Thursday, September 30, 2010

Wall Street | Money Never Sleeps


Synopsis: Michael Douglas is back in his Oscar®-winning role as one of the screen’s most notorious villains, Gordon Gekko. Emerging from a lengthy prison stint, Gekko finds himself on the outside of a world he once dominated. Looking to repair his damaged relationship with his daughter, Gekko forms an alliance with her fiancé Jacob (Shia LaBeouf), and Jacob begins to see him as a father figure. But Jacob learns the hard way that Gekko - still a master manipulator and player - is after something very different from redemption (source: GSC)
 Kelmarin me n my sistas pergi la Alamanda. Sebenarnya dah beli tiket nak tengok Magika. Sekali sampai sana, diorang buat annoucement - Sesiapa yang dah beli tiket untuk menonton Magika, kami minta maaf sangat2 sebab Magika xdapat ditayangkan malam ini atas sebab2 masalah teknikal. Sila ke kaunter untuk keterangan lanjut.

Huh! terus rasa frust nak tengok Magika sebab orang cakap movie tu best. So dah alang2 sampai Alamanda, xkanla nak balik camtu je. Kitorang pun belasah jela tengok movie pape yang kul9 punya. So adik aku choose Wall Street : Money Never Sleeps.

Mula2 macam xpaham sangatla movie pasal pe sebenarnya ni. Dah lama sket baru tau movie ni sebenarnye pasal Gordon Gekko (Michael Douglas) - money manipulator baru dibebaskan dari penjara. Pastu anak Gekko ni macam xsuka gila kat ayah dia sebab ayah dia dulu ni gila duit. Anak Gekko couple dengan Jacob (Shia LaBeouf) aka salah seorang pekerja kat Zabel (banking company). Masa tu ekonomi US cam gawat sebab saham2 Zabel ni tiba2 je jatuh sebab khabar angin2 yang direka2 oleh Brettman (rival Zabel). So Jacob ni pun berbaik2 dengan Gekko n tanya pasal2 macam mana nak pulihkan ekonomi n saham Zabel. Jacob pun try nak pulihkan hubungan Gekko dengan anaknya.

So kalau korang nak tau lebih lanjut pasal movie ni, better korang pergi tengok sekarang. Untuk korang yang xsuka movie yang kena berfikir lama, bolehla tengok movie lain sebab jalan cerita dia memerlukan korang pikir sket.

p/s: Kalau korang still tercari2 hadiah untuk birthday, anniversary, doorgift perkahwinan & tunang atau pun nak makan coklat homemade, korang bolehla terjah Sweet Cottage. Kami menawarkan pelbagai jenis homemade chocolate dengan harga yang berpatutan.
banner

2 comments:

k.e.r.i. said...

Dah lama aku aim nak tengok citer ni.

malam ni serang panggung wayang!

stormz said...

@k.e.r.i.: tengok2.aku suke cite ni!

...From The Bottom of My Heart.. is a personal website. Every opinions and information contained in this website is for owner's own satisfaction. Any reliance you place on such information is therefor at your own risk. Owner will not be responsible for any damage or harm caused. Reviews, comments and opinions are welcome.