Tuesday, October 19, 2010

Fish Spa

Korang pernah buat fish spa x? Best tau kalo pergi fish spa ni. After ikan2 tu makan kulit2 mati kat kaki, terus rasa kaki ni selembut sutera,disukai ramai.hahahah bluwekk ;p

Kalau ade free time, aku selalu jugakla layan pergi fish spa ni. Dudukla dalam 15 minit sambil tengok ikan2 yang lahap kerumun kat kaki tu. Kalo ikan2 besar yang datang rasa cam takut sikitla.hahha..konon2 kalo ikan besar nanti lagi lahap dia kerjakan kaki aku ni. psiko je lebih.

DSC01234
- dr fish yang pelahap -
Kalau korang nak tau, ikan yang pelahap makan kulit mati tu nama dia. Ikan ni akan memakan semua sel2 kulit mati yang ada di kaki korang. Bukan kaki je korang boleh buat, anggota badan yang lain pun korang boleh buat fish spa.

Selain tu, Dr Fish ni boleh mengurangkan parut2 kecil termasuk penyakit ekzema n psoriasis. Lepas dah buat fish spa ni, kulit akan lebih lembut dan berseri2 :) Xpercaya? baik korang try!

Garra Rufa aka Dr Fish is called the reddish log sucker. They live and breed in the outdoor pools of some Turkish spas, where they feed on the skin of patients with psoriasis. The fish are like combfishes in that they only consume the affected and dead areas of the skin, leaving the healthy skin to grow, with the outdoor location of the treatment bringing beneficial effects. (source: Wikipedia)

DSC01234


p/s: Kalau korang still tercari2 hadiah untuk birthday, anniversary, doorgift perkahwinan & tunang atau pun nak makan coklat homemade, korang bolehla terjah Sweet Cottage. Kami menawarkan pelbagai jenis homemade chocolate dengan harga yang berpatutan.



banner

2 comments:

nikamirul said...

oh , tak rasa geli ke ? :)
nak try gak tapi takot geli haha

stormz said...

@nikamirul: 1st time mmg geli.pastu after 5 minutes dh ok je.tryla :)

...From The Bottom of My Heart.. is a personal website. Every opinions and information contained in this website is for owner's own satisfaction. Any reliance you place on such information is therefor at your own risk. Owner will not be responsible for any damage or harm caused. Reviews, comments and opinions are welcome.