Tuesday, October 5, 2010

Teh O Pekat untuk Hilangkan Sakit Perut & Cirit Birit

Rasanya dah lama xkasi tips kesihatan dalam blog ni. Almaklumla setiap hari alhamdulillah sihat je. Kalau xsihat barula menggagau cari tips kat google.

Hari ni aku nak kasi 1 tips sempena bulan Syawal yang terlampau banyak makanan n open house. Kalau weekend tu dapat invitation more than 3 open house mestila korang tibai makan macam2 food yang tuan rumah sediakan. Betul x? Masa tu korang mesti dah xpikir sakit perut ke pe. Kolesterol tinggi, lemak banyak, gula n garam tinggi pun korang xkesah. Mata nampak food je.

So, lepas makan kalau korang terasa perut memulas2 n dah banyak round visit toilet sebab cirit birit, apa kata korang try tips ni:
  • Buat 1 cawan air teh o panas yang sangat pekat. Jangan tambah gula/ susu. Lepas tu minum. InsyaAllah lepas korang minum teh o pekat tu perut korang akan beransur2 sembuh.
- pic kredit to orangbesarorangkecil -

p/s: ada akak ofis ni yang sakit perut. sebab tula terkeluar tips ni. Memang aku amalkan setiap kali sakit perut.

p/s: Kalau korang still tercari2 hadiah untuk birthday, anniversary, doorgift perkahwinan & tunang atau pun nak makan coklat homemade, korang bolehla terjah Sweet Cottage. Kami menawarkan pelbagai jenis homemade chocolate dengan harga yang berpatutan.
banner

9 comments:

meriahceria said...

okeh....baru bole bukak...hehehhe...aku ler orang ye yang sakit perut nih....alhamdulillah(sambil sedawa...urg urg...bayak angin da ni)

saya_arief said...

nenek kat kampung selalu kasik ni time sakit perut..
:D

stormz said...

@meriahceria: aiyak! abes sume org tau.hehehe

@saya_arief: same to me :)

Kie-yu said...

yeah
gud tips!
bleh kepoh kt kawan2 :D

stormz said...

@Kie-yu : cpt2 g kepoh kt kwn2

Afizz said...

Patutla setiap kali saya minum teh perut saya memulas... Dah la saye ni suka minum teh pekat... :P

Entry Terkini MemoriSeorangMuda:
Aku Perlukan Sokongan Daripada Rakan Blogger..Please :)

Jangan Lupa Follow Sekali :)

Kazaztan Team said...

tip memng nie betui..sudah lama di amalkan...

stormz said...

@Afizz: heheh

@Kazaztan Team: sy pn amalkn kalo kne skt perut

yanmie said...

Salam, oh gini yee petuanya kalau sakit perut..thanks for sharing :)


www.yanmieonline.com

...From The Bottom of My Heart.. is a personal website. Every opinions and information contained in this website is for owner's own satisfaction. Any reliance you place on such information is therefor at your own risk. Owner will not be responsible for any damage or harm caused. Reviews, comments and opinions are welcome.