Tuesday, December 21, 2010

Grrrr....

- image from Google -

Sejuknye lately ni..kat luar mendung je..badan dah selubung dengan shawl je ni. Kaki dah pakai stokin. Kalo xtahan, kena pakai glove plak ni. haiissh



p/s: Kalau korang still tercari2 hadiah untuk birthday, anniversary, doorgift perkahwinan & tunang atau pun nak makan coklat homemade, korang bolehla terjah Sweet Cottage. Kami menawarkan pelbagai jenis homemade chocolate dengan harga yang berpatutan.
banner

Monday, December 20, 2010

Review: My Soul To Take

- image from Google -

In the sleepy town of Riverton, legend tells of a serial killer who swore he would return to murder the seven children born the night he died. Now, 16 years later, people are disappearing again. Has the psychopath been reincarnated as one of the seven teens, or did he survive the night he was left for dead? Only one of the kids knows the answer. Adam "Bug" Heller (Max Thieriot) was supposed to die on the bloody night his father went insane. Unaware of his dad's terrifying crimes, he has been plagued by nightmares since he was a baby. But if Bug hopes to save his friends from the monster that's returned, he must face an evil that won't rest until it finishes the job it began the day he was born. (source: GSC)
 Last Saturday after budak2 kecik ni dah habis zapin kat Kelana Jaya, cousin yang besar2 ni ajak pergi tengok movie. Plan nak tengok kat IOI Mall. Tapi disebabkan ade sorang ni kena balik awal, so terpaksalah tengok kat Alamanda je sebab dia naik kereta aku. Punyalah panjang queue kat GSC Alamanda tu. Nak tengok Hantu Kak Limah sebenarnye. Tapi time dah nak sampai turn kitorang tu diorang cakap tiket dah habis. Punahla harapan kitorang bertiga ni.huhu. So my cousin decide nak tengok movie 'My Soul to Take'. Aku ni dahla jarang tengok cite2 horror since dah keje ni. Time2 sekolah dulu suka gila tengok cite horror.

- image from google -




Ni la review version aku sketla:

Ade 1 legend kat kawasan Riverton ni pasal The Ripper - seorang lelaki yang mengalami skizofrenia (boleh dengar suara2 lain dalam diri sendiri) n kadang2 split personality telah membunuh ramai orang termasuk isteri n diri dia sendiri dalam 1 malam. Roh dia xaman n dia janji akan menggangu semua bayi2 yang baru lahir time dia mati. Lepas 16 tahun, budak2 yang lahir masa hari kematian The Ripper tu datang kat kawan The Ripper mati. Konon2 cam mengingati kematian. Start after pukul 12 lepas diorang berkumpul dekat kawan The Ripper tu, sorang2 daripada budak2 tu mati dengan dahsyat betul. Semua sekali ade kesan tikaman yang sangat banyak kat perut.

Kalo korang nak tau lebih lanjut pasal movie ni, cepatla pergi tengok sekarang. Dari mula sampai abes cite memang xbosan langsung. Berdebar2 je nak tau ape jadi lepas ni

p/s: Kalau korang still tercari2 hadiah untuk birthday, anniversary, doorgift perkahwinan & tunang atau pun nak makan coklat homemade, korang bolehla terjah Sweet Cottage. Kami menawarkan pelbagai jenis homemade chocolate dengan harga yang berpatutan.

banner

Sunday, December 19, 2010

Hanis Zalikha atasi Siti Nurhaliza

- Gorgeous Hanis Zalikha -

SHAH ALAM: Siapa Hanis Zalikha Zainal? Tentunya ada yang menimbulkan pertanyaan apabila nama itu tersenarai pada kedudukan keenam carian Google di Malaysia hingga mengatasi penyanyi nombor satu negara, Datuk Siti Nurhaliza Taruddin.
Secara tiba-tiba nama itu melonjak sedangkan sebelum ini ramai yang tidak mengenalinya berbanding seorang lagi artis tempatan dan seorang penulis blog yang turut tersenarai dalam 10 individu paling dicari menerusi enjin carian berkenaan, baru-baru ini. (sumber: Hmetro - Rungkai Misteri)

>10 individu paling dicari dalam Google Malaysia

1. Maher Zain (penyanyi antarabangsa)
2. Justin Bieber (penyanyi antarabangsa)
3. Luna Maya (artis Indonesia)
4. Din Beramboi (pelakon/pelawak/penyampai radio)
5. Lady Gaga (penyanyi antarabangsa)
6. Hanis Zalikha (model/blogger/pelajar)
7. Lee Min Ho (pelakon Korea)
8. Adam Lambert (penyanyi antarabangsa)
9. Datuk Siti Nurhaliza (penyanyi/ahli perniagaan)
10. Paul Tan (blogger) 

Wah xsangke betul cerita pasal Hanis Zalikha keluar kat paper metro harini. Beli paper sebab nampak muka Hanis:) Memang dia ni glamour mengalahkan Siti Nurhalia ka Internet sebab ramai orang serach pasal dia. I'm 1 of her follower dalam blog dia tu. Memang bestla baca blog tu sebab macam2 tips ade n ade jugak yang aku ikut n menjadi :;)



Rasa2nye semua yang ade blog ni memang kenal Hanis Zalikha. Kalao xpecaya cuba korang pergi blog orang lain. Pastu check kat sidebar diorang. Konpem kat blog list tu ade nama Hanis Zalikha.

- image taken from Hanis Zalikha's fb -


p/s: Kalau korang still tercari2 hadiah untuk birthday, anniversary, doorgift perkahwinan & tunang atau pun nak makan coklat homemade, korang bolehla terjah Sweet Cottage. Kami menawarkan pelbagai jenis homemade chocolate dengan harga yang berpatutan.


banner

Saturday, December 18, 2010

Live: Kumpulan Zapin Permata Hati

Kumpulan Zapin Permata Hati

Show group zapin di Kelana Jaya. Xsangka dapat jumpe menteri

Friday, December 17, 2010

Jom Elak! Jangan jadi Mangsa | Kickstart Academy

Hari Ahad yang lepas aku ikut satu program kat Kompleks Kejiranan Presint 9 - Jom Elak! Jangan Jadi Mangsa. Program ni sangat2la bagus untuk semua golongan masyarakat especially perempuan n golongan muda.


Program ni handled by Master Saiful daripada Kickstart Academy. Master ni dah ade Tali Pinggang Hitam 6 degree. Macam2 martial art dia tau. Time kat bengkel tu, Master n trainer2 dia yang lain ajarla kitorang yang perempuan2 ni tentang self defense. Apa benda yang kena tau bila ada orang attack dengan pisau, ragut bag, try nak rogol n macam2 lagi jenayah jalanan ni.

DSC01363

Diorang siap demo lagi depan kitorang. Pastu sorang2 kena wat hands on cara nak selamatkan diri. Senang je teknik yang dia ajar - Sepak kaki, lutut, tampar, gigit, jerit. Memang diorang buat betul2. xdenye tampar tipu2.

DSC01363
- Master Saiful n Team -
Ade 1 time ni aku kena buat2 jadi mangsa yang nak kena rogol. Ape lagi, trainer2 tu abesla kena sepak n tampar dari aku.heheh.. Diorang pun xkesah sebab memang diorang nak kitorang rasa macam mana perasaan kalo jadi mangsa n ape tindakan yang sepatutnya kitorang buat.

DSC01363
- Trainer tengah demo macam mana sekiranya kena ragut -

Budak2 kecik pun kadang2 kena buli, sexual harrasement semua tu kan. Master ade tunjuk tindakan pe yang sepatutnya kanak2 buat kalo diorang kena ganggu dengan strangers.

Program ni memang sangat2 bagus untuk semua sebab kita xtau bila masa nak kena ragut. So memang kena berwaspada semua kalau nak keluar rumah, time parking, naik bas n teksi n etc.

Kalau korang nak tau lebih lanjut bolehla pergi baca blog: Kickstart - Centre for Streetwise Self Defense
ataupun korang juga bolehla terjah facebook kickstart: Kickstart Academy

Let say korang rasa korang nak belajar self defense ni ataupun company korang nak buat program pasal cara nak elakkan jenayah, bolehla korang contact person in charge. Contact no ade dalam blog tu.

Memang xrugila program 1 hari tu. Balik rumah lebam2 tangan ni hehe



p/s: Kalau korang still tercari2 hadiah untuk birthday, anniversary, doorgift perkahwinan & tunang atau pun nak makan coklat homemade, korang bolehla terjah Sweet Cottage. Kami menawarkan pelbagai jenis homemade chocolate dengan harga yang berpatutan.



banner

Thursday, December 16, 2010

Harga Homemade Chocolate

** New Update - 14 February 2011


Disebabkan harga coklat pasaran sentiasa berubah2, so ni adalah list harga homemade chocolate yang terbaru. Diharap anda berpuas hati dengan harga dan perkhidmatan kami. Segala pertanyaan anda bolehla emailkan kepada Sweet Cottage. Kami akan melayan email anda dalam masa 24jam.

Sila tinggalkan no telefon/handphone anda untuk kami hubungi dengan lebih lanjut sebab ada certain customer jarang tengok inbox mereka.

Sekiranya anda nak request jenis coklat yang berlainan bentuk/tema/perisa, jenis2 kotak, just contact Sweet Cottage. Kami berusaha untuk memenuhi kehendak anda.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Di bawah ni adalah harga basic untuk homemade chocolate yang saya buat. Harga bergantung kepada harga semasa pasaran coklat.



Praline

* Praline (2pcs in transparent box): RM 1.80


* Praline (4pcs in transparent box): RM 3.60


25 cav Praline in 1 box (sesuai untuk dijadikan hadiah)): RM 35



35 cav Praline in 1 box (sesuai untuk dijadikan hadiah): RM 45


** Tambahan 10sen untuk setiap huruf

Lolichoc

Lolichoc (berwarna): RM 1.50

Lolichoc (tidak berwarna): RM 1.30



Oreo

Oreo Edible Image (sesuai untuk dijadikan doorgift): RM 1.80 - free transparent box





Oreo (berwarna - sesuai untuk dijadikan doorgift): RM 1.50 - free transparent box





** Oreo Custom Edible Image (sesuai untuk dijadikan doorgift): RM 3 -free transparent box


50 cav Oreo Edible Image in 1 box (Sesuai untuk dijadikan hadiah): RM 95


** Tambahan 10sen untuk setiap huruf
* Minimum order 30.
*Bergantung kepada supplier

Thursday, December 9, 2010

My blog is now on mobile!!

From now on, korang boleh  baca blog aku ni through your mobile device dengan cantik sekali. Aku baru je enable mobile untuk blog ni. Before ni pun still boleh tengok blog ni dalam mobile, tapi tu version web punye. Pastu lambat loading. So bila dah enable function ni, loading adalah sangat pantas kat mobile device. xdela lama sangat orang nak tunggu.


 Kalau korang pun nak buat camni, senang je. Follow step bawah ni:

  1. Pergi ke Dashboard korang
  2. Click Settings
  3. Click Email & Mobile
  4. Select 'Yes, On mobile devices, show the mobile version of my template.'
  5. Click Save Settings 
  6. Pastu bolehla korang preview tengok ca,ne rupe blog korang kalo dalam mobile device

p/s: Kalau korang still tercari2 hadiah untuk birthday, anniversary, doorgift perkahwinan & tunang atau pun nak makan coklat homemade, korang bolehla terjah Sweet Cottage. Kami menawarkan pelbagai jenis homemade chocolate dengan harga yang berpatutan.
banner

Monday, December 6, 2010

Sharing is Caring

Hari ni aku nak share dengan korang promotion yang tengah dijalankan oleh Air Asia, Digi n Celcom. Kalau korang nak tau lebih lanjut, bolehla click link kat bawah ni :) Pelbagai promotion menarik bakal menanti anda di sana.

 AirAsiaX New Zealand

DiGi Youth K-POP Live

Celcom Exec

p/s: Kalau korang still tercari2 hadiah untuk birthday, anniversary, doorgift perkahwinan & tunang atau pun nak makan coklat homemade, korang bolehla terjah Sweet Cottage. Kami menawarkan pelbagai jenis homemade chocolate dengan harga yang berpatutan.

banner

Saturday, December 4, 2010

Beauty of Math

Aku dapat ni dari forward email..

Beauty of Math !

1 x 8 + 1 = 9
12 x 8 + 2 = 98
123 x 8 + 3 = 987
1234 x 8 + 4 = 9876
12345 x 8 + 5 = 98765
123456 x 8 + 6 = 987654
1234567 x 8 + 7 = 9876543
12345678 x 8 + 8 = 98765432
123456789 x 8 + 9 = 987654321


1 x 9 + 2 = 11
12 x 9 + 3 = 111
123 x 9 + 4 = 1111
1234 x 9 + 5 = 11111
12345 x 9 + 6 = 111111
123456 x 9 + 7 = 1111111
1234567 x 9 + 8 = 11111111
12345678 x 9 + 9 = 111111111
123456789 x 9 +10= 1111111111


9 x 9 + 7 = 88
98 x 9 + 6 = 888
987 x 9 + 5 = 8888
9876 x 9 + 4 = 88888
98765 x 9 + 3 = 888888
987654 x 9 + 2 = 8888888
9876543 x 9 + 1 = 88888888
98765432 x 9 + 0 = 888888888


Brilliant, isn't it?
And look at this symmetry:


1 x 1 = 1
11 x 11 = 121
111 x 111 = 12321
1111 x 1111 = 1234321
11111 x 11111 = 123454321
111111 x 111111 = 12345654321
1111111 x 1111111 = 1234567654321
11111111 x 11111111 = 123456787654321
111111111 x 111111111=123456789 87654321


Now, take a look at this...
101%
From a strictly mathematical viewpoint:
What Equals 100%? What does it mean to give MORE than 100%?


Ever wonder about those people who say they are giving more than 100%?


We have all been in situations where someone wants you to GIVE OVER 100%.


How about ACHIEVING 101%?


What equals 100% in life?


Here's a little mathematical formula that might help answer these questions:


If:


A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z


Is represented as:


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26.


If:


H-A-R-D-W-O- R- K


8+1+18+4+23+ 15+18+11 = 98%


And:


K-N-O-W-L-E-D-G-E


11+14+15+23+ 12+5+4+7+ 5 = 96%


But:


A-T-T-I-T-U-D-E


1+20+20+9+20+ 21+4+5 = 100%


THEN, look how far the love of God will take you:


L-O-V-E-O-F-G-O-D


12+15+22+5+15+ 6+7+15+4 = 101%


Therefore, one can conclude with mathematical certainty that:


While Hard Work and Knowledge will get you close, and Attitude will get you there, It's the Love of God that will put you over the top...!??


I love Math!! math is Fun :)

p/s: Kalau korang still tercari2 hadiah untuk birthday, anniversary, doorgift perkahwinan & tunang atau pun nak makan coklat homemade, korang bolehla terjah Sweet Cottage. Kami menawarkan pelbagai jenis homemade chocolate dengan harga yang berpatutan.

banner

Friday, December 3, 2010

Ron 95 naik 25 sen

Dengar2 cerita tadi n tertengok tweet orang2 lain, Petrol Ron 95 bakal naik 25 sen. Betul ke x rumors ni?
Sila share kat sini kalau korang rasa cite ni betul.

Jomla naik basikal pergi ofis. Sihat n murah

p/s: Kalau korang still tercari2 hadiah untuk birthday, anniversary, doorgift perkahwinan & tunang atau pun nak makan coklat homemade, korang bolehla terjah Sweet Cottage. Kami menawarkan pelbagai jenis homemade chocolate dengan harga yang berpatutan.
banner

Giveaway Domain dari Sumijelly & Sekilass


Wah2...nampaknye ahkak Sumijelly yang glamour ni tengah buat Giveaway Domain dari Sumijelly & Sekilass dengan adik dia - Sekilass. So aku pun tetiba terasa terpanggil nak join sekali. Syarat nak join Giveaway ni kena bagitau kat 2orang femes ni kenapa nak/teringin nak domain tu..huhuhu

Ni la antara sebab2 kenapa aku nak sangat domain:

  1. Blog aku ni still belum ber[dot][com] lagi. So tula antara penyebab utama nak join giveaway ni. Manela tau kot2 ada rezeki. 
  2. Aku rasa dengan ber[dot][com] ni mesti url kita akan nampak tersangatla cool di mata member2. Kalau xpercaya cuba bezakan antara stormz-iylia.blogspot.com dengan stormziylia.com. Mana yang lagi cool n nampak cam proffesional sket? Mestila stormziylia.com kn?
  3. Dah lama nak ade domain sendiri cuma belum ada kesempatan je nak pegi beli. 

Okla, 3 orang ni aku tag. Nasibla korang. hahaha

1. MeriahCeria
2. Readers blog ni
3. Sesiapa yang baca entry ni. heheh

p/s: Kalau korang still tercari2 hadiah untuk birthday, anniversary, doorgift perkahwinan & tunang atau pun nak makan coklat homemade, korang bolehla terjah Sweet Cottage. Kami menawarkan pelbagai jenis homemade chocolate dengan harga yang berpatutan.
banner
...From The Bottom of My Heart.. is a personal website. Every opinions and information contained in this website is for owner's own satisfaction. Any reliance you place on such information is therefor at your own risk. Owner will not be responsible for any damage or harm caused. Reviews, comments and opinions are welcome.