Wednesday, September 1, 2010

Buka Puasa di Ikan Bakar Umbai

Hari ahad lepas, on the way nak balik Putrajaya kitorang 1 family singgah berbuka puasa kat Ikan Bakar Umbai. Biasanya kalau pergi sana kitorang memang tuju Kedai Ikan Bakar Parameswara. Tapi disebabkan bulan puasa n weekend pulak tu, kedai parameswara tu fully booked. Terus sedih ok! Padahal masa tu belum pun pukul 6.30 lagi n memang dah penuh. Dengan meja yang dah ada orang reserved, memang xdapatla nak makan kat kedai favourite.

Kedai2 yang lain pun penuh jugak. Jalan2 depan sikit nampakla ada kedai yang belum penuh lagi. Cepat2 cop tempat duduk n pilih2 food semua. Kitorang just makan ikan bakar, kerang rebus & kupang goreng. Boleh tahan jugakla rasa kat kedai tu. Nasib baik sedap, kalo x memang sedihla xdapat makan kedai fav -->apakah ni?ulang lagi sedih xdapat makan kat tempat fav.hahaha ;p

Ramai jugak orang yang sesat masuk blog aku ni. Bila check keyword, rupa2nya diorang sesat guna keyword 'IKAN BAKAR UMBAI, MEDAN IKAN BAKAR UMBAI'. Thanks to orang2 yang sesat masuk sini sebab anda semua dah naikkan traffic blog ni especially time bulan puasa.

Eh, cakap pasal keyword la plak. Jom tengok gambar2 food yang aku makan. Jangan terliur ye. Kalo korang terliur, better korang pergi cari ikan bakar kat param nanti.

- kerang rebus -
- kupang goreng -

- otak-otak -

- sambal kicap -

- yours truly n sista -

- ikan siakap bakar -

- nasi lemak -
Total semua sekali untuk 4orang = RM42. Murah kan?

p/s: Kalau korang still tercari2 hadiah untuk birthday, anniversary, doorgift perkahwinan & tunang atau pun nak makan coklat homemade, korang bolehla terjah Sweet Cottage. Kami menawarkan pelbagai jenis homemade chocolate dengan harga yang berpatutan.


banner

4 comments:

AZANI said...

salam hana
kita selalu main kat serkam......pernah juga try Param....

mekarlid said...

mana muka adik2 yg lain..asyik ayu jek dlm blog ko..pilih kasih eh..hahaha..
Rindu melaka..huhu

stormz said...

@AZANI: dh lame xdgr org pggl sy hana.cikgu tadika dlu je yg pggl

@mekarlid: adik2 aku yg lain harusla nk tutup2 muka time aku nk amik gmba. sbb tu muka ayu je blambak

kak ina kl said...

selalu ke melaka tapi tak pernah lagi pergi ke sini...

...From The Bottom of My Heart.. is a personal website. Every opinions and information contained in this website is for owner's own satisfaction. Any reliance you place on such information is therefor at your own risk. Owner will not be responsible for any damage or harm caused. Reviews, comments and opinions are welcome.