Wednesday, April 14, 2010

Not Feeling Well

Semalam kena sakit tekak. Suara pun kadang2 ada,kadang2 xde.So semalam aku adalah xbercakap sangat dengan orang. Ingatkan sakit tekak je, bila dah petang2 sket tu,rasa cam nak kena selsema plak. asyik terbersin2 je.

Pagi tadi pun ingat leh tahan dengan selsema tu. Bila dah nak tengahari memang xboleh nak tahan. Kena gak aku pegi Mediviron amik ubat n mc.Doktor tu siap tanye,nape baru 2 kali je aku datang klinik sepanjang 1 1/2 tahun kerja.hehehe Saya xsakit la doc! Bila betul2 sakit je aku datang klinik. Sekarang ni badan adalah sangat weak n ngantuk penangan ubat selsema tu.

Tetiba teringat time belajar kat utem dulu. Masa tu aku kena demam panas yang sangat2 teruk.Almost 1week demam. 1 petang tu time nak pegi mandi,tiba2 je aku rasa badan ni lemah gila2 n tetiba je pengsan.Masa tu aku just dapat dengar sket suara2 housemate aku yang terkejut tengok aku camtu. Time tu aku cam antara sedar dgn xsedar je.

Tau2 je ttetibe tengok aku dah ade kat hospital. doktor nak kasi injection kat aku masa tu.Pastu terus xsedar pape. Pastu last skali sedar tengok dah masuk kat 1 bilik tangan pun dah kena masuk drip air.Doktor cakap dekat 3 botol air masuk dalam badan aku. Huh!nampak sangat badan kurang air.sebab tu lemah je.Tengok jam pun dah dekat kul 3 pagi. Memang btul2 terkejut masa tu. Rasanye masa pengsan tu time nak masuk maghrib. Lama btul aku ade kat hospital tu.

Thanks ye kawan2,Farah,Noddy,ika,dayang n Dila. Kalo korang xde,mesti xde orang nak tolong aku masa tu.

5 comments:

kenwooi said...

get well soon =)

stormz said...

@kenwooi:thanks :)

Jard The Great said...

huhu.. makan ubat

Nadia Nazifah said...

ehehe. dulu sumorg panik ko saket gitu. aku still ingat detik2 cemas tu weh. ngeeee

mekarlid said...

Iylia, aku pun ada jgk la..sila letak nama aku jgk..haha..gilo glamor.ktorg angkat ko turun dr tgkat 3..memerlukan kekuatan tau tue..rozie pun terjebak jgk..boleh plak ms tue banjir kilat kat bkt beruang nasib baik selamat..owh pnjg citenye itu..

...From The Bottom of My Heart.. is a personal website. Every opinions and information contained in this website is for owner's own satisfaction. Any reliance you place on such information is therefor at your own risk. Owner will not be responsible for any damage or harm caused. Reviews, comments and opinions are welcome.