Sunday, August 22, 2010

.: Resepi Hari Ini: Homemade Jeruk Mangga :.

DSC01182


Bahan-bahan:
  • 2 biji mangga muda
  • 4 sudu gula
  • 2 sudu garam

Cara-cara:
  1. Kupas kulit mangga, hiris mangga.
  2. Masukkan garam n gula bersama mangga.
  3. Biarkan 3 hari di dalam peti ais.
p/s: After 3 day, mangga ni akan keluarkan air dengan sendirinya sebab telah digaul/peram dengan gula n garam.

p/s: Kalau korang still tercari2 hadiah untuk birthday, anniversary, doorgift perkahwinan & tunang atau pun nak makan coklat homemade, korang bolehla terjah Sweet Cottage. Kami menawarkan pelbagai jenis homemade chocolate dengan harga yang berpatutan.




banner

6 comments:

cengkerangcipot said...

komen ringkas tapi penuh bermakna :
OK SAYE TERGODE MELIHAT JERUK ITU..
sekian..
hahahha :)

stormz said...

@cengkerangcipot: jwpn ikhlas & pendek dr sy

KALO TERGODE, SILALAH CUBE :)
heheh

MAMA AIZARA said...

letak gula & cuka pun sedap.

saya_arief said...

waduh2..
sedap benar ni..
;D

r-mean said...

dah lama x makan jeruk.

Kazaztan Team said...

kecur air liur...nsb baik pas berbuka..

...From The Bottom of My Heart.. is a personal website. Every opinions and information contained in this website is for owner's own satisfaction. Any reliance you place on such information is therefor at your own risk. Owner will not be responsible for any damage or harm caused. Reviews, comments and opinions are welcome.