Sunday, May 30, 2010

Wong Solo Ayam Bakar @ Bangi

Hari Jumaat haritu kitorang 1 family pergi makan kat Wong Solo Ayam Bakar dekat Bangi. Restoran ni terletak kat belakang Ariani. Restoran ni jual Indonesian Cuisine cam Nasi Ayam Penyet, Pecal Lele, Gado-gado and etc..

So,kitorang try amik set 1 Medan. Ada nasi putih, ayam penyet, tauhu + tempe goreng,kangkung goreng belacan n mineral water. Pastu kitorang amik Sotong goreng n my sis try jus alpukat (avocado).


Luas jugak restoran ni. Masa kitorang datang ni still xramai lagi orang yang makan kat sini. Kalo korang nak makan duduk bersila pun boleh. Ada tikar n meja disediakan untuk korang rasa makan bersila.


Ni dia jus Alpukat (Avocado). Kalo korang xkacau before minum tu rasa cam pahit2 sikit kat hujung tekak tu. Better korang kacau dulu biar karamel kat tepi gelas tu sebati dengan jus. Baru rasa best. xTerasa sangat pahit. My sis try jus ni sebab dia ada baca kat 1 of my novel. Dia cakap macam sedap je.

Ni ayam penyet. Ayam kampung yang digoreng dengan rempah2. Pastu dipenyekkan/di ketuk. Ada sambal lada, salad n timun skali dalam pinggan tu. Kangkung goreng belacan pun sedap jgak :)

Ni Cumi/Sotong goreng tepung. Rasa pun sedap n rangup. 1pinggan tu cam xcukup untuk kitorang.hehehe :) Yang kat belakang tu ada tauhu n tempe goreng yang boleh dimakan camtu je or cicah dengan sambal kicap.

Food yang kitorang makan ni semuanya kering2. Kalo korang xreti makan kering2, bolehla order side dish yang ada kuah2. Kalo x nanti melekat kat tekak tu.

If korang nak tau lebih lanjut, boleh je check kat website Wong Solo Ayam Bakar untuk tau menu n pasal restoran ni.

5 comments:

azizie said...

saye pernah makan kat situ. tapi macam mahal jer. makanan rasa tak setanding harga la

Nash said...

woho, kelihatan sedap pla makanan2 kat sana...

stormz said...

@azizie: harga quiet expensivela.rs plak not bad

@Nash: sdp jgkla food situ.tp bknnye tlalu sdp

ravishingpeacock said...

nt leh try ni mkn kt cni :)

nurulshima said...

avocado juice itu sungguh menggoda.waaaaaaaaaa!

...From The Bottom of My Heart.. is a personal website. Every opinions and information contained in this website is for owner's own satisfaction. Any reliance you place on such information is therefor at your own risk. Owner will not be responsible for any damage or harm caused. Reviews, comments and opinions are welcome.