Monday, December 20, 2010

Review: My Soul To Take

- image from Google -

In the sleepy town of Riverton, legend tells of a serial killer who swore he would return to murder the seven children born the night he died. Now, 16 years later, people are disappearing again. Has the psychopath been reincarnated as one of the seven teens, or did he survive the night he was left for dead? Only one of the kids knows the answer. Adam "Bug" Heller (Max Thieriot) was supposed to die on the bloody night his father went insane. Unaware of his dad's terrifying crimes, he has been plagued by nightmares since he was a baby. But if Bug hopes to save his friends from the monster that's returned, he must face an evil that won't rest until it finishes the job it began the day he was born. (source: GSC)
 Last Saturday after budak2 kecik ni dah habis zapin kat Kelana Jaya, cousin yang besar2 ni ajak pergi tengok movie. Plan nak tengok kat IOI Mall. Tapi disebabkan ade sorang ni kena balik awal, so terpaksalah tengok kat Alamanda je sebab dia naik kereta aku. Punyalah panjang queue kat GSC Alamanda tu. Nak tengok Hantu Kak Limah sebenarnye. Tapi time dah nak sampai turn kitorang tu diorang cakap tiket dah habis. Punahla harapan kitorang bertiga ni.huhu. So my cousin decide nak tengok movie 'My Soul to Take'. Aku ni dahla jarang tengok cite2 horror since dah keje ni. Time2 sekolah dulu suka gila tengok cite horror.

- image from google -




Ni la review version aku sketla:

Ade 1 legend kat kawasan Riverton ni pasal The Ripper - seorang lelaki yang mengalami skizofrenia (boleh dengar suara2 lain dalam diri sendiri) n kadang2 split personality telah membunuh ramai orang termasuk isteri n diri dia sendiri dalam 1 malam. Roh dia xaman n dia janji akan menggangu semua bayi2 yang baru lahir time dia mati. Lepas 16 tahun, budak2 yang lahir masa hari kematian The Ripper tu datang kat kawan The Ripper mati. Konon2 cam mengingati kematian. Start after pukul 12 lepas diorang berkumpul dekat kawan The Ripper tu, sorang2 daripada budak2 tu mati dengan dahsyat betul. Semua sekali ade kesan tikaman yang sangat banyak kat perut.

Kalo korang nak tau lebih lanjut pasal movie ni, cepatla pergi tengok sekarang. Dari mula sampai abes cite memang xbosan langsung. Berdebar2 je nak tau ape jadi lepas ni

p/s: Kalau korang still tercari2 hadiah untuk birthday, anniversary, doorgift perkahwinan & tunang atau pun nak makan coklat homemade, korang bolehla terjah Sweet Cottage. Kami menawarkan pelbagai jenis homemade chocolate dengan harga yang berpatutan.

banner

No comments:

...From The Bottom of My Heart.. is a personal website. Every opinions and information contained in this website is for owner's own satisfaction. Any reliance you place on such information is therefor at your own risk. Owner will not be responsible for any damage or harm caused. Reviews, comments and opinions are welcome.