Tuesday, April 13, 2010

Redmummy in Harian Metro


Fuyoo!!Makin glamour K.Red sekarang ni. Kalo korang ada beli paper Metro harini bolehla nampak muka k.red kat front page.


Jadi mewah tulis blog


From personal blog yang orang xkenal pun sampai boleh jadi famous amos cam sekarang. Memang aku salute la K.Red ni. Siang keje kat KLCC, then malam baru start maintain blog dia. Setiap hari aku xpernah miss buka redmummy.com ni. Banyak good info on makeup,sales, new product, event and etc yang dia pergi.

Dalam artikel tu, K.Red ade jugak kasi tips on blogging. Yang ni aku copy paste from metro je.

1. Individu mestilah mempunyai Internet serta komputer riba yang mudah dibawa ke mana-mana.
2. Mulakan membaca blog popular kemudian tinggalkan komen pada lima blog popular ini.
3. Kemudian untuk setiap blog yang sudah diberi komen, cari pula blog lain kemudian tinggalkan tiga komen di situ begitulah seterusnya sehingga iaa berkembang.
4. Buat template yang menceriakan dan bukan hanya mengambil template sedia ada.
5. Setiap hari pastikan anda membuat 10 catatan, setiap catatan disiarkan tiga atau empat jam. Ini bagi memastikan blog sentiasa menerima kunjungan.
6. Mendaftar dengan laman web Nuffnang untuk memastikan blog menerima iklan daripada Nuffnang.
7. Rajin serta tidak kenal erti putus asa.


Bila la ade chance nak jumpe personally dengan K.Red . Selalu aku just communicate with her via twitter,comment and facebook je.

4 comments:

a d r e y n i e e l i s y a said...

i pown x miss baca her blog..

dulu as a silent reader msa x da blog..
bila dh ada blog pown still silent sikit2..
hihih

stormz said...

@a d r e y n i e e l i s y a: i pun sumtimes jd her silent reader jgk.

Anonymous said...

Salam

pekabau mung :)

hahahaha

Redmummy

stormz said...

@Redmummy: kabar baik k.red ;)

...From The Bottom of My Heart.. is a personal website. Every opinions and information contained in this website is for owner's own satisfaction. Any reliance you place on such information is therefor at your own risk. Owner will not be responsible for any damage or harm caused. Reviews, comments and opinions are welcome.