Sunday, May 23, 2010

Shahir Juara AF8

 - kredit to Berita Harian -

Seperti yang dah dijangka ramai, akhirnya Shahir berjaya menjuarai Akademi Fantasia 8 (AF8). Dengan membawakan lagu single terbaru Kebahagiaan Dalam Perpisahan yang bakal hit dan lagu Biru mata hitam ku dari Wings, dia berjaya membawa kedua2 lagu dengan bagus sekali. Arrangement lagu pun bagus :)

- kredit to mStar -

Adira pula mendapat tempat kedua dengan membawakan lagu single Ku Ada Kamu dan lagu dari Dato' Sheila Majid, Tiru Macam Saya.

 - kredit to Murai -

Bila dah tinggal Adira dengan Shahir je, aku rasa dah xkesah sangat sape2 pun antara diorang ni yang dapat no 1 n 2 sebab diorang berdua ni memang bagus pun. Vokal bagus, suara sedap, rupa ada n yang penting ramai peminat.

Tempat ke-3, Daus, 4- Maulana n 5- Iwan.

Akhirnya persoalan tentang siapa Juara AF Pilihan Hati Korang telah terjawab malam tadi.

 Kebahagiaan Dalam Perpisahan

Tak perlu ucapkan sepatah kata
Kerna lantang terbaca dari muka
Kau dan daku sudah tiada
Keserasian di jiwa
Mungkin magisnya sudah hilang

Tak perlulah kita mencuba lagi
Betulkan kesilapan perhubungan ini
Bila setiap perbincangan
Menjadi perbalahan
Manakah agaknya cinta kasih

Chorus
Embun pun takkan mampu menyubur sekuntum
Bunga yang layu pada musim luruh
Yang dulunya mekar di sinar suria
Bila sudah kering pasti akan gugur

Seperti cinta kita yang jelas ternyata
Semakin lama oh semakin rekah
Menimbulkan tanya apa mungkin kita
Temu kebahagiaan dalam perpisahan

Usah titis air mata kau tangiskan
Ku dah cukup menampung selautan
Begitu lama ku pendam
Tapi hanya berdiam
Kerna cuba menafi realiti

Ulang Chorus
Kebahagiaan dalam perpisahan
 - lyric kredit to 1liriklagu -



1 comment:

amar haziq said...

saya tak tengok pun malam td
shahir menang ea..
tahniah;)

jenguk2 lah blog saya k;)
http://amarhaziq-ceritasaya.blogspot.com/

...From The Bottom of My Heart.. is a personal website. Every opinions and information contained in this website is for owner's own satisfaction. Any reliance you place on such information is therefor at your own risk. Owner will not be responsible for any damage or harm caused. Reviews, comments and opinions are welcome.