Wednesday, July 28, 2010

Guru dah boleh berpolitik

Baru lepas tengok buletin utama tadi. Ada 1 berita yang betul2 menarik perhatian aku. Kalau korang nak tau, cikgu2 yang pangkat DG41-DG48 dah boleh berpolitik macam cikgu2 zaman dulu2.

Aku xrasa sekarang ni cikgu perlu berpolitik. Silap haribulan nanti bukannye cikgu mengajar budak tapi sibuk berkempen dalam kelas. Xpun cikgu sibuk sangat dengan politik sampai xmasuk kelas. Dahla upsr & pmr pun dalam proses nak dimansuhkan. Kalau tambah dengan cikgu2 yang sibuk nak berpolitik mesti nanti budak2 pun xbelajar. Maybe kualiti student kurang. Xde motivasi nak jadi yang terbaik.

Ni dari point of view aku la. Xtau la plak korang suka ke x.

Apa pandangan korang?

No comments:

...From The Bottom of My Heart.. is a personal website. Every opinions and information contained in this website is for owner's own satisfaction. Any reliance you place on such information is therefor at your own risk. Owner will not be responsible for any damage or harm caused. Reviews, comments and opinions are welcome.