Thursday, December 9, 2010

My blog is now on mobile!!

From now on, korang boleh  baca blog aku ni through your mobile device dengan cantik sekali. Aku baru je enable mobile untuk blog ni. Before ni pun still boleh tengok blog ni dalam mobile, tapi tu version web punye. Pastu lambat loading. So bila dah enable function ni, loading adalah sangat pantas kat mobile device. xdela lama sangat orang nak tunggu.


 Kalau korang pun nak buat camni, senang je. Follow step bawah ni:

  1. Pergi ke Dashboard korang
  2. Click Settings
  3. Click Email & Mobile
  4. Select 'Yes, On mobile devices, show the mobile version of my template.'
  5. Click Save Settings 
  6. Pastu bolehla korang preview tengok ca,ne rupe blog korang kalo dalam mobile device

p/s: Kalau korang still tercari2 hadiah untuk birthday, anniversary, doorgift perkahwinan & tunang atau pun nak makan coklat homemade, korang bolehla terjah Sweet Cottage. Kami menawarkan pelbagai jenis homemade chocolate dengan harga yang berpatutan.
banner

6 comments:

Kancilbiru said...

yeay dah buat....tapi kan kena set kot blogger draft kan...kalau yang biasa tu tak dak la function tu..

stormz said...

@Kancilbiru: haah, mmg kne gune draft

Mohamad Hakim said...

tapi kalo nak lagi cantek, boleh guna mobify, refer sini Buat Blog anda Mobile Friendly

stormz said...

@Mohamad Hakim: thanks for d good info.will try after this :)

kak ina kl (1) said...

alahai..tak terfikirlah pulak nak buat..nanti nak cubalah

stormz said...

@kak ina kl (1): Sy pun xtpikir nak wat camtu akak.tapi aritu masa buka draft.blogger, tetiba ade popup keluar utk enable kan function ni. tu yg sy enable kn je.

...From The Bottom of My Heart.. is a personal website. Every opinions and information contained in this website is for owner's own satisfaction. Any reliance you place on such information is therefor at your own risk. Owner will not be responsible for any damage or harm caused. Reviews, comments and opinions are welcome.