Tuesday, August 31, 2010

1 Malaysia Menjana Transformasi

- pic credit to 1011h2p1 -
Selamat menyambut hari kemerdekaan Malaysia yang ke - 53. Semoga rakyat Malaysia terus cemerlang, gemilang & terbilang hidup di dalam negara Malaysia yang aman makmur.

p/s: Kalau korang still tercari2 hadiah untuk birthday, anniversary, doorgift perkahwinan & tunang atau pun nak makan coklat homemade, korang bolehla terjah Sweet Cottage. Kami menawarkan pelbagai jenis homemade chocolate dengan harga yang berpatutan.

banner

Friday, August 27, 2010

Nuzul Quran

- image copied from MalayPenang -
Selamat Menyambut Nuzul Quran kepada semua yang berada di Selangor, Kelantan, Pahang, Perak, Perlis, Penang & Terengganu. Lagi best kalo korang ambil cuti hari isnin n sambung terus 31st Aug.Wahaa..cuti sakan bulan2 puasa ni. Boleh shopping

Sempena Nuzul Al Quran ni, marilah kita renungkan bersama2 peristiwa yang terjadi pada 17 Ramadan
Peristiwa nuzul al-Quran menjadi satu rakaman sejarah dalam kehidupan Nabi SAW hingga  seterusnya berperingkat-peringkat menjadi lengkap sebagaimana kitab al-Quran yang ada pada kita hari ini. Peristiwa Nuzul al-Quran berlaku pada malam Jumaat, 17 Ramadan, tahun ke-41 daripada keputeraan Nabi Muhamad SAW. Perkataan ‘Nuzul bererti turun atau berpindah dari atas ke bawah. Bila disebut bahawa al-Quran adalah mukjizat terbesar Nabi SAW maka ianya memberi makna terlalu besar kepada umat Islam terutamanya yang serius memikirkan rahsia al-Quran. (sumber: islam.gov.my)
Antara panduan/iktibar yang boleh kita dapat daripada peristiwa ini adalah:
  • Tiada perkara yang tidak terdapat dalam Al-Quran (means setiap benda/perkara yang terjadi di atas muka bumi ini semua telah jelas ada di dalam Al-Quran. Terpulang kepada individu samada nak percaya atau tidak. Sebagai orang Islam kita mesti beriman kepada kitab2 Allah)
  • Ayat pertama yang turun di bumi ialah 'IQRA' yang bermaksud 'BACALAH!'
  • Kelemahan umat Nabi Muhammad beribadat, maka dianugerahkan 1 masa yang apabila kita mendapatkannya kita akan digandakan pahala melebihi 1000 bulan.


p/s: Kalau korang still tercari2 hadiah untuk birthday, anniversary, doorgift perkahwinan & tunang atau pun nak makan coklat homemade, korang bolehla terjah Sweet Cottage. Kami menawarkan pelbagai jenis homemade chocolate dengan harga yang berpatutan.
banner

Thursday, August 26, 2010

Jom Beli Barang Raya @ Putrajaya - Jualan Terus Dari Kilang

- kredit to Ben Ashaari -
Sempena hendak menyambut Hari Raya Aidilfitri yang xlama lagi ni, sekiranya korang belum membuat apa2 persiapan like baju kurung/melayu, barang2 rumah, kuih muih, tudung, brooch yang hendak dipakai masa raya nanti, korang bolehla terjah ke Karnival Jom Beli Barang Raya @ Putrajaya di Presint 2 (berhadapan dengan bazar ramadan).

Pelbagai barangan ada disana disampaing dengan diskaun2 yang sungguh mengujakan mata memandang ;p hehehe.

Tarikh: 25 Ogos - 29 Ogos 2010
Tempat: Presint 2, Putrajaya (kalo korang nampak khemah putih bertutup n aircond bagai tu la tempatnye ye :) )
Masa: 10 pagi - 10 malam

Antara jenama produk yang dijual adalah Nike, Adidas, New Balance, Decellini, Arnold Palmer, Van Heusen, Polo Club, Snails, Jeep, Bebe Homes, Colours, Polka Dots, Disney Pooh, Baby looney Tunes, Panasonic, Bill Keith, Camel, Larrie, Crocodile, Nokia, Samsung, Nikon, Sony dan banyak lagi.

Xpercaya?? Nah tengokla gambar2 ni before bateri handphone kong malam tadi.

DSC01185
- Bill Keith pun ada layan customer malam tadi -


DSC01185
- kasut2 sangat banyak kat sini. rambang mata plak time beli -

DSC01185
- Handbag untuk raya pun ada -


p/s: Kalau korang still tercari2 hadiah untuk birthday, anniversary, doorgift perkahwinan & tunang atau pun nak makan coklat homemade, korang bolehla terjah Sweet Cottage. Kami menawarkan pelbagai jenis homemade chocolate dengan harga yang berpatutan.



banner

Wednesday, August 25, 2010

Pantun Hari Raya

-klik gambar untuk tumbesaran yang melampau -

Hari ni aku nak share dengan korang pantun2 ikut negeri masing2. Ni aku dapat dari 4wd email. Enjoy!!

p/s: Kalau korang still tercari2 hadiah untuk birthday, anniversary, doorgift perkahwinan & tunang atau pun nak makan coklat homemade, korang bolehla terjah Sweet Cottage. Kami menawarkan pelbagai jenis homemade chocolate dengan harga yang berpatutan.



banner

Tuesday, August 24, 2010

Who is she?

fromFizah Abdullah
reply-tofizah.abdullah12k@yahoo.co.uk
to
dateThu, Aug 19, 2010 at 2:06 AM
subjectAssalamualaikum,
signed-byyahoo.co.uk
hide details Aug 19 (5 days ago)

Salam Sejahtera,

Firstly my name is  fizah abdullah, Im also from Malaysia. Dan sekarang menetap dan bekerja di United kingdom. Saya bekerja dengan galadaricapital company.

Maaf jika kedatangan email saya ini membuat anda salah faham. Ini kerana menerima email dari seseorang yang tidak di kenali dan juga mungkin anda tertanya2 bagaimana saya dapat email address anda. Terus terang saya katakan, Saya dapat email anda dari internet.Apa pun Saya tidak memaksa anda mempercayai email saya ini. Terpulang bgaimana anda hendak menilai setelah memahami isi kandungan email saya ini.

Untuk pengetahuan anda saya ingin menawarkan usul perniagaan kepada anda. Itupun jika anda berminat. Ini kerana syarikat saya bekerja sedang mencari pembekal tetap untuk membekalkan produk yang di panggil "SILICON OIL kepada syarikat kami.
Product ini digunakan syarikat untuk PERKAPALAN. Jika anda berminat mungkin kita boleh share information yang saya dapat dari bekas pembekal syarikat sebelum ini, dimana beliau mendapatkan bekalan produk dari agen di Malaysia. Beliau tidak dapat membekalkan produk kepada syarikat kami lagi atas sebab2 tertentu.

Buat masa ini company masih tidak mengetahui info ini. Jadi Saya mengambil peluang dengan bertanyakan kepada anda jika anda berminat. Urusan ini dapat memberikan keuntungan dalam jangka panjang. Ini kerana Harga yang didapati dari agen di sana ialah 2,250 Usd per carton.

Dan Harga yang company biasa beli ialah 5,500 Usd per carton. Jika berminat saya akan past contact number agen tersebut untuk anda cuba hubungi. Dan setelah itu saya akan link kan anda dengan company disini. Saya akan perkenalkan anda sebagai agen Untuk Produk ini.

Di sini saya cuma dapat terangkan secara ringkas. Jika Anda ingin mengetahui urusan ini lebih lanjut, boleh saya dapatkan phone number anda untuk di hubungi. So saya akan hubungi anda dan explain more detail.   Sekian untuk kali ini. Terima kasih.

Yang benar,

fizah abdullah,
Siapakah gerangan orang ni? Email orang ni masuk dalam inbox aku. Kalo korang dapat email macam ni, better korang ignore je. Jangan percaya dengan apa email2 yang offer benda2 camni :(


p/s: Kalau korang still tercari2 hadiah untuk birthday, anniversary, doorgift perkahwinan & tunang atau pun nak makan coklat homemade, korang bolehla terjah Sweet Cottage. Kami menawarkan pelbagai jenis homemade chocolate dengan harga yang berpatutan.
banner

Monday, August 23, 2010

Yummy - Mom's Homemade Pineapple Tarts

DSC01175

DSC01175


See korang, aku dah ada kuih tart. My favvy ni. Setiap tahun kena ada kat rumah. This year aku order tart ni from AyutheSun @ GBM Redmummy tu. After baca all the testimonial from her blog, terus aku contact2 k.ayu untuk order.

Sedap gila tart ni. Pastry yang sangat rapuh n jem pun sedap. memang rasa nak makan again n again :) So memang betul2 sedap la kan?

Tart ni kawan K.Ayu yang buat. Thanks Mama Azlina sebab sudi delivery sampai Putrajaya. sO, kalo korang nak beli, terjahla cepat2 kat blog AyuTheSun.

1 balang = RM20 je. tapi kalo beli 4balang, boleh dapat RM75 only for those yang order from her blog je tau!!! Better korang order sekarang n korang boleh select bila korang nak tart tu sampai kat tangan korang.

Mom's Homemade Pineapple Tarts - Is Back - boleh baca comment kat sini

p/s: Kalau korang still tercari2 hadiah untuk birthday, anniversary, doorgift perkahwinan & tunang atau pun nak makan coklat homemade, korang bolehla terjah Sweet Cottage. Kami menawarkan pelbagai jenis homemade chocolate dengan harga yang berpatutan.



banner

Lembu berkepala 2 di Serbia

- sumber: Kosmo -

SOPOCANI - Seekor anak lembu berkepala dua dilahirkan di sebuah ladang di Sopocani, Serbia, lapor sebuah akhbar semalam.
Seorang petani, Radomir Timotijevic, pada mulanya enggan mematuhi arahan doktor haiwan yang menasihatinya membunuh anak lembu tersebut selepas ia dilahirkan lebih sebulan lalu.
"Saya tidak akan membiarkan anak lembu itu menderita.
"Saya menyusukan anak lembu itu dengan sebiji botol dengan tangan dan ia kini sudah mengenali suara saya dan mengekori ke mana sahaja saya pergi," kata Radomir. - Agensi (sumber Kosmo)

Haisshh..peliknya macam manala lembu tu boleh ada 2 kepala. masyaAllah, Ini semua kuasa Allah. 

p/s: Kalau korang still tercari2 hadiah untuk birthday, anniversary, doorgift perkahwinan & tunang atau pun nak makan coklat homemade, korang bolehla terjah Sweet Cottage. Kami menawarkan pelbagai jenis homemade chocolate dengan harga yang berpatutan.
banner

Sunday, August 22, 2010

.: Resepi Hari Ini: Homemade Jeruk Mangga :.

DSC01182


Bahan-bahan:
  • 2 biji mangga muda
  • 4 sudu gula
  • 2 sudu garam

Cara-cara:
  1. Kupas kulit mangga, hiris mangga.
  2. Masukkan garam n gula bersama mangga.
  3. Biarkan 3 hari di dalam peti ais.
p/s: After 3 day, mangga ni akan keluarkan air dengan sendirinya sebab telah digaul/peram dengan gula n garam.

p/s: Kalau korang still tercari2 hadiah untuk birthday, anniversary, doorgift perkahwinan & tunang atau pun nak makan coklat homemade, korang bolehla terjah Sweet Cottage. Kami menawarkan pelbagai jenis homemade chocolate dengan harga yang berpatutan.




banner

Wednesday, August 18, 2010

Win invites to Nuffnang Premiere Screening of Going The Distance





Yahoo!! Berjaya jugak aku dapat invitation untuk tengok movie - Going Distance from Nuffnang. Ni 2nd time dapat invitation from Nuffnang. 1st time masa event Gatsby and yang ni sebab aku berjaya buat contest What Distance I’d Go for My Other Half. Rezeki betul. Lagipun contest tu open for female bloggers and rasanya xramai sangat kot yang masuk -->hahahaha..suka ati je cakap cmtu ;p

So, obviously kau nak pergi tengok since Drew Barry More yang berlakon. My fav
Nantikan review movie tu nanti ye kawan2 :)

Thank you Nuffnang!


p/s: Kalau korang still tercari2 hadiah untuk birthday, anniversary, doorgift perkahwinan & tunang atau pun nak makan coklat homemade, korang bolehla terjah Sweet Cottage. Kami menawarkan pelbagai jenis homemade chocolate dengan harga yang berpatutan.

banner

Monday, August 16, 2010

Result Contest RM

Aduyai, melepas aku nak menang contest K.Red ni. Sipi lagi nak menang consolation prize. Xpela, yang menang saguhati tu pn ofismate aku. Congrats to her and also the to the winner.

Kalo korang baca entry Result Contest RM tu, aku la yang tertinggal 'S' for handbags. Nampak sangat terlebih laju type sampai typo error pun xperasan. Pagi tadi K.Red ade shout kat email aku pasal termiss S tu.hahahah

Xpela, next time mesti ada lagi contest yang K.Red buat. So kena make sure xde typo error lagi pasni.

p/s: Kalau korang still tercari2 hadiah untuk birthday, anniversary, doorgift perkahwinan & tunang atau pun nak makan coklat homemade, korang bolehla terjah Sweet Cottage. Kami menawarkan pelbagai jenis homemade chocolate dengan harga yang berpatutan.

banner

.: Resepi Hari Ini: Mi Kari :.

DSC01168
- Mi Kari -



A
  • 1 peket mi kuning (dibasuh & dicelur)
  • 3 keping tauhu (digoreng & dipotong kecil2)
  • 200g kerang (direbus & dibuang kulit)
  • 1 ikat sawi (dipotong & dicelur)
  • Cili hijau (dihiris)
  • Daun sup + bawang (dihiris) - untuk hiasan
  • Bawang Goreng - untuk hiasan

B - Kuah
  • Rempah tumis (bunga lawang, kayu manis, cengkih)
  • 5 biji bawang merah (dikisar)
  • 2 biji bawang putih (dikisar)
  • 1/2 inci halia (dikisar)
  • 5 sudu rempah kari (dicairkan)
  • 1 kotak kecil santan
  • Dada ayam (dihiris)
  • 150g udang
  • 150g sotong
  • 2 keping fish cake (dihiris)
  • Air
  • Daun kari
  • Minyak untuk menumis
  • Garam secukup rasa

Cara - cara:
  1. Tumis rempah tumis sehingga naik bau
  2. Masukkan bawang merah, putih & halia yang dikisar. Biarkan sehingga wangi.
  3. Masukkan daun kari, rempah kari yang telah dicairkan.
  4. Selepas itu, masukkan dada ayam. .
  5. Masukkan air. Ikutla kalau nak banyak kuah, lebihkan air.
  6. Apabila sudah menggelegak, masukkan udang, sotong & fish cake.
  7. Masukkan santan dan kacau supaya tidak pecah minyak.
  8. Kemudian tambahkan garam secukup rasa.
  9. Jika mahu makan, masukkan mi, kuah dan semua sekali bahan A kedalam mangkuk. Rasanya sangat meletup :)
~ SELAMAT MENCUBA ~
 
p/s: Kalau korang still tercari2 hadiah untuk birthday, anniversary, doorgift perkahwinan & tunang atau pun nak makan coklat homemade, korang bolehla terjah Sweet Cottage. Kami menawarkan pelbagai jenis homemade chocolate dengan harga yang berpatutan.


banner

BLOG LIST BEN ASHAARI


Hallu2 korang? Macam mane dengan weekend + puasa? Hopefully semua ok ye :)


Em, tadi masa tengah check update from blog list aku, ternampakla update Kancil Biru pasal Blog List Ben Ashaari. So aku pun terasa nak join jugakla. Manela tau kot2 dapat tempias dari dia. Kan dia glamour & famos amos :)

En.Ben, saya nak join kategori PERIBADI!

Kalo korang nak join, cepat2la buat entry cam aku ni sebab tempat adalah limited. Nak tau lebih lanjut korang boleh pegi blog beliau - Ben Ashaari



p/s: Kalau korang still tercari2 hadiah untuk birthday, anniversary, doorgift perkahwinan & tunang atau pun nak makan coklat homemade, korang bolehla terjah Sweet Cottage. Kami menawarkan pelbagai jenis homemade chocolate dengan harga yang berpatutan.


banner

Friday, August 13, 2010

You know who you are!

Huh, xsangka betul macam2 negara yang singgah kat blog aku ni. Terima kasihla kat korang yang sudi datang masuk blog aku ni. Really appreciate it :)


Aku rasa aku just tulis entry dalam bahasa melayu je tapi xsangka la pulak ada orang dari negara2 orang putih singgah kat blog ni. Rasa2 nya mesti diorang ni orang melayu kan? maybe la diorang ni student sebab kalo tengok kat bawah ni mostly keyword yang hit semua pasal resepi. Ni mesti nak cari resepi buka puasa.


Thanks ye kat semua xkisahla sape2 yang singgah blog ni :) Berguna jugak rasanya entry2 aku ni kat korang semua

Thursday, August 12, 2010

Jom Perah Otak Masuk Contest Redmummy.com


Kalo korang pembaca tegar Redmummy.com cam aku ni, korang bolehla try masuk contest yang K.Red anjurkan - Crosswords Puzzle Contest in RM. Korang just kne fill up the puzzle dengan jawapan yang betul. Adela hint2 yang disediakan. Aku dah submit jawapan. Korang?

Hadiah menarik menanti pemenang. Join jgn xjoin!

Wednesday, August 11, 2010

Dah Separuh Hari

Hai2 Korang!!!
Tinggal lebih kurang 3jam lebih je lagi nak masuk waktu berbuka puasa. So macam mana hari korang harini? Still cergas ke dah melepek atas meja opis tu?

Rilex ye kawan2.. Kejap lagi korang dah boleh balik n trus pergi bazar ramadan. Shopping Food untuk berbuka puasa. Kalo orang kerja kerajaan boleh balik cepat, tapi kalo kerja private cam aku ni pukul 6 lebih jugakla baru terhegeh2 nak klua ofis. Pastu pikir camne lagi nak rentas jem yang dahsyat (bajet jalan balik rumah jemla ni. Padahal xde langsung ;p ) ahhaha..

gambar dari sini

Apela agaknya menu berbuka puasa yang chef kat rumah masak harini? yang semestinya selalu hasil air tangan chef aka bapa mithali kat rumah tu memang tidak mengecewakan. Sangat sedap sampai ramai yang nak order :)

Korang pulak makan apa berbuka ni? Masak ke borong food kat bazar?

Hotel Halal 2010

Tengahari2 ni terasa plak nak share dengan korang senarai hotel2 yang ada sijil halal. Manela tau kot2 korang memang berhajat nak berbuka kat hotel. So boleh la alert sket. List ni aku amik dari 4wd email from my friend.

Senarai Hotel Miliki Sijil Halal 2010

Hotel 5 Bintang :
1) Cyberview Lodge Resort & Spa, Cyberjaya
2) Hotel Evergreen Laurel , Pulau Pinang
3) Hotel Grand Dorsett, Labuan
4) Hotel Pan Pacific KLIA
5) Hotel Legend , KL
6) Hotel Grand Bluewave , Shah Alam
7) Tradewinds Hotels & Resorts, Johor Bahru
8) Hotel Istana, Kuala Lumpur


Hotel 4 Bintang :
1) Hotel Ancasa Kuala Lumpur
2) Hotel Cititel Pulau Pinang
3) Hotel Crystal Crown, KL
4)Hotel Grand Seasons, KL
5) Hotel Armada, Petaling Jaya
6) Hotel Seri Malaysia, Alor Setar
7) Hotel Ming Court, KL
8) Hotel the Summit, USJ Subang
9) PNB Darby Park, Executives Suite, KL


Hotel 3 Bintang :
1) Hotel Brisdale International, KL
2) Hotel Dynasty, KL
3) Hotel Seri Malaysia, Genting Highlands
4) Hotel Seri Malaysia, Marang
5) Hotel KL, Jalan Raja Muda
6) Hotel Nilai, Negeri Sembilan
7) Hotel PG, KL
8) Hotel Puteri Park, KL
9) Hotel Quality, KL
10) Hotel Residence , Kajang
11) Hotel The Paramount, Sibu
12) Hotel Plaza, KL


Dua Bintang :


1) Hotel Seri Malaysia, Kuantan
2) Hotel Seri Malaysia, Sungai Petani
3) Hotel Seri Malaysia , Bagan Lalang


Sumber : Berita Kosmo dan Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM)


** Update 11 Aug 2010 2.46pm
Anonymous Thristhan said...
You missed Holiday Villa Hotels & Resorts. All of our hotels serve only Halal Food, including the one that we have at London and Paris :) So sila include skali semua Holiday Villa Hotels & Resort tu dlm list hotel halal korang ye :) Kalo rasa2nye ada nama2 hotel halal yang belum ada dalam list ni, sila la jangan malu2 n segan untuk bagitau kat bahagian komen ye ;)

Yay!buffered earnings lagi

Wah, berjaya jugak aku dapatkan buffered earnings lagi after lebih 1bulan hilang. Ni gara2 kes ada link competitor Nuffnang dalam blog ni n automatically status Gliterati hilang. Pastu buffered earnings expired and terus jadi metered earnings n plus aku bz sampai xsempat nak update blog ni. So memang xnampak langsung buffered earnings ni. sobsobsob.. :(



Kalo xde buffered earnings, macam manalah aku nak happy2 cash out kan Earning Nuffnang.

Tuesday, August 10, 2010

Selamat Menjalankan Ibadah Puasa

 "SELAMAT BERPUASA KAWAN2"

Hopefully Ramadan kali ni dapat memberi keberkatan kepada kita semua. Gunakan la 1bulan ni dengan memperbanyakkan ibadah2 sunat seperti bertadarus, bertarawikh etc


Abu Hurairah ra meriwayatkan bahawa Rasulullah SAW bersabda:
"Umatku telah dikurniakan dengan 5 perkara yang istimewa yang belum pernah diberikan kepada sesiapa pun sebelum mereka. Bau mulut daripada seorang Islam yang berpuasa adalah terlebih harum di sisi Allah daripada bau haruman kasturi. Ikan-ikan dilautan memohon istighfar (keampunan) ke atas mereka sehinggalah mereka berbuka puasa."

Allah mempersiapkan serta menghiasi jannah yang khas setiap hari dan kemudian berfirman kepadanya: "Masanya telah hampir tiba bila mana hamba-hambaKu yang taat akan meninggalkan segala halangan-halangan yang besar (di dunia) dan akan mendatangiku."

Pada bulan ini syaitan-syaitan yang durjana dirantaikan supaya tidak menggoda mereka ke arah maksiat-maksiat yang biasa mereka lakukan pada bulan-bulan selain Ramadan. Pada malam terakhir Ramadan (orang-orang yang berpuasa ini) akan diampunkan. Maka sahabat-sahabat Rasulullah SAW pun bertanya: "Wahai Pesuruh Allah, adakah itu malam Lailatul Qadar?" Dijawab oleh Rasulullah SAW: "Tidak, tetapi selayaknya seorang yang beramal itu diberi balasan setelah menyempurnakan tugasnya." (Sumber dari E-Zakat)

Kenapa Terbalik

TERBALIK?
Apa yang terbalik? Kenapa? Macam Mana terbalik?
Aiyoo..banyak sangat soalan pasal terbalik ni ye..hahahahah..
sebenarnya aku nak tunjuk something kat korang


Cuba tengok kalkulator kat atas tu. Nombor2 dia terbalik. Tu yang macam2 soalan ada dalam otak kitorang time balik makan tadi. Masa nak bayar food tetiba je nampak kalkulator terbalik ni atas kaunter kedai.hahahah

Kalo korang ada jawapan, better korang kasi tau kat aku. Tapi xdela reward pe pun. Just sharing napa la kalkulator tu cmtu gamaknya.hahaha ;p

Monday, August 2, 2010

Ayam Betina 'BERLAGAK' Jadi Penguin




BEIJING - Seekor ayam betina milik seorang petani, Lu Xi berjalan seperti penguin di wilayah Jiangsu, lapor sebuah akhbar semalam.
Ayam itu tidak pernah terbang dan kerap melihat ke arah air dengan memikirkan ia boleh berenang.
Gelagat pelik yang diberi nama jolokan Mumble oleh pihak media itu menyebabkan ia terselamat daripada menjadi hidangan masakan oleh tuannya.
Menurut Xi, ayam itu memiliki kepak yang kecil seperti penguin menyebabkan ia berjalan secara tegak dan tidak boleh terbang seperti ayam lain. - Agensi (sumber: Kosmo)

Ceh, ayam pun nak berangan jadi Penguin.hehehehhe ;p

Sunday, August 1, 2010

What Distance I’d Go for My Other Half

Excuse me...Sila kasi aku ruang sket nak berjiwang/ berangan ;p

What Distance I’d Go for My Other Half?

Rasa2nya kita perlu berkorban untuk pasangan kita. Xkirala dalam keadaan apa sekali pun. As for me, even kitorang belum kawin pun sometimes kenalah jugak berkorban untuk my other half tu. Just luangkan masa untuk jumpa n kenalah jugak jadi pendengar yang setia. I know sometimes he needs attention from me n once bila dah perasan hint2 yang dia kasi, so kenalah berkorban masa untuk jumpa.

Xpayahla kita ni nak jadi ego. Sometimes we as a woman kenalah downgrade sket level ego dalam diri tu. Xkisahla yang dah kawin ke belum :) (eh2, tetiba rasa cam kasi ceramah kaunseling la plak ;p )

Aku rasa happy kalo my other half tu tersenyum n happy je bila jumpa. Time dia belum dapat kerja selalu jugak tengok dia cam xhappy n sometimes dia rasa cam inferior plak dengan aku sebab aku dah kerja dlu. Tiap2 hari aku akan try tengok2 kat Jobstreet tu carikan kerja yang sesuai dengan dia. Kadang2 dia plak rasa bersalah sebab aku yang beria bersungguh2 carikan kerja sampai kadang2 task sendiri lambat siap ;p --> owh, sapa rasa dia orang opis saya sila anggap ayat ni xde.hahah

Dah 3 tahun lebih kitorg bersama n macam2 dah kitorg lalui. Gaduh2 tu biasala. Tapi kenalah bertolak ansur. Xboleh nak selalu menang je. Sumtimes kenalah berkorban ego tu. Biar fair n square.

Hopefully 1hari nanti aku dapat kawin n jadi isteri to my other half. Time tu bolehla hari2 aku kejut dia bangun tido, siapkan breakfast, masakkan dinner n solat sama2. Oh, lupe plak. Boleh la kitorg pegi joging sama2 sebab akan banyak masa bersama kalo dah kawin.

Time special day cam birthday/ anniversary aku cam teringin nak buat candle light dinner between me n him. Just buat simple2 n meaningful kat rumah je pun ok. Masak sedap2, pasang lagu yang romatik n dancing :) Bestnye kalo dapat buat tu.


Aku akan pastikan hubungan kami ni berpanjangan sampai bila2 sebab aku sangat sayangkan dia :) (Dear, pls buy me sumting. Penat potpet panjang2 ni.ehheh )

Kalo korang rasa nak berjiwang/ romantik2 cam aku ni, bolehla korang join contest Nuffnang. Korang just kena buat 1 blog post titled "What Distance I’d Go for My Other Half"


Erin’s (Drew Barrymore) wry wit and unfiltered frankness charm newly single Garrett (Justin Long) over beer, bar trivia and breakfast the next morning. Their chemistry sparks a full-fledged summer fling, but neither expects it to last once Erin heads home to San Francisco and Garrett stays behind for his job in New York City.  But when six weeks of romping through the city inadvertently become meaningful, neither is sure they want it to end.  And while Garrett’s friends, Box (Jason Sudeikis) and Dan (Charlie Day), joke about his pre-flight calorie-cutting and his full-time relationship with his cell phone, they don’t like losing their best drinking buddy to yet another rocky romance.  At the same time, Erin’s high-strung, overprotective married sister, Corrine (Christina Applegate), wants to keep Erin from heading down an all-too-familiar road. 
But despite the opposite coasts, the nay-saying friends and family, and a few unexpected temptations, the couple just might have found something like love, and with the help of a lot of texting, sexting and late-night phone calls, they might actually go the distance.

p/s: Nuffies plz pick me as a winner..
...From The Bottom of My Heart.. is a personal website. Every opinions and information contained in this website is for owner's own satisfaction. Any reliance you place on such information is therefor at your own risk. Owner will not be responsible for any damage or harm caused. Reviews, comments and opinions are welcome.