Monday, March 8, 2010

Mata oh Mata!

Semalam masa pegi beli barang kat Mydin USJ, ternampkla booth Permata Hijrah. Akak2 kat booth tu sebokla suro aku try produk diorg tu. Sebenarnye memnag dah lama aku nak try produk diorg. Almaklumla..aku ni kan rabun orangnye.



- aku try ni semalam.rasa best je time urut mata -

Tahap kerabunan aku ni kire tinggila jugak. Aku pkai spek since Darjah 3 -->muda2 dh pkai.huhu :( Mula2 pkai spek je terus power dah tinggi. around 100++ jugakla.tu kalo xsilapla.

Aku rasa adela lebih 10 spek yang aku guna sepanjang aku rabun ni. ade je problem jadi time pkai spek.patah,hilang,termasuk dalam toilet bowl,etc..yang senget-benget pun banyak jugakla.


Leceh jugak bile pakai spek ni.nak kena jaga spek btul2..dahla harga spek mahal.tapi lagi mahal harga cermin dia.cermin aku je dkt rm4++.kalo ttibe lepas beli 1bulan patah,jenuh jugakla pikir kat mane aku nak cekau duit tu. experience camtu pnah jugak jadila.


Sebab tula aku nak cari sumting yang boleh jimatkn duit aku untuk mata ni. now ni aku just guna toric lenses -->special untuk orang yang ade mata cam aku ni.power rabun tinggi n power silau (astigmatism) terlalu tinggi.so far okla guna toric lense tu.

Tapi rasa cam nak try produk Permata Hijrah tu. manela tau boleh elok mata aku ni.xpayah guna spek n toric lense lagi. Kena kumpul duit dlu kalo nak pkai.

  
- produk yang aku kena pkai (if ada duit) - 

Ade sape2 reader aku dah guna/sedang guna produk ni x?amacam,ade berkesan ke x?


gambar adelah diambil kt sini ye

3 comments:

Kancilbiru said...

produk ni agak popular gak sekarang. tak pasti ok ke tak sbb belum try...

Sertai Contest Aku & Kancilbiru!

farahmckay said...

aku ade beli dia punye eyedrop. so far utk aku biase2 je. tp kakak aku pakai ade kesan. dulu dia tak boleh drive malam2 but lepas pakai eyedrop tu dh boleh la nak drive malam.

stormz said...

@Kancilbiru: mmg popular pn.ads dh msuk tv,radio

@farahmckay: kne tgu lame sket kot farah br bkesan kt ko

...From The Bottom of My Heart.. is a personal website. Every opinions and information contained in this website is for owner's own satisfaction. Any reliance you place on such information is therefor at your own risk. Owner will not be responsible for any damage or harm caused. Reviews, comments and opinions are welcome.