Thursday, March 11, 2010

Congrats!


Congratulations to those yang dapat straight As for their SPM. Yang kurang dapat banyak A tu janganla korang sedih2 sangat ye. Maybe rezeki kali ni xde.Jangan bputus asa. Teruskan kehidupan korang cam biase.

Sebut pasal SPM ni,teringat la plak masa zaman2 aku amik result SPM 6 tahun lepas. aku bukannya dapat straight As pn. Perasaan berdebar2 tu kemain hebat masa nak pegi sekolah.rasa cam takut2 je. mula2 cam sedihla jugak sebab ape yang aku expect xmenjadi. xdapat hit target.

Sedih kejap je, sebab xlama lepas tu dapat offer masuk matrik.Ingatkan result aku tu xlepas kalo nak masuk matrik. 1tahun belajar kat matrik n hasilnye kurang memberansangkan jugak. Aduishh..sedih sangat masa tu.

Tapi aku still bersyukur sebab still dapat offer untuk masuk ipta even result kurang n masuk course yang langsung aku xmintak. mula2 tu rasa cam kena campak je kat situ.belajar sains komputer yang xpernah aku tpikir nak mintak.lama jugakla aku nak adapt dengan environment tu.

Then, after 3 1/2 years aku berjaya jugak abiskan degree without any problem n yes sekarang ni aku dah bekerja.

So, to adik2 yang kat luar sana sila jangan bputus asa kalo korang xdapat result SPM yang elok hari ni. teruskan belajar je sampai korang berjaya. mungkin rezeki korang bukan hari ni.

Ade sape2 yang ade experience cam aku? kalo ade bolehla share kat sini :)

2 comments:

kenwooi said...

congrats to those who scored well =)

ezzati said...

alhamdullilah mudah kamu dpt kerja..congrats utk sume yg score..hehe..yg x score pn xlehla putus asa kan..jauh lg perjalanan hidup tu..

...From The Bottom of My Heart.. is a personal website. Every opinions and information contained in this website is for owner's own satisfaction. Any reliance you place on such information is therefor at your own risk. Owner will not be responsible for any damage or harm caused. Reviews, comments and opinions are welcome.