Tuesday, April 13, 2010

10 Sebab Menggunakan Internet

Hello Atok Poyo @ Empayar Poyos!!
Hopefully Atok Poyo boleh baca entry ni n tau sebab2 aku gunakan internet. Banyak sebab kenapa aku nak gunakan internet ni.

1. Buat Kerja Ofis
Kalo xde internet, confirm aku xboleh buat kerja langsung sebab kerja aku 100% depends on internet

2. Buat new entry untuk blog aku, blogwalking, baca entry2 baru kat blog orang lain
Kalo aku xde internet, xdapatla nak buat entry untuk blog aku ni. Pastu nanti aku xdapat jalan2 kat blog korang. Nanti korang jugak xdapat hits.heheh

3. Bayar bil through online banking
Senangkan kerja2 aku sebab xpayah nak pergi beratur kat bank/post office. Nak topup handphone pun senang je. boleh reload directly from our account.

4. Boleh baca email
1 hari kalo xbaca email memang xsah. xkesahla kadang2 inbox tu kosong ke pe. Janji tiap2 pagi aku memang terus check email.

5. Dapat layan social networking cam Facebook n twitter :)
Boleh communicate dengan kawan2 n readers blog ni.heheh. Sometimes saje je post status fb/tweet cam melepaskan geram ;p

6. Online Shopping
Kalo dah rasa malas nak keluar tapi terasa cam nak shopping je, boleh terus click n pilih je mana2 yang berkenan kat ati. Boleh save duit minyak n duit parking

7. Boleh dapat cari kerja
Senang cari kerja guna online ni je. Click apply n kadang2 xsampai 1jam apply terus company tu call.Memang sangat2 bergunaespecially untuk orang yang cam aku ni.Job Hunter!

8. Boleh baca paper
Xpayah nak pergi cari kat kedai sebab kadang2 paper kat kedai slalu SOLD OUT!

9. Boleh cari banyak info
Macam2 info yang berguna dapat kalo guna internet. positive n negative info :)

10. Boleh layan video n fav lagu kat Youtube
Kalo boring je, boleh dengar/tengok macam2 lagu n video kat sini

Fuhh!!penat plak rasa bila nak list kan 10 sebab gunakan internet ni. Bukannye senang nak listkan. kena pikir jugak napela aku ni guna internet. Rasanye ni jela kot sebab2 kenapa aku gunakan internet. Oh ye, kalo korang semua nak tau, ni adalah contest. Kalo korang nak join contest ni, pegila kat page Empayar Poyos untuk info yang lanjut pasal contest ni.

5 comments:

Noshi said...

Eh, bagus betul kau rajin upload blog. Hehehe.

stormz said...

@Noshi: xdela rajin sgt.tp aku mmg ddk dpn pc ni 24hour

farahmckay said...

tido pun depan pc ke iylia? kekekeke :P

stormz said...

@farahmckay:tdo xdela.hehhehe

cargo said...

good idea..

...From The Bottom of My Heart.. is a personal website. Every opinions and information contained in this website is for owner's own satisfaction. Any reliance you place on such information is therefor at your own risk. Owner will not be responsible for any damage or harm caused. Reviews, comments and opinions are welcome.