Sunday, August 22, 2010

.: Resepi Hari Ini: Homemade Jeruk Mangga :.

DSC01182


Bahan-bahan:
  • 2 biji mangga muda
  • 4 sudu gula
  • 2 sudu garam

Cara-cara:
  1. Kupas kulit mangga, hiris mangga.
  2. Masukkan garam n gula bersama mangga.
  3. Biarkan 3 hari di dalam peti ais.
p/s: After 3 day, mangga ni akan keluarkan air dengan sendirinya sebab telah digaul/peram dengan gula n garam.

p/s: Kalau korang still tercari2 hadiah untuk birthday, anniversary, doorgift perkahwinan & tunang atau pun nak makan coklat homemade, korang bolehla terjah Sweet Cottage. Kami menawarkan pelbagai jenis homemade chocolate dengan harga yang berpatutan.




banner

6 comments:

cengkerangcipot said...

komen ringkas tapi penuh bermakna :
OK SAYE TERGODE MELIHAT JERUK ITU..
sekian..
hahahha :)

stormz said...

@cengkerangcipot: jwpn ikhlas & pendek dr sy

KALO TERGODE, SILALAH CUBE :)
heheh

MAMA AIZARA said...

letak gula & cuka pun sedap.

saya_arief said...

waduh2..
sedap benar ni..
;D

r-mean said...

dah lama x makan jeruk.

Kazaztan Team said...

kecur air liur...nsb baik pas berbuka..