Friday, April 30, 2010

.: Resepi Hari Ini: Apple Crumble :.

DSC01045


Bahan-bahan:
  • 300g Tepung Gandum
  • 150g Butter
  • 3 biji epal hijau (dipotong dadu)
  • 4 sudu besar gula / secukup rasa
  • 1 sudu kecil serbuk kayu manis
  • Sedikit jus limau

Cara-Cara Membuat:
  1. Gaulkan butter dengan tepung gandum sehigga menjadi seperti serbuk.
  2. Gaulkan epal,gula dan serbuk kayu manis.
  3. Masukkan epal yang dah bercampur ke dalam bekas pembakar. Lagi bagus kalau guna bekas cupcake.
  4. Perahkan sedikit jus limau ke atas epal.
  5. Mampatkan tepung yang sudah bercampur dengan butter kat atas epal. Tutup sehingga tidak nampak epal di bawah.
  6. Bakar pada suhu 170 Celcius
~ SELAMAT MENCUBA ~


Tips: Make sure tepung tu padat n mampat kat atas epal supaya jus2 epal n limau xkeluar semasa membakar.

2 comments:

IyouweBlog.com said...

nak makan nih...tp malas nak buat... hahahaha

nanged u. nang this ,Sexy girl murdered children' future.

Kazaztan Team said...

thanks for the recipe..i dah bookmark this page...ehehhehe

...From The Bottom of My Heart.. is a personal website. Every opinions and information contained in this website is for owner's own satisfaction. Any reliance you place on such information is therefor at your own risk. Owner will not be responsible for any damage or harm caused. Reviews, comments and opinions are welcome.