Friday, December 30, 2011

Menang voucher dari Sugarscarf

Instant hijab dari Sugarscarf ni memang dah jadi favourite aku. Kain best, colour and corak pun banyak variety. Baru2 ni aku menang voucher 'Share New Updates from Sugarscarf'. So dapatlah 1hijab.


Ni la tudung yang aku pilih. Cantik kn? Baru je sampai parcel kat ofis. Material kain lycra dia memang best. Awning pun cantik. Xsabar nak pakai :)


Kalau korang rasa nak beli instant hijab Sugarscarf ni, pergila check website diorang. Banyak lagi yang available.

Kalau sape yang pernah tengok cite Tentang Dhia tu, Sugarscarf adalah penaja tudung untuk drama Tentang Dhia.

- all photos credited to Sugarscarf.com -




p/s: Kalau korang still tercari2 hadiah untuk birthday, anniversary, doorgift perkahwinan & tunang atau pun nak makan homemade chocolate, korang bolehla terjah Sweet Cottage. Kami menawarkan pelbagai jenis homemade chocolate dengan harga yang berpatutan.


banner

Wednesday, December 28, 2011

GIVEAWAY FROM WWW.KAKINAKL.COM






Siapa pernah baca blog K.Ina? Dia ada buat Giveaway sekarang ni. Jom join beramai2!!!

 3 sebab kenapa baca blog K.Ina KL 
- Dalam blog ni banyak k.ina kongsi resepi. So bolehlah saya try resepi tu jugak dekat rumah :) Banyak yang menjadi
- Disebabkan K.Ina ni rajin pergi event Nuffnang, so saya sukalah baca sebab bukan senang nak join event2 Nuffnang. Cara akak bercerita dalam blog santai je. Senang nak paham. Lagipun saya tau, akak ni friendly orang nye :)
- Loading laju je. Xbanyak widget yang bersepah2. Senang nak baca.



GIVEAWAY FROM WWW.KAKINAKL.COM di taja oleh  





p/s: Kalau korang still tercari2 hadiah untuk birthday, anniversary, doorgift perkahwinan & tunang atau pun nak makan homemade chocolate, korang bolehla terjah Sweet Cottage. Kami menawarkan pelbagai jenis homemade chocolate dengan harga yang berpatutan.

banner

Monday, December 19, 2011

Wedding K.Nadia @ Labu

Last saturday, aku dengan Toy - my ex-dormmate kat STF dah janji nak pergi wedding senior kitorang at Labu. Rasanya dah lama sangat xjumpa Toy ni. Rasa2nya last jumpe dia time 2008. Tu pun hye2 je kat wedding member.

Kali ni kitorang plan nak pergi wedding K.Nadia, ex-dormmate C 1-10 kitorang dulu. Amik Toy dengan member dia kat Putrajaya Sentral then terus jalan je. Dahla aku 1st time drive sendiri nak masuk jalan2 kat Labu tu. Selalu ayah aku je yang drive kalau lalu situ. So antara confident dengan x la time nak cari tempat tu.

Last2 berjaya jugak cari Kampung Jerangkang Labu. Biasanya sekarang ni kalau pergi wedding, konsep wedding sekarang kan modern. Tapi wedding K.Nadia ni lain. Wedding Adat Minang ok!

Photobucket

Tengokla tu, sanggul kat kepala bukan main tinggi. Cam berat je aku rasa. Pengapit pun kena pakai something kat kepala. Sanggul jugak ke nama dia eh? --> sori, aku xtau apa nama benda kat kepala pengapit tu.
Photobucket
- Pengantin perempuan tengah bergerak ke arah pengantin lelaki -

Photobucket


Photobucket

Selepas tu K.Nadia n husband dia diangkat n diarak beramai2 sampai la ke depan rumah pengantin perempuan. I don't have any idea apa nama benda yang angkat pengantin tu n nama adat2 minang ni. Ramai jugakla lelaki2 yang tolong angkat.

Photobucket

Pengapit K.Nadia tu pun ex-dormmate aku jugak. Diorang ni bestfriend dari dulu sampailah sekarang.

Photobucket
- me  & Toy -


Kitorang berdua xsempat pun nak bergambar dengan pengantin sebab aku nak kena balik cepat. petang tu nak pergi kenduri rumah makcik aku plak kat Gemas.


Selamat Pengantin Baru K.Nadia. Semoga berbahagia ke akhir hayat :)


p/s: Kalau korang still tercari2 hadiah untuk birthday, anniversary, doorgift perkahwinan & tunang atau pun nak makan homemade chocolate, korang bolehla terjah Sweet Cottage. Kami menawarkan pelbagai jenis homemade chocolate dengan harga yang berpatutan.


banner

Mamai

Pagi tadi, masuk bilik air...Amik berus gigi




+ facial foam


- berusla gigi as usual -

Lepas tu macam pelik plak...

Apsal la hari ni xde rasa mulut berangin time berus gigi.Rasa pun lain macam je ni..Confuse jap...


Rupa2nya aku tersalah letak ubat gigi. bukannya colgate /darlie/fresh 7 white... Tapi OLAY FACIAL FOAM yang jadi ubat gigi pagi tadi.hahhaa

Patutla xsedap langsung. xfeel berangin pagi2 buta ;p

p/s: Kalau korang still tercari2 hadiah untuk birthday, anniversary, doorgift perkahwinan & tunang atau pun nak makan homemade chocolate, korang bolehla terjah Sweet Cottage. Kami menawarkan pelbagai jenis homemade chocolate dengan harga yang berpatutan.
banner

Friday, December 16, 2011

Nasi Beringin Muar

3 minggu lepas aku balik Muar. dah lama sangat xbalik Muar since raya puasa haritu. Kemas2 rumah kat sana n kemas rumah arwah nenek.

Tiap kali kalau balik Muar, confirm aku akan request dengan ayah aku nak pergi makan kat kedai2 yang jual food orang muo. Kat tempat lain susah nak dapat.

Salah satunya adalah Nasi Beringin Muar. Korang pernah dengar x nasi beringin ni? Nasi ni lebih kurang macam nasi lemak. Tapi ada rasa serai2 n halba sikit. Biasanya makan nasi beringin time breakfast.


Dekat Muar ni, bila orang tanya kat mana boleh beli nasi beringin, confirm orang akan suruh korang pergi je kat Hentian Maharani.  Dekat situ ada 1deretan kedai2 makan yang semuanya menjual nasi beringin.

- Traders Hotel yang betul2 bersebelahan dengan Hentian Maharani -
Hentian Maharani ni terletak dekat Jalan Maharani - betul2 bersebelahan dengan Sungai Muar. Kalau korang sampai kat Jambatan Muar tu, kawasan yang jual nasi beringin ni kat sebelah kanan.


Dulu2 ayah aku kerja kat Pejabat Daerah Muar. So memang dekat sangatlah kedai ni dengan ofis ayah aku. Kadang2 dia siap tapau lagi untuk kitorang adik beradik kalo time cuti sekolah sebab kitorang duduk sendiri je kat rumah. xde sape jaga.

Kedai fav ayah aku adalah 'Kedai Nasi Beringin Hashim'. Tapi dulu nasi dia kaler kuning, tapi sekarang dah kaler putih. Maybe sebab anak orang ni dah take over. Rasa sedap tapi yang dulu punye lagi sedaaapppp!!!


Harga Nasi Beringin ni serendah RM 2.50 (depends on lauk yang korang nak). Sebelah kedai ni nama dia "Kedai Abang Sayang". Time kecik2 dulu setiap kali lalu sni mesti tergelak2 tengok signboard abang sayang yang besar tu.hehhe..Ntah apelah yang aku pikir dulu2 tiap kali nampak signboard kedai tu ;p


Ok, lepas ni kalau korang datang Muar, boleh try makan Nasi Beringin ni. rasanya kat tempat lain xboleh dapat. Murtabak Singapore kat Tanjung Agas pun sedap jugak! Mi Bandung Muar pun sedap jugak!!! Tapi mi bandung muar yang ayah aku jual lagi sedap ok!!!! tapi kalo korang nak order untuk sorang makan xdapatla. Ayah aku jual kalo lebih 10orang nak makan. Almaklumla, bukannya jual tiap2 hari. Depends on order maaa :)




p/s: Kalau korang still tercari2 hadiah untuk birthday, anniversary, doorgift perkahwinan & tunang atau pun nak makan homemade chocolate, korang bolehla terjah Sweet Cottage. Kami menawarkan pelbagai jenis homemade chocolate dengan harga yang berpatutan.

banner

Friday, December 9, 2011

The Ultimate Year End Giveaway by Nisa Kay


Aku selalu gak baca blog Nisa Kay ni. So baru2 ni dia ada launch giveaway. Hadiah menarik gila ok. Harusla aku xnak lepaskan peluang. Sponsor2 hadiah kemain banyak betul. Almaklumlah orang nye famous, cantik plak tu. Kalau korang nak tau hadiah ape, clickla link ni - Senarai hadiah The Ultimate Year End Giveaway

Dekat bawah ni adalah list semua sponsor2 "The Ultimate Year End Giveaway by Nisa Kay"
So korang2 yang baca entry ni, jomlah join giveaway ni. Banyak hadiah2 yang best. Cepat2!!!! Nanti mention ye korang tau giveaway ni dari blog aku - stormz

p/s: Kalau korang still tercari2 hadiah untuk birthday, anniversary, doorgift perkahwinan & tunang atau pun nak makan homemade chocolate, korang bolehla terjah Sweet Cottage. Kami menawarkan pelbagai jenis homemade chocolate dengan harga yang berpatutan.

banner

Wednesday, November 30, 2011

I grew up in the 90s

"I grew up in the 90s. :D
We are the last generation who learned to play in the street, we are the first one who've played video games, and we're the last ones to record songs off the radio on cassettes and we are the pioneers of Walkman and chat-rooms.
We learned how to program the VCR before anyone else, play with Atari, Super Nintendo, & Genesis. We also believed that the internet would... be ...............a free world.
We are the generation of the POKEMON, PS1, dial up internet, Thunder Cats, Power Rangers, Ninja Turtles, Sailor Moon, Transformers, and Doogie Howser MD. Traveled in cars without seat belts or airbags, lived without mobile phones.
We didn't have +99 television stations, flat screens, surround sound, mp3, iPods, Facebook or Twitter but nevertheless we had a GREAT TIME! :) "  

(Re-post if you're one of us!)

Those were the great years!
p/s: ni status cousin aku. saje aku share kat sni dengan korang. Memang best time kite kecik2 dulu.



p/s: Kalau korang still tercari2 hadiah untuk birthday, anniversary, doorgift perkahwinan & tunang atau pun nak makan homemade chocolate, korang bolehla terjah Sweet Cottage. Kami menawarkan pelbagai jenis homemade chocolate dengan harga yang berpatutan.
banner

Tuesday, November 29, 2011

Musim Orang Kahwin

Sekarang ni kan musim cuti sekolah. So memang banyak sangat wedding invitation yang aku dapat. Last Saturday, aku balik Muar. Ingatkan sempatlah nak attend wedding kawan sekolah rendah aku. Dah lama sangat xjumpa dia. Rupe2nya xsempat nak attend wedding tu sebab jalan nak balik Muar aritu terlampau busy and aku pergi menyinggah kenduri rumah cousin kat seremban.

Malam tu aku datang rumah dia hantar hadiah je. Xsempatla pulak nak amik gambar sebab aku ada hal lain plak.

- gambar ni kredit to her fb -
Congratulations Marina and husband! Semoga korang berbahagia ke akhir hayat. Jadilah isteri yang mithali :)

p/s: Kalau korang still tercari2 hadiah untuk birthday, anniversary, doorgift perkahwinan & tunang atau pun nak makan homemade chocolate, korang bolehla terjah Sweet Cottage. Kami menawarkan pelbagai jenis homemade chocolate dengan harga yang berpatutan.
banner

Tuesday, November 22, 2011

Congrats Team Malaysia!

Disebabkan aku ni orang Malaysia n bersemangat 1Malaysia, so malam tadi kitorg 1family menyokong pasukan bola Malaysia lawan Indonesia. Xpenah2 aku terasa nak tengok bola ok!

Macam2 perasaan ada masa tengok tu. Tu baru tengok kat rumah. Agaknye kalo aku tengok live kat stadium xtau la camne. Yang kat rumah tu pun dah lompat2 cam ape je setiap kali Malaysia golkn bola.

Suara2 orang yang tengok bola kat kedai mamak kembar depan rumah aku tu memang kuat gila. sampai ke rumah aku dengar. Mesti ramai gila orang tengok kat situ.

Pape pun, Congrats Team Malaysia/ #HarimauMuda / #HarimauMalaya!




p/s: Kalau korang still tercari2 hadiah untuk birthday, anniversary, doorgift perkahwinan & tunang atau pun nak makan homemade chocolate, korang bolehla terjah Sweet Cottage. Kami menawarkan pelbagai jenis homemade chocolate dengan harga yang berpatutan. 



banner

Wednesday, November 16, 2011

Musim Hujan


Sekarang ni asal petang je ujan. Maka hari2lah kesejukan dok dalam ofis ni. Macam2 dah pakai xnak kasi sejuk, tapi still sejuk jugak.

Kalo sejuk, automatically perut rasa lapar.

pics credited to Google
Saya tengah lapar sebenarnye ni ;p --> motip bagitau kt sni?



p/s: Kalau korang still tercari2 hadiah untuk birthday, anniversary, doorgift perkahwinan & tunang atau pun nak makan homemade chocolate, korang bolehla terjah Sweet Cottage. Kami menawarkan pelbagai jenis homemade chocolate dengan harga yang berpatutan.

banner

Monday, November 14, 2011

Waiting Outside The Lines



Waiting Outside The Lines - Greyson Chance

You’ll never enjoy your life,
living inside the box
You’re so afraid of taking chances,
how you gonna reach the top?

Rules and regulations,
force you to play it safe
Get rid of all the hesitation,
it’s time for you to seize the day

Instead of just sitting around
and looking down on tomorrow
You gotta let your feet off the ground,
the time is now

I’m waiting, waiting, just waiting,
I’m waiting, waiting outside the lines
Waiting outside the lines
Waiting outside the lines

Try to have no regrets
even if it’s just tonight
How you gonna walk ahead
if you keep living behind

Stuck in my same position,
you deserve so much more
There’s a whole world around us,
just waiting to be explored

Instead of just sitting around
and looking down on tomorrow
You gotta let your feet off the ground,
the time is now, just let it go

The world will force you to smile
I’m here to help you notice the rainbow
Cause I know,
What’s in you is out there

I’m waiting, waiting, just waiting,
I’m waiting, waiting outside the lines
Waiting outside the lines
Waiting outside the lines

I’m trying to be patient (I’m trying to be patient)
the first step is the hardest (the hardest)
I know you can make it,
go ahead and take it

I’m Waiting, waiting, just waiting I’m waiting
I’m waiting, waiting, just waiting
I’m waiting, waiting outside the lines
Waiting outside the lines
Waiting outside the lines

You’ll never enjoy your life
Living inside the box
You’re so afraid of taking chances,
How you gonna reach the top?

(Lyrics credited to elyricsworld.com)


p/s: after tgk Greyson Chance perform kat AIM18, terus suka dia :) Lagu best2

p/s: Kalau korang still tercari2 hadiah untuk birthday, anniversary, doorgift perkahwinan & tunang atau pun nak makan homemade chocolate, korang bolehla terjah Sweet Cottage. Kami menawarkan pelbagai jenis homemade chocolate dengan harga yang berpatutan.


banner

Friday, November 11, 2011

Saya Menang Contest Eyriqazz!!

Pagi ni buka email, sekali ternampak Eyriqazz ada tinggalkan komen kat latest post aku. Siap cakap Tahniah lagi.


Ni mesti pasal contest Teka Silang Kata kat blog dia yang aku masuk semalam tu.Even dapat saguhati je, tapi aku happy sebab soalan contest sangat mencabar. Terpaksa refer kat semua video Samsung Galaxy Note yang terbaru tu. Kena tengok n dengar betul2.Kalau x memang xdapatla jawapan. Memang pecah otak la nak menjawab nye.


Thank You Eyriqazz

p/s: Kalau korang still tercari2 hadiah untuk birthday, anniversary, doorgift perkahwinan & tunang atau pun nak makan homemade chocolate, korang bolehla terjah Sweet Cottage. Kami menawarkan pelbagai jenis homemade chocolate dengan harga yang berpatutan.

banner

Friday, November 4, 2011

Nov & Dec Food Promotion @ Bayou Coffee House Cyberjaya


Kalau korang tercari2 tempat makan kat Cyberjaya ni, ape kata korang try makan kt Bayou Coffee House. Sekarang ni tengah ada promotion. Aku belum pernah try lagi BBQ & Grill Buffet Lunch. Tapi buffet lunch and buka puasa before this pernah la. Not bad jugakla rasa food kat sana.

Bayou Coffee House ni kat mana?

Owh..kalau korang xtau, korang cari je signboard Kelab Komuniti Taman Tasik Cyberjaya. Dekat dengan MMU and Majlis Perbandaran Sepang.



p/s: kalo aku pergi buffet ni nanti aku review --> padahal slame ni xpernah nak review food sebab terus melantak.xsabo nak tunggu.heheh ;p

p/s: Kalau korang still tercari2 hadiah untuk birthday, anniversary, doorgift perkahwinan & tunang atau pun nak makan homemade chocolate, korang bolehla terjah Sweet Cottage. Kami menawarkan pelbagai jenis homemade chocolate dengan harga yang berpatutan.


banner

Wednesday, November 2, 2011

Hasil Order Orang









Nilah antara order2 customer baru2 ni :) Alhamdulillah, setiap bulan xpernah xdapat order. So sape2 yang berkenan nak gunakan khidmat saya untuk buatkan coklat n cheese tart, bolehlah contact saya ye :)


p/s: Kalau korang still tercari2 hadiah untuk birthday, anniversary, doorgift perkahwinan & tunang atau pun nak makan homemade chocolate, korang bolehla terjah Sweet Cottage. Kami menawarkan pelbagai jenis homemade chocolate dengan harga yang berpatutan.

banner

Tuesday, November 1, 2011

Choc & candy from Jeju Island

Dapat coklat n candy from hr. Dia baru balik dari holiday kt Korea

Friday, October 28, 2011

A Thousand Years





A Thousand Years - OST Twilight: Breaking Dawn Part 1
Christina Perri

Heartbeats fast
Colors and promises
How to be brave
How can I love when I’m afraid to fall
But watching you stand alone
All of my doubt suddenly goes away somehow
One step closer

I have died everyday waiting for you
Darling don’t be afraid I have loved you
For a thousand years
I’ll love you for a thousand more

Time stands still
Beauty in all she is
I will be brave
I will not let anything take away
What’s standing in front of me
Every breath
Every hour has come to this
One step closer

I have died everyday waiting for you
Darling don’t be afraid I have loved you
For a thousand years
I’ll love you for a thousand more

And all along I believed that I would find you
Time has brought your heart to me
I have loved you for a thousand years
I’ll love you for a thousand more

One step closer
One step closer

I have died everyday waiting for you
Darling don’t be afraid I have loved you
For a thousand years
I’ll love you for a thousand more

And all along I believed I would find you
Time has brought your heart to me
I have loved you for a thousand years
I’ll love you for a thousand more
(Lyric credited to Song On Lyrics)


p/s: bestnya lagu ni. Terbuai2 plak rasa bila dengar. To whom it may concern, saya dedicate lagu ni kat awak tau :)

Wednesday, October 26, 2011

Betul tak?

"WHEN I WAS A KID, I DIDN’T HAVE A LAPTOP, IPOD, BLACKBERRY, PS3, WIFI OR IPADS. I PLAYED OUTSIDE WITH FRIENDS, BRUISED MY KNEES, MADE UP STORIES AND PLAYED HIDE AND SEEK. I ATE WHAT MY MOM MADE. I WOULD THINK TWICE BEFORE I SAID “NO” TO MY PARENTS. LIFE WASN’T HARD, IT WAS GOOD & I SURVIVED. KIDS THESE DAYS ARE SPOILED. RE-POST THIS IF YOU APPRECIATE THE WAY YOU WERE RAISED. I THINK WE WERE HAPPIER KIDS." (Copy from Noddy)
Betul kn semua ni? Rasa2nya sekarang ni memang susah sangat nak tengok budak2 main kejar2 dekat luar, panjat2 pokok, main basikal ramai2, main pondok2, main parit, memancing n mcm2la permainan zaman kita kanak2 dulu.

Sekarang ni boleh kata budak2 ni dah ada akaun facebook. ipad,ipod tu memang dah xlepas dari tangan. Dokla kendong sana sini bila pergi berjalan rumah orang. Langsung xbersosial dengan orang2 lain bila datang rumah orang/bila orang datang rumah.

Bahaya betul rasanya tengok budak2 sekarang. Diorang ni jadi budak2 yang pasif. Terkena pasir/kotor pun xboleh.


p/s: Kalau korang still tercari2 hadiah untuk birthday, anniversary, doorgift perkahwinan & tunang atau pun nak makan homemade chocolate, korang bolehla terjah Sweet Cottage. Kami menawarkan pelbagai jenis homemade chocolate dengan harga yang berpatutan.

banner

Tuesday, October 25, 2011

Gossip Girl

- image credited to Book of Quote -


p/s: Kalau korang still tercari2 hadiah untuk birthday, anniversary, doorgift perkahwinan & tunang atau pun nak makan homemade chocolate, korang bolehla terjah Sweet Cottage. Kami menawarkan pelbagai jenis homemade chocolate dengan harga yang berpatutan.
banner
...From The Bottom of My Heart.. is a personal website. Every opinions and information contained in this website is for owner's own satisfaction. Any reliance you place on such information is therefor at your own risk. Owner will not be responsible for any damage or harm caused. Reviews, comments and opinions are welcome.