Sunday, August 1, 2010

What Distance I’d Go for My Other Half

Excuse me...Sila kasi aku ruang sket nak berjiwang/ berangan ;p

What Distance I’d Go for My Other Half?

Rasa2nya kita perlu berkorban untuk pasangan kita. Xkirala dalam keadaan apa sekali pun. As for me, even kitorang belum kawin pun sometimes kenalah jugak berkorban untuk my other half tu. Just luangkan masa untuk jumpa n kenalah jugak jadi pendengar yang setia. I know sometimes he needs attention from me n once bila dah perasan hint2 yang dia kasi, so kenalah berkorban masa untuk jumpa.

Xpayahla kita ni nak jadi ego. Sometimes we as a woman kenalah downgrade sket level ego dalam diri tu. Xkisahla yang dah kawin ke belum :) (eh2, tetiba rasa cam kasi ceramah kaunseling la plak ;p )

Aku rasa happy kalo my other half tu tersenyum n happy je bila jumpa. Time dia belum dapat kerja selalu jugak tengok dia cam xhappy n sometimes dia rasa cam inferior plak dengan aku sebab aku dah kerja dlu. Tiap2 hari aku akan try tengok2 kat Jobstreet tu carikan kerja yang sesuai dengan dia. Kadang2 dia plak rasa bersalah sebab aku yang beria bersungguh2 carikan kerja sampai kadang2 task sendiri lambat siap ;p --> owh, sapa rasa dia orang opis saya sila anggap ayat ni xde.hahah

Dah 3 tahun lebih kitorg bersama n macam2 dah kitorg lalui. Gaduh2 tu biasala. Tapi kenalah bertolak ansur. Xboleh nak selalu menang je. Sumtimes kenalah berkorban ego tu. Biar fair n square.

Hopefully 1hari nanti aku dapat kawin n jadi isteri to my other half. Time tu bolehla hari2 aku kejut dia bangun tido, siapkan breakfast, masakkan dinner n solat sama2. Oh, lupe plak. Boleh la kitorg pegi joging sama2 sebab akan banyak masa bersama kalo dah kawin.

Time special day cam birthday/ anniversary aku cam teringin nak buat candle light dinner between me n him. Just buat simple2 n meaningful kat rumah je pun ok. Masak sedap2, pasang lagu yang romatik n dancing :) Bestnye kalo dapat buat tu.


Aku akan pastikan hubungan kami ni berpanjangan sampai bila2 sebab aku sangat sayangkan dia :) (Dear, pls buy me sumting. Penat potpet panjang2 ni.ehheh )

Kalo korang rasa nak berjiwang/ romantik2 cam aku ni, bolehla korang join contest Nuffnang. Korang just kena buat 1 blog post titled "What Distance I’d Go for My Other Half"


Erin’s (Drew Barrymore) wry wit and unfiltered frankness charm newly single Garrett (Justin Long) over beer, bar trivia and breakfast the next morning. Their chemistry sparks a full-fledged summer fling, but neither expects it to last once Erin heads home to San Francisco and Garrett stays behind for his job in New York City.  But when six weeks of romping through the city inadvertently become meaningful, neither is sure they want it to end.  And while Garrett’s friends, Box (Jason Sudeikis) and Dan (Charlie Day), joke about his pre-flight calorie-cutting and his full-time relationship with his cell phone, they don’t like losing their best drinking buddy to yet another rocky romance.  At the same time, Erin’s high-strung, overprotective married sister, Corrine (Christina Applegate), wants to keep Erin from heading down an all-too-familiar road. 
But despite the opposite coasts, the nay-saying friends and family, and a few unexpected temptations, the couple just might have found something like love, and with the help of a lot of texting, sexting and late-night phone calls, they might actually go the distance.

p/s: Nuffies plz pick me as a winner..

No comments:

...From The Bottom of My Heart.. is a personal website. Every opinions and information contained in this website is for owner's own satisfaction. Any reliance you place on such information is therefor at your own risk. Owner will not be responsible for any damage or harm caused. Reviews, comments and opinions are welcome.