Wednesday, October 27, 2010

Gift - Homemade Chocolate






Coklat ni telah diorder daripada Kusza, Terengganu untuk diposkan kepada kawan di Mersing. Thanks.

Ada pelbagai jenis saiz kotak untuk diisi coklat. Contoh atas ni boleh memuatkan 12 biji coklat.
Saiz yang lain: 25, 35 biji

Sesuai untuk dijadikan hadiah harijadi, anniversary.


p/s: Kalau korang still tercari2 hadiah untuk birthday, anniversary, doorgift perkahwinan & tunang atau pun nak makan coklat homemade, korang bolehla terjah Sweet Cottage. Kami menawarkan pelbagai jenis homemade chocolate dengan harga yang berpatutan.
banner

Senyum :)

Pagi ni dapat good news from 1 of my bff yang baru kawin last few months. Dah 3 bulan dia pregnant. Bolehla merasa jadi aunty.heheh :)

p/s: Kalau korang still tercari2 hadiah untuk birthday, anniversary, doorgift perkahwinan & tunang atau pun nak makan coklat homemade, korang bolehla terjah Sweet Cottage. Kami menawarkan pelbagai jenis homemade chocolate dengan harga yang berpatutan.
banner

Monday, October 25, 2010

Doorgift Birthday - Homemade Chocolate







Ni adalah hasil2 coklat yang saya berjaya siapkan. Tempahan ni adalah dari kawan adik untuk dibawa balik ke Terengganu sempena birthday anak sedara.

Kalo korang ter'BEKENAN dengan coklat2 ni, jangan malu segan. Send email je kat saya. I will entertain u :)


p/s: Kalau korang still tercari2 hadiah untuk birthday, anniversary, doorgift perkahwinan & tunang atau pun nak makan coklat homemade, korang bolehla terjah Sweet Cottage. Kami menawarkan pelbagai jenis homemade chocolate dengan harga yang berpatutan.
banner

Thursday, October 21, 2010

Jerebu teruk di Muar

Hopefully keluarga2 aku yang berada kat Muar semua nya sihat2 belaka. Sila jaga kesihatan semasa jerebu ni.
KUALA LUMPUR - Tahap jerebu di Muar semalam memasuki paras berbahaya apabila bacaan Indeks Pencemaran Udara (IPU) di daerah itu mencecah 432.
Serentak dengan itu, Timbalan Perdana Menteri yang juga Menteri Pelajaran, Tan Sri Muhyiddin Yassin menasihatkan agar sesi persekolahan di daerah itu dihentikan buat sementara jika keadaan tersebut berterusan.
"Itu kalau sudah mencecah (bacaan IPU) 400, sudah dianggap bahaya, maka mestilah ditutup sehingga situasi kembali baik," katanya kepada pemberita selepas mempengerusikan Mesyuarat Khas bersama Majlis Keselamatan Negara berhubung situasi jerebu di Muar di pejabatnya di Bangunan Parlimen di sini semalam.
Dalam pada itu, Jabatan Alam Sekitar (JAS) telah menghantar 10,000 unit penutup mulut dan hidung ke Muar selain bekalan air mineral untuk diagihkan kepada penduduk. (sumber: Kosmo)

p/s: Kalau korang still tercari2 hadiah untuk birthday, anniversary, doorgift perkahwinan & tunang atau pun nak makan coklat homemade, korang bolehla terjah Sweet Cottage. Kami menawarkan pelbagai jenis homemade chocolate dengan harga yang berpatutan.
banner

Tuesday, October 19, 2010

Fish Spa

Korang pernah buat fish spa x? Best tau kalo pergi fish spa ni. After ikan2 tu makan kulit2 mati kat kaki, terus rasa kaki ni selembut sutera,disukai ramai.hahahah bluwekk ;p

Kalau ade free time, aku selalu jugakla layan pergi fish spa ni. Dudukla dalam 15 minit sambil tengok ikan2 yang lahap kerumun kat kaki tu. Kalo ikan2 besar yang datang rasa cam takut sikitla.hahha..konon2 kalo ikan besar nanti lagi lahap dia kerjakan kaki aku ni. psiko je lebih.

DSC01234
- dr fish yang pelahap -
Kalau korang nak tau, ikan yang pelahap makan kulit mati tu nama dia. Ikan ni akan memakan semua sel2 kulit mati yang ada di kaki korang. Bukan kaki je korang boleh buat, anggota badan yang lain pun korang boleh buat fish spa.

Selain tu, Dr Fish ni boleh mengurangkan parut2 kecil termasuk penyakit ekzema n psoriasis. Lepas dah buat fish spa ni, kulit akan lebih lembut dan berseri2 :) Xpercaya? baik korang try!

Garra Rufa aka Dr Fish is called the reddish log sucker. They live and breed in the outdoor pools of some Turkish spas, where they feed on the skin of patients with psoriasis. The fish are like combfishes in that they only consume the affected and dead areas of the skin, leaving the healthy skin to grow, with the outdoor location of the treatment bringing beneficial effects. (source: Wikipedia)

DSC01234


p/s: Kalau korang still tercari2 hadiah untuk birthday, anniversary, doorgift perkahwinan & tunang atau pun nak makan coklat homemade, korang bolehla terjah Sweet Cottage. Kami menawarkan pelbagai jenis homemade chocolate dengan harga yang berpatutan.



banner

Psss...Rahsia Peluk Bantal

Good morning to all my readers :) Harini aku nak share sket pasal bantal dengan korang. Kalau tidur tu mesti korang gunakan bantal kn? Tapi korang tidur tu guna banyak bantal ke? Letak bantal kat mana time tidur tu?

Jom baca rahsia bantal kat bawah ni. Manela tau kot2 korang termasuk dalam kategori kat bawah ni.hihihi

- pic from google -
  • Memeluk Bantal: Mereka yang suka memeluk bantal biasanya berjiwa seni. Mereka Mempunyai penghargaan yang tinggi terhadap Lukisan, muzik Dan sastera. Perasaan mereka halus Dan jiwa mereka romantik. Kadangkala Ada yang boleh membaca peristiwa yang akan berlaku melalui mimpi. Mereka juga sangat prihatin terhadap kesusilaan.   
  • Menggunakan Banyak Bantal: Mereka biasanya kurang kenyakinan. Dalam kehidupan seharian mereka memerlukan banyak pendamping. Mereka jarang membuat keputusan sendiri, sebaliknya mendapatkan pandangan orang lain.
  • Tidur Dengan Satu Bantal: Mereka bukan jenis mengada-ngada Dan boleh menerima keadaan seadanya. Mereka juga membuat keputusan berdasarkan fikiran dan bukan nafsu semata-Mata.
  •  Meletakkan Bantal Di Bawah Kaki: Mereka mempunyai sifat kurang baik. Mereka jarangBergaul dgn orang ramai, malah kaku dalam pergaulan.. Ini menyebabkan mereka cenderung bersifat egois. Mereka juga gemar menempuh jalan pintas untuk mencapai cita2. Mereka tidak suka berusaha.
  •  Tidur tanpa Bantal: Mereka memiliki sifat percaya diri yang sangat tinggi. Kadangkala sifat percaya diri ini akhirnya akan membawa kepada sifat ego.
  •  Tidak punya bantal: Kasihan betul... Pergi kedai belilah satu, bukannya Mahal pun..!!
Korang kategori mane?

p/s: Kalau korang still tercari2 hadiah untuk birthday, anniversary, doorgift perkahwinan & tunang atau pun nak makan coklat homemade, korang bolehla terjah Sweet Cottage. Kami menawarkan pelbagai jenis homemade chocolate dengan harga yang berpatutan.



banner

Friday, October 15, 2010

Thanks HazmanFadzil.com

Kalau korang baca blog aku, baru2 ni aku ada join Giveaway Detox foot pad organized by HazmanFadzil.com . Pagi tadi check email, ttiba tengok dapat email dari admin Hazman Fadzil



Weehuu!!!Berjaya jugak dapat. Thanks :)




Saya nak DETOX FOOT PAD dari HAZMANFADZIL.COM | ...from the bottom of my heart...

p/s: Kalau korang still tercari2 hadiah untuk birthday, anniversary, doorgift perkahwinan & tunang atau pun nak makan coklat homemade, korang bolehla terjah Sweet Cottage. Kami menawarkan pelbagai jenis homemade chocolate dengan harga yang berpatutan.

banner

Thursday, October 14, 2010

Homemade Chocolate again & again

Homemade chocolate ordered from Fadilah, Rawang. Actually ni adalah doorgift untuk majlis pertunangan dia. So, siapa2 nak order bolehla drop email to me. 10% discount if korang nak order more than 100biji and 20% untuk >1000biji.

Untuk doorgift, korang boleh pilih nak letak 2biji choc in 1 box / 4 biji choc in 1 box. Korang boleh decide nak warna, design, fillings (almond, raisin,hazelnut,cashewnut,strawberry,blueberry) yang disukai. Harga adalah sangat berpatutan (RM 0.90 1biji).

new


newchoc


p/s: Kalau korang still tercari2 hadiah untuk birthday, anniversary, doorgift perkahwinan & tunang atau pun nak makan coklat homemade, korang bolehla terjah Sweet Cottage. Kami menawarkan pelbagai jenis homemade chocolate dengan harga yang berpatutan.


banner

Jom exercise dengan berZAPIN

Malam semalam still aku jadi trainer untuk budak2 ni berzapin. Owh, i like sebab  boleh kuruskan badan.hehehe

Nasib baikla semalam mood budak2 ni baik sikit. Lagi pun aku start awal after maghrib. Kalau start lambat kan nanti diorang dah pergi main2 dlu pastu bila suro menari terus moody je.

DSC01254
- panas2kan badan dulu -
Ni gambar2 budak2 yang dah sekolah menengah. Yang sekolah rendah tu asyik lari je xnak amik gambar. haissh..Merajuk sket2 pun ye gak ;p

DSC01254


Malam ni kena ajar diorang lagi. Nak kasi sharp lagi n nak buat movement

p/s: Kalau korang still tercari2 hadiah untuk birthday, anniversary, doorgift perkahwinan & tunang atau pun nak makan coklat homemade, korang bolehla terjah Sweet Cottage. Kami menawarkan pelbagai jenis homemade chocolate dengan harga yang berpatutan.


banner

Tuesday, October 12, 2010

Saya nak DETOX FOOT PAD dari HAZMANFADZIL.COM

Wah2, tadi pergi blog KancilBiru pastu ternampakla sticky post entry pasal giveaway | Saya nak DETOX FOOT PAD dari HAZMANFADZIL.COM

50 blogger wanita akan dipilih untuk menerima detox pad free. Free ok!!! See, aku ni pantang nampak barang free. Haruslah nak join jugak. Manelah tau aku ni boleh jadi antara 50 blogger wanita yang bertuah.heheheeh ;p





Aku dah pernah try pakai detox pad ni n hasilnya memang mengagumkan (eh,betul ke ayat ni?) Before tidur tu tepekla dulu detox pad kat tapak kaki. Pastu terus la tidur. Kalau boleh jangan jalan2 time tengah pakai. Nanti rasa nak tercabut je.

bangun tidur je terus cabut detox pad. Pastu tengok detox pad tu memang la hitam legam. Nampak sangat badan banyak toxic. Lepas dah pakai 1week dapat rasalah perubahan dalam badan ni. Kalo before pakai asyik rasa cam sengal2 badan, letih je selalu..tapi lepas paklai detox pad ni memang terbaikla.Hilang terus penant2 n sengal2 badan.

So, HazmanFadzil.com, silalah pilih saya untuk menjadi 50 blogger wanita tu. Boleh saya merasa detox pad free.heheh :)


p/s: Kalau korang still tercari2 hadiah untuk birthday, anniversary, doorgift perkahwinan & tunang atau pun nak makan coklat homemade, korang bolehla terjah Sweet Cottage. Kami menawarkan pelbagai jenis homemade chocolate dengan harga yang berpatutan.
banner

Bersabar dengan kanak-kanak

Malam tadi aku jadi instructor + koreografer tarian zapin yang xbertauliah. Supposenye my cousin 'U' yang kena incharge, tapi sebab dia tengah exam now ni kenalah aku jadi bidan terjun jap. My cousin 'F' nak kawin next month. So dia request nak ada zapin time dia bersanding nanti.

Susah jugak nak handle budak2 ni. Aku ajar step yang punyalah cantik xnak ikut. Pastu guna step senang pun berterabur bila pasang lagu. Pastu mula lah nak tarik muka kalau aku ajar orang lain. Bila nak ajar dia ni cakap dah tau je.

Ceh, menyirap betul darah malam tadi. Tula sebab nye aku xboleh jadi cikgu.


eh..eh..ehh..aku boleh berzapin ye. since sekolah rendah dah bergelumang dengan tarian sampai la besar ni.hehehe

p/s: Kalau korang still tercari2 hadiah untuk birthday, anniversary, doorgift perkahwinan & tunang atau pun nak makan coklat homemade, korang bolehla terjah Sweet Cottage. Kami menawarkan pelbagai jenis homemade chocolate dengan harga yang berpatutan.
banner

Monday, October 11, 2010

dap..dup

Haishh..berdebar la plak nak masuk meeting room ni. kena pikir nak susun ayat pe.dahla dekat time nak balik ni. Kalo cakap lama2 dalam tu, nanti kesian plak orang lain yang turn dia lambat

p/s: Kalau korang still tercari2 hadiah untuk birthday, anniversary, doorgift perkahwinan & tunang atau pun nak makan coklat homemade, korang bolehla terjah Sweet Cottage. Kami menawarkan pelbagai jenis homemade chocolate dengan harga yang berpatutan.
banner

Thursday, October 7, 2010

Contest Redmummy.com

 Jom2 join contest Redmummy.com - Contest Meletup Top Top!.

- Redmummy & RedDaddy -
Dalam entry K.Red tu dia mention suro buat entry pasal RM not the owner of RM aka K.Red. Nak membebel pasal ape ye? Jap2 nak pikir...Dalam RM ni ada macam2 good info yang sangat2 berguna n ada jugak yang aku ikutla..ahhaa

1. Banyak entry pasal makeup. What should u wear 1st n then..How to blend the eyeshadow..



2. Banyak show2 pasal kasut. Owh, I love shoes :)



3. Handbags RM sangat cantik2. Before this xdela suka sangat dengan handbag tapi after k.red show2 dia punya handbags terus rasa cam jatuh cinta. Terus terasa nak pergi beli handbag yang cantik2 but not la designer handbag cam k.red. From RM ni jugak aku kenal brand Miu Miu, Coach



4. From RM jugak, saya yang dulu nye amatla xsuka, anti-red color terus terjatuh cinta dengan warna merah ni. Memangla kalo pakai sumting yang red color orang2 kat kampung selalu cakap 'merahnye mak ngah!'. Sebab tu dulu xsuka.Terlampau terang n rasa cam mencapap je.Tapi sekarang terus suka n i have 1 pair of red wedges n 1 pair of red crocs ;p See impact RM in my life.heheh

5. Since baca RM from 2008, terbukala sikit pintu hati ni nak buat blog. 1st time i bumped into Redmummy.com ni after terbaca 1 artikel from Kosmo - Meraikan blog Redmummy. Rasa cam pelik. Why la dis lady glamor sampai nak buat gathering bagai. Siap ada yang sanggup datang from Singapore. Lepas dah baca blog tu sampai hari ni, barula tau kenapa. Frankly speaking, owner RM aka K.Red sangatla friendly. PR power gila. Semua emails, comments dia reply. N now ni bila tweet pun dia reply gak. N aku cakap ni bukan main2 ye. Aku dah pernah jumpa dengan k.red kat KLCC masa temankan K.Julie (my collegue) collect hadiah from her.

- uish..nampak sangat aku besar godang berdiri kat sebelah K.Red -

Mula2 jumpa tu memangla ada rasa cam berdebar2 jugak. Yela, K.Red ni blogger yang famous amos. Aku ni just blogger picisan. Xtaula ada orang perasan ke x.

6. Aku dapat RM car sticker from her blog too. Korang ada??hahahahhahaha

7. From RM jugak, aku dapat banyak sangat knowledge pasal blogging world. Macam mana nak buat income from blog. Korang baca jela link bawah2 ni. Dah banyak kali aku buat review rahsia2 RM to be on top:
8. Tips2 melancong luar negara pun korang boleh dapat kalau korang baca RM ni. Eventhough aku xpernah try lagi, may be one day aku mesti nak kan tips tu.

Ishh.. pendek kata memang banyakla good info yang korang boleh dapat from RM ni. Parenting tips pun banyak, tips jaga kucing pun ada, advertorial yang penuh dengan info. Xtaula napa 1 of my collegue cakap RM ni blog yang xberilmiah. Xbagus untuk baca. Eh, tapi aku xterpengaruh pun dengan cakap dia sebab I trust RM as my directory.

Xtaula K.Red letak dadah ape kat RM ni. Rasa ketagih semacam je. Tiap2 hari mesti kena buka n baca apa je yang K.Red menceceh. Lepas dah baca rasa cam ada motivation sket nak jadi magus macam k.red. Kalo xsetaraf pun, at least nak jadi lagi bagus daripada apa yang ada sekarang. Hari2 kena berusaha keras n seru je apa yang kita idam2kan. Boleh kn k.red??

Aku belajar seru2 barang yang diidamkan (bukan seru hantu ye korang!) ni from RM jugakla. See, dia buat confession rambut rosak, terus Dove kasi syampu untuk pulihkan/jaga rambut dia tu.

Okla..rasanya nak cakap pasal RM ni memang panjang. Kan korang malas plak nak baca. Kesian plak nanti K.Red n Sirman nak baca panjang2 n nak pilih sape pemenangnya. Oh, saya nak seru k.red sket...kasilah saya menang.nak Hugo boss tu n hadiah2 misteri......fuhh2..



p/s: Kalau korang still tercari2 hadiah untuk birthday, anniversary, doorgift perkahwinan & tunang atau pun nak makan coklat homemade, korang bolehla terjah Sweet Cottage. Kami menawarkan pelbagai jenis homemade chocolate dengan harga yang berpatutan.


banner

Tuesday, October 5, 2010

Domain FREE untuk dimenangi!

 Tadi masa jalan2 kat GengBlogger terperasaanla entry 'Domain FREE untuk dimenangi!' from SuaraSkinny. So ape lagi, memang dah lama aku nak ada domain sendiri. So jom join contest ni.Manalah tau kot2 ada rezeki, dapatlah domain dari Cikgu Dahlia n iHosterz

Wahhh!!! Dahlia dan iHosterz bergabung tenaga menyediakan Giveaway Special: Domain Percuma untuk blogger. Memang menarik! Semestinya saya turut serta, siapa takmau barang FREE beb!
Nama Domain pilihan saya ialah :STORMZ-IYLIA.COM
Saya pilih STORMZ-IYLIA.COM kerana saya memang nak sangat ada domain sendiri. So saya berharap dengan menyertai giveaway Cikgu Dahlia ni kalau ada rezeki dapatla saya domain sendiri :). Nama stormz memang dah dikenali oleh member2 saya since sekolah. More than 10 years saya gunakan nickname tu kalo chatting kt mirc, ym, email. Iylia tu nama saya n of coursela ramai member kenal. Saya terlampau sayang dengan blog saya that's why saya nak dapatkan domain tu sebelum terlepas kat tangan orang lain. Kalo orang lain dah amik, punahla harapan saya ni. Hilang identiti.
Dahlia dan iHosterz patut menaja domain tersebut untuk saya kerana saya memang nak sangat domain sendiri. Lepas tu nanti Dahlia dan iHosterz bakal mendapat traffic yang mencanak2 sekiranya kamu berdua menaja domain blog saya. Mesti Dahlia dan iHosterz nak traffic kn?? baik mengaku sekarang..hehehe ;p Tangan yang memberi lebih baik dari yang menerima~~
Fuh2!!amin..mintak2 dapatla domain ni

p/s: Kalau korang still tercari2 hadiah untuk birthday, anniversary, doorgift perkahwinan & tunang atau pun nak makan coklat homemade, korang bolehla terjah Sweet Cottage. Kami menawarkan pelbagai jenis homemade chocolate dengan harga yang berpatutan.
banner

Teh O Pekat untuk Hilangkan Sakit Perut & Cirit Birit

Rasanya dah lama xkasi tips kesihatan dalam blog ni. Almaklumla setiap hari alhamdulillah sihat je. Kalau xsihat barula menggagau cari tips kat google.

Hari ni aku nak kasi 1 tips sempena bulan Syawal yang terlampau banyak makanan n open house. Kalau weekend tu dapat invitation more than 3 open house mestila korang tibai makan macam2 food yang tuan rumah sediakan. Betul x? Masa tu korang mesti dah xpikir sakit perut ke pe. Kolesterol tinggi, lemak banyak, gula n garam tinggi pun korang xkesah. Mata nampak food je.

So, lepas makan kalau korang terasa perut memulas2 n dah banyak round visit toilet sebab cirit birit, apa kata korang try tips ni:
  • Buat 1 cawan air teh o panas yang sangat pekat. Jangan tambah gula/ susu. Lepas tu minum. InsyaAllah lepas korang minum teh o pekat tu perut korang akan beransur2 sembuh.
- pic kredit to orangbesarorangkecil -

p/s: ada akak ofis ni yang sakit perut. sebab tula terkeluar tips ni. Memang aku amalkan setiap kali sakit perut.

p/s: Kalau korang still tercari2 hadiah untuk birthday, anniversary, doorgift perkahwinan & tunang atau pun nak makan coklat homemade, korang bolehla terjah Sweet Cottage. Kami menawarkan pelbagai jenis homemade chocolate dengan harga yang berpatutan.
banner

Monday, October 4, 2010

Magika

- pic credit to KruStudios -
Synopsis: "Magika" tells of Ayu (Diana Danielle) and Malik (Fimie Don), two siblings who are in mourning after the death of their mother. Malik feels guilty as he thinks he caused their mother's death. One evening, after a fight with his sister, Malik goes walking in the woods until he gets lost in a magical world called Magika. The Nenek Kebayan (Ziana Zain) and her follower Awang Kenit capture Malik to be the main ingredient of their youthful herbal medicine that can only be made using children's tears. Ayu tries to save her brother but also gets trapped in Magika. There, Ayu and Malik meet Malay mythical characters such as Badang (Mawi), Naga Tasik Chini, Puteri Bunian (Maya Karin), and many more.(source: GSC)

Pengembaraan Ayu & Malik dalam Magika sangat mencabar. Mereka telah berjumpa dengan pelbagai watak cerita2 dongeng/lagenda zaman dahulu seperti Pak Pandir, Mak Andeh, Orang Bunian, Nenek Kebayan, Awang Kenit, Badang, Puteri Bunian, Orang Minyak, Bawang Putih & Bawang Merah, Naga Tasik Chini, Mahsuri dan banyak lagi.

Ayu mencari2 adiknya, Malik yang telah ditangkap oleh Nenek Kebayan setelah Malik terjatuh ke dalam dunia Magika. Ayu telah berjumpa dengan Badang dan meinta Badang menolong mencari Malik.

Yay! berjaya jugak aku tengok Magika. So far movie ni best jugak n jalan cerita xmeleret. Seriously, part yang paling cantik adalah part mula2 Maya Karin menyayi lagu Gebang kat tepi sungai. Eventhough ade jugak terperasan muka2 orang lain tapi still nampak menarik. Movie ni sesuai ditonton seisi keluarga.



- All pics credit to KRUStudios -




~ TIADA YANG MUSTAHIL DENGAN KUASA IMAGINASI ~


p/s: Kalau korang still tercari2 hadiah untuk birthday, anniversary, doorgift perkahwinan & tunang atau pun nak makan coklat homemade, korang bolehla terjah Sweet Cottage. Kami menawarkan pelbagai jenis homemade chocolate dengan harga yang berpatutan.
banner

Homemade Chocolate Again!

Ni antara chocolate yang customer order before puasa haritu.

- 100 cavities praline for kenduri -

- 9 cavities praline for gift -

- 12 cavities praline for gift -



- 100 cavities praline -


- 20 box oreo -

- 35 cavities Selamat Hari Raya Praline for gift -





p/s: Kalau korang still tercari2 hadiah untuk birthday, anniversary, doorgift perkahwinan & tunang atau pun nak makan coklat homemade, korang bolehla terjah Sweet Cottage. Kami menawarkan pelbagai jenis homemade chocolate dengan harga yang berpatutan.


banner
...From The Bottom of My Heart.. is a personal website. Every opinions and information contained in this website is for owner's own satisfaction. Any reliance you place on such information is therefor at your own risk. Owner will not be responsible for any damage or harm caused. Reviews, comments and opinions are welcome.