiris bawang merah, bawang putih dan halia.
4. Panaskan sedikit minyak.
5. Masukkan kayu manis, cengkih dan bunga lawang. Tumis sehingga naik bau.
6. Kemudian, masukkn bawang2 dan halia yang telah di tumbuk/kisar/hiris. Tumis sehingga layu.
7. Masukkn daging yang telah di rebus bersama air rebusan daging.
8. Masukkn kicap beserta cili yang dihiris.
9. Renehkan selama 5 minit.
10. Tambahkn garam secukup rasa. Jangan terlalu banyak sebab kicap dh masin.
11. Sedia untuk di hidangkan.



~SELAMAT MENCUBA ~

Gathering Gadis-Gadis


Cannot wait for this upcoming 1 May 2010. Mau bjumpa dengan gadis2 jelita yang tercinta. Last jumpa diorang masa trip pergi Redang last year.

Thursday, March 18, 2010

I'm going to the Gatsby Deodorant Street Fair

Rasanya cam belum terlambat lagi aku buat entry ni sebab I just received the email from Nuffnang. Title kat atas tu bukan saje2 tau aku letak sebab aku memang nak pegi. Yes, I'm going to the Gatsby Deodorant Street Fair!!

Yeeehaaa!!! (ttiba feeling happy gile)


Next month, Gatsby akan menganjurkan 1 event yang sangat sangat sangat BESAR. Wow!! Menarik kan kawan2?

Aku tau ramai gila yang nak pegi sebab aku dah tengok entry2 korang tu.hehe.. So, untuk siapa2 lagi yang lom tau, meh sini baca details kat bawah:

Bila?
17th April 2010 (dah xlame lagi tu korang)

Start pukul bape?
10am till 5pm

Kat mana?
Front Foyer, Ground Floor, Berjaya Times Square, Kuala Lumpur


Nak tau napa aku nak pergi sana? sebab ada sangat banyak games ala2 funfair kat sana.sebab tu la aku rasa cam excited sangat nak pegi. Sumo Wrestling (in air bag suits!), gladiator battles and other funfair games yang korang boleh enjoy kat street fair ni. Sambil2 main tu, bolehla korang bertegur sapa dengan blogger. Korang, please 'say hi' to me k!!

Kalo korang dah main2 kat each gerai tu, korang akan dapat points. kalo dah tkumpul ,bolehla korang redeem untuk dapat hadiah ekslusif from Gatsby.

Jangan korang ingat ade games je kat situ. kalo korang bernasib baik, dapatla korang merasa lucky draw. Hadiah2 sangat menarik.ade barang elektronik,komputer,handphone and cash voucher worth up to RM15,000.

Alamak!korang xtau camna nak pegi sana ke? senang je.tengok map kat bawah ni. Kalo korang biase pegi Pudu, Lot 10, Sungai Wang tu dah kire dah dekat area Berjaya Times Square la.

- Map adalah ihsan En Goggle -

Public transport pun banyak kat sini.Korang boleh access dengan senang hati. Korang boleh naik monorail n turun kat station Imbi. Dekat je dengan Times Square tu. Kalo korang duduk kat area Putrajaya (cam aku ni), korang bolehla guna MEX (Maju Expressway). Straight je sampai last exit n korang konpem akan klua betul2 kat belakang Times Square tu.

Menarik kan korang!!kalo nak tau dengan lebih lanjut korang bolehla check kat link ni: www.gatsby.com.my/streetfair.
Ade banyak contest kat dalam tu.


Jomla pergi!!

Untuk Kamu2 yang bertanya...

Due to Nuffnang's statistic, banyak keyword yang tersesat masuk sini especially for entry Umbai Ikan Bakar


Ni last month punye statistic.ramai jugak yang tanye direction pegi sana. so aku pun dah tolong siap draw kn map untuk korang and ade sket simple direction to go there.

So,siapa2 yang memang tengah cari jalan nak pegi Umbai boleh refer 2 entry ni.

Sape tau cmne nk send SMS via email?

ade reader mintk tlg tunjukkn direction n he/she give me his/her hp no. so i don't want to use my no to send SMS to him/her. i just want to use my email.

Sape2 yg reti blh xtlg aku?Mine is Maxis n Sony Ericsson

Tuesday, March 16, 2010

First Time!!


First time aku perasan '10 Online Users' at 1 time. Ni mesti gara2 aku baru ping entry baru kat GengBlogger

2-3 minggu ni rasa2 nye hits aku naik betul.xdela naik banyak sampai ratusan orang masuk dlm 1 hari. But naikla dari hari biase cam dulu2 tu. Kalo ping kat Innit pun belum tentu orang masuk seramai camni.

Aku rasa,mostly dalam GengBlogger tu blogger melayu. Thats why la diorang terjah blog aku ni once aku ping new entry. Kalo kat Innit tu aku perasan ramai blogger chinese. so mestila diorg xinterested sangat nak baca blog BM.

Kalo korang nak masuk GengBlogger tu senang je. Klik kat banner bawah ni.


Kalo entry korang best, menarik n ade kualiti entry korang boleh jadi antara entry yang popular kat GengBlogger . I'm promoting this site sebab aku banyak dapat readers dari sini.

Monday, March 15, 2010

My Favourite Surfing Spot

Hhmmm..Korang punye favourite surfing spot kat mana?

Aku punye fav spot normally & usually kat rumah la. Selesa n sambil2 tu boleh gak tengok TV skali. Kalo rasa panas, boleh bukak sliding door kat sebelah ni, dapatla fresh air sket.



Bila dah dapat fresh air n selesa, boleh aku tulis entry2 dalam blog ni. senang dapat idea. Kat PC ni la aku layan baca blog2 yang aku suka, facebook jugak :) Kadang2 layan jugak baca online newspaper kalo xsempat nak baca kat office.


Ni plak workstation aku kat office. sumtimes kalo boring time lunch/boring time xde keje, aku baca la blog2 korang kat sini. kalo ade entry yang kelakar2, tkekeh2 aku gelak sorang2 kat situ sampai orang keliling pandang semacam je.

Kalo la Project Alpha Season 2 ni ade contest yang tawarkan hadiah P1 Wimax ni, memangla sangat2 teruja sebab aku belum ade lagi wireless broadband. Susah jugak kadang2 kalo nk online kat kampung/ kat mana2 tempat aku pegi.


Dah lama sebenarnye teringin nak dapatkn P1 Wimax. Kecil n ringan je senang kalo nak bawa pergi mana2. Dahla smart je design dia tu. I like!! Bolehla nanti tengok Project Alpha Season 2 nanti. Dah xlama lagi pun. korang tunggu je nanti bulan April 2010 ni.

Kalo korang nak tau dengan lebih lanjut pasal Project Alpha Season 2 ni, korang boleh refer link ni http://projectalpha.com.my/

Project Alpha Season 2 is presented by Adidas Action 3 and supported by P1 and MAS

Friday, March 12, 2010

Thank You Nuffnang!


Thank you Nuffnang for RM20!

Kalo korang nak tau, last week kan aku ade buat 1 entry pasal Project Alpha.
So kalo entry tu memenuhi kriteria yang Nuffnang nak, dia akan kreditkn RM20 kat kite :)

This week ade lagi.Rasa2nye kalo korang nak masuk,belum terlambat lagi.
Better korang stand by tetiap minggu sebab setiap minggu adalah entry yang berbeza.

Thursday, March 11, 2010

Congrats!


Congratulations to those yang dapat straight As for their SPM. Yang kurang dapat banyak A tu janganla korang sedih2 sangat ye. Maybe rezeki kali ni xde.Jangan bputus asa. Teruskan kehidupan korang cam biase.

Sebut pasal SPM ni,teringat la plak masa zaman2 aku amik result SPM 6 tahun lepas. aku bukannya dapat straight As pn. Perasaan berdebar2 tu kemain hebat masa nak pegi sekolah.rasa cam takut2 je. mula2 cam sedihla jugak sebab ape yang aku expect xmenjadi. xdapat hit target.

Sedih kejap je, sebab xlama lepas tu dapat offer masuk matrik.Ingatkan result aku tu xlepas kalo nak masuk matrik. 1tahun belajar kat matrik n hasilnye kurang memberansangkan jugak. Aduishh..sedih sangat masa tu.

Tapi aku still bersyukur sebab still dapat offer untuk masuk ipta even result kurang n masuk course yang langsung aku xmintak. mula2 tu rasa cam kena campak je kat situ.belajar sains komputer yang xpernah aku tpikir nak mintak.lama jugakla aku nak adapt dengan environment tu.

Then, after 3 1/2 years aku berjaya jugak abiskan degree without any problem n yes sekarang ni aku dah bekerja.

So, to adik2 yang kat luar sana sila jangan bputus asa kalo korang xdapat result SPM yang elok hari ni. teruskan belajar je sampai korang berjaya. mungkin rezeki korang bukan hari ni.

Ade sape2 yang ade experience cam aku? kalo ade bolehla share kat sini :)

Tuesday, March 9, 2010

One Moment In Time


Each day I live
I want to be
A day to give
The best of me
I'm only one
But not alone
My finest day
Is yet unknown

I broke my heart
Fought every gain
To taste the sweet
I face the pain
I rise and fall
Yet through it all
This much remains

I want one moment in time
When I'm more than I thought I could be
When all of my dreams are a heartbeat away
And the answers are all up to me
Give me one moment in time
When I'm racing with destiny
Then in that one moment of time
I will feel
I will feel eternity

I've lived to be
The very best
I want it all
No time for less
I've laid the plans
Now lay the chance
Here in my hands

Give me one moment in time
When I'm more than I thought I could be
When all of my dreams are a heartbeat away
And the answers are all up to me
Give me one moment in time
When I'm racing with destiny
Then in that one moment of time
I will feel
I will feel eternity

You're a winner for a lifetime
If you seize that one moment in time
Make it shine

Give me one moment in time
When I'm more than I thought I could be
When all of my dreams are a heartbeat away
And the answers are all up to me
Give me one moment in time
When I'm racing with destiny
Then in that one moment of time
I will be
I will be
I will be free
I will be
I will be free

by Whitney Houston

Monday, March 8, 2010

Mata oh Mata!

Semalam masa pegi beli barang kat Mydin USJ, ternampkla booth Permata Hijrah. Akak2 kat booth tu sebokla suro aku try produk diorg tu. Sebenarnye memnag dah lama aku nak try produk diorg. Almaklumla..aku ni kan rabun orangnye.



- aku try ni semalam.rasa best je time urut mata -

Tahap kerabunan aku ni kire tinggila jugak. Aku pkai spek since Darjah 3 -->muda2 dh pkai.huhu :( Mula2 pkai spek je terus power dah tinggi. around 100++ jugakla.tu kalo xsilapla.

Aku rasa adela lebih 10 spek yang aku guna sepanjang aku rabun ni. ade je problem jadi time pkai spek.patah,hilang,termasuk dalam toilet bowl,etc..yang senget-benget pun banyak jugakla.


Leceh jugak bile pakai spek ni.nak kena jaga spek btul2..dahla harga spek mahal.tapi lagi mahal harga cermin dia.cermin aku je dkt rm4++.kalo ttibe lepas beli 1bulan patah,jenuh jugakla pikir kat mane aku nak cekau duit tu. experience camtu pnah jugak jadila.


Sebab tula aku nak cari sumting yang boleh jimatkn duit aku untuk mata ni. now ni aku just guna toric lenses -->special untuk orang yang ade mata cam aku ni.power rabun tinggi n power silau (astigmatism) terlalu tinggi.so far okla guna toric lense tu.

Tapi rasa cam nak try produk Permata Hijrah tu. manela tau boleh elok mata aku ni.xpayah guna spek n toric lense lagi. Kena kumpul duit dlu kalo nak pkai.

  
- produk yang aku kena pkai (if ada duit) - 

Ade sape2 reader aku dah guna/sedang guna produk ni x?amacam,ade berkesan ke x?


gambar adelah diambil kt sini ye

Thursday, March 4, 2010

Betul Ke?

Siang tadi masa boring2 buat kerja kat opis, aku pegila merayau2 kat facebook orang. Baca2 status member.
Ade 1 status ni betul2 menarik perhatian. Ni Status kak VP

Betul ke kalo nak lembutkan daging, kena letak sudu masa rebus?
Aku xpernah dengar la plak. ni 1st time.

Betul ke? sape ade jawapan sila tekan keybord n komen entry ni ye :)

Wednesday, March 3, 2010

.: Resepi Hari Ini: Nasi Goreng Tomyam :.

DSC00981

Bahan-bahan:
  • 3 ulas Bawang Merah (ditumbuk)
  • 1 ulas bawang putih (ditumbuk)
  • 1 inci Halia (ditumbuk)
  • 8-10 biji Cili Padi (ditumbuk) --> ikut tahap kepedasan korang
  • 1 batang serai (hiris halus2)
  • 1 bungkus Serbuk Nasi Goreng Tomyam Adabi
  • 2 ketul Dada Ayam (di potong dadu)
  • Minyak untuk menumis
  • Garam secukup rasa
  • 4 Cawan Nasi

Cara-cara Memasak:
  1. Tumis bahan2 tumbuk (bawang merah,putih, halia,cili) sehingga naik bau
  2. Masukkan ayam yang telah dipotong. Goreng sehingga masak
  3. Masukkan serai yang dah dihiris
  4. Masukkan nasi. Gaul sehingga rata
  5. Masukkan serbuk nasi goreng tomyam. Gaul sehingga rata
  6. Akhir sekali, masukkan garam secukup rasa

~ SELAMAT MENCUBA ~

Tuesday, March 2, 2010

An Apple a Day Keeps the Doctor Away

Korang suka makan epal x?xkesahla epal hijau/merah.suka makan x?
Kalo korang suka makan bagusla.Epal ni ada macam2 khasiat yang bagus untuk kesihatan. Bukan setakat jadi pencuci mulut je, epal ni boleh mengelakkan kanser jugak.

 -image from Google -

1. Kalo korang makan 5 biji 1minggu, paru2 korang boleh jadi lagi sihat daripada orang yang xmakan epal.
2. 2-3 biji sehari dapat elakkan kolesterol dalam badan.
3. Serat dalam biji n kulit epal dapat bantu korang untuk kurangkan kekenyangan n dapat cegah daripada makan berlebihan.
4. Epal ni jugak ade antioksida yang dapat elakkan badan kita daripada terkena kanser.
5. Dapat membantu mengurangkan berat badan. (Me like it! )

Kalo korang nak tau lebih lanjut boleh baca kat sini.

Sebiji Epal Sehari
Khasiat Epal hijau
Khasiat Dalam Sebiji Epal

Best Bits of Project Alpha Season 1

Last year aku ade buat sket entry pasal Project Alpha Season 1. Entry tu bukannye utnuk masuk contest pun.

Kalo korang ikut Project Alpha ni,macam2 bende pasal blogger yang boleh korang tau. Setiap blogger yang terpilih untuk masuk Project Alpha ni mesti akan kasi tips2 on blogging. Sume tips2 tu sangat berguna if korang nak berjaya cam diorang.

Project Alpha season 1 ni hosted by Jojo Struys. I love the way she hosted the show. It's interesting.

My favourite blogger Redmummy pon featured dalam project Alpha. Korang bolehla tengok diorangnye routine kehidupan seharian camne.

7 bloggers for Project Alpha Season 1: beautifulnara.com, nicolekiss.blogspot.com, budiey.com, redmummy.com, fourfeetnine.com,kennysia.com and sixthseal.com

Tak lame lagi nanti, akan ade pulak Project Alpha Season 2. Can't wait!! Ramai jugak blogger yang best2 for season 2.

http://www.projectalpha.com.my http://twitter.com/ProjectAlphaMY

Project Alpha Season 2 is presented by Adidas Action 3 and supported by P1 and MAS
...From The Bottom of My Heart.. is a personal website. Every opinions and information contained in this website is for owner's own satisfaction. Any reliance you place on such information is therefor at your own risk. Owner will not be responsible for any damage or harm caused. Reviews, comments and opinions are welcome.