Thursday, September 23, 2010

Rumah Tradisional


Hampir terlupa plak nak cerita pasal rumah wak sitah yang kitorang datang beraya haritu. Rumah dia boleh dikategorikan sebagai rumah melayu tradisional.


Rumah ni dah lama sangat. Maybe sebaya dengan umur wak sitah ni. Lebih kurang 70~80 tahun.


Memasak pun still guna dapur kayu even kat sebelah tu ada je dapur gas. Tapi rasanya dia xguna kot sebab aku tengok berkilat je dapur gas tu. 


Makan pun atas pangkin --> eh betul ke namanye pangkin?ke serambi?

Rasanya macam dah xde sangat orang yang hidup tradisional camni. Jarang sangat nak jumpa. Setiap tahun mesti xpernah missed datang rumah wak sitah sebab dia antara sedara mara yang paling tua.

p/s: Kalau korang still tercari2 hadiah untuk birthday, anniversary, doorgift perkahwinan & tunang atau pun nak makan coklat homemade, korang bolehla terjah Sweet Cottage. Kami menawarkan pelbagai jenis homemade chocolate dengan harga yang berpatutan.
banner

No comments:

...From The Bottom of My Heart.. is a personal website. Every opinions and information contained in this website is for owner's own satisfaction. Any reliance you place on such information is therefor at your own risk. Owner will not be responsible for any damage or harm caused. Reviews, comments and opinions are welcome.