Tuesday, March 30, 2010

My 1st Customer

Last week tetibe je dapat call from my cousin's wife. Terkejut gakla bila dia cakap nak order sumting. Mula2 terpikir mebila dia ni nak order nasi beriani dari ayah sebab weekend tu nak buat kenduri arwah kat rumah dia.

Tapi rupenye dia nak order lain.

Akak: Along, akak nk order cupcake boleh x?
Stormz: Hah! --> cam xpercaya je ape yang aku tengah dengar masa tu
Akak: bape harga 1 cupcake tu?
Stormz: Aaaa...?! --> terkebil2 n xtau nak cakap bape ringgit
Stormz: Kena tanya Ayu dulu la.dia yang tentukan harga
Akak: Ok, tanya dia dulu tau. Nanti mesej akak ye

Lepas discuss with my sis, then we decided nak amik RM1.50 for 1 cupcake.

Akak: Okla. kalo camtu akak nak 100 pieces tau.design la pape kat atas tu. kartun pun boleh.
Stormz: Orait. tapi kitorg lom master lagi tau bab2 design cupcake tu. tp kalo rasa, insyaAllah sedap :)
 Akak: Ok, xpe. Nanti datangla pagi ye sebab petang tu nak buat skali birthday Aina.
Stormz: ok :)


Wah2..xsangke ada jugak orang nak order cupcake dari kitorg ni. Before ni memang ade buat la kalo ade majlis/kenduri kat rumah ni. Buat untuk suka2 je.

Maybe kitorg leh move 1 step ahead. Memang dah lama rasa nak bukak bisnes buat cake ni. so bila dah nampak ade orang order ni, rasa cam lagi bsemangat nak buat bisnes kecil2an. buat tambah duit poket je.




Ni la cupcake yang akak tu order. Dia request nak letak 1 cupcake dalam 1 box. Senang nak kasi kat orang time kenduri.

We used butter cream, royal icing, colorful star, and chocolate rice for the design.


Yang ni plak homemade hazelnut chocolate. We made it special for her cute daughter. So sape2 yang rasa nak order, simply send your email to me at iyliafarhana[at]gmail[dot]com. Only serious buyer je yang kitorg layan.

2 comments:

mekarlid said...

Iylia suka yg coklat hazel tue..
nant time gathering kita buat la utk ktorg..hahaha..dgn x malunye meminta.

stormz said...

@mekarlid: insyaAllah.kalo sempat aku wtkn utk korg

...From The Bottom of My Heart.. is a personal website. Every opinions and information contained in this website is for owner's own satisfaction. Any reliance you place on such information is therefor at your own risk. Owner will not be responsible for any damage or harm caused. Reviews, comments and opinions are welcome.