Thursday, March 4, 2010

Betul Ke?

Siang tadi masa boring2 buat kerja kat opis, aku pegila merayau2 kat facebook orang. Baca2 status member.
Ade 1 status ni betul2 menarik perhatian. Ni Status kak VP

Betul ke kalo nak lembutkan daging, kena letak sudu masa rebus?
Aku xpernah dengar la plak. ni 1st time.

Betul ke? sape ade jawapan sila tekan keybord n komen entry ni ye :)

8 comments:

Azrie Abdullah said...

betul ni ! letak sudu besi . memang berhasil .selamat mencuba :)

stormz said...

@Azrie Abdullah: thanks.petua yg bguna ni.blh sy gune :)

fitri oh fitri said...

benar2, mmg, besi atau plastik sma shj, scientifically, the charges, will flow even better, aided by those things. haha






http://fitridzulkifli.blogspot.com/

stormz said...

@fitri oh fitri:xsangke sudu leh lembutkn daging.new knowledge 4 me :)

Anonymous said...

penah dengar petua tue tp x penah cube..ms kat matrik lecturer ada ckp.

Dila

farahmckay said...

betul!even aku tak pandai masak tapi aku tahu pasal petua ni..blaja dgn tukang gulai kt kampung aku.. kekekeke

Fia Abas said...

betul2 mcm fitri ckp tuh hehe kalo blaja sains dlu2 heat dr sudu tu akan tolong cptkan daging tuh masak..lagi satu kalo nk lembutkan daging taruk bijik kurma dlm masakan tuh..insya-allah daging tuh xkan liat =)

tie said...

dah ilya..aku dh add ko..aha...aku x bgitau sgt kat org psl blog aku..dh terjumpa..okla..ehe..dah terer dgt ko masak ni..ex-housemate ko dh ramai kahwin..ko bila plak cik ilya farhana..

...From The Bottom of My Heart.. is a personal website. Every opinions and information contained in this website is for owner's own satisfaction. Any reliance you place on such information is therefor at your own risk. Owner will not be responsible for any damage or harm caused. Reviews, comments and opinions are welcome.