Monday, February 28, 2011

Video Redmummy di terjah!

Jom tengok video Redmummy kena terjah. Macam2 soalan daripada blogger untuk k.red diajukan oleh DD. Tengokla kot2 soalan daripada korang ade keluar ke x.



p/s: Kalau korang still tercari2 hadiah untuk birthday, anniversary, doorgift perkahwinan & tunang atau pun nak makan homemade chocolate, korang bolehla terjah Sweet Cottage. Kami menawarkan pelbagai jenis homemade chocolate dengan harga yang berpatutan.


banner

Tuesday, February 22, 2011

MilkADeal: RM35 FOR A MANICURE + PEDICURE AT JACQS & JANS

#MilkADeal is offering RM35 for Manicure + Pedicure at #Jacqs&Jans. Grab now and pamper yourself!

Ape lagi, jom ajak boyfriend/ husband/ tunang belikan this voucher. Bolehla korang pamperkan diri korang kat JACQS & JANS

p/s: Kalau korang still tercari2 hadiah untuk birthday, anniversary, doorgift perkahwinan & tunang atau pun nak makan homemade chocolate, korang bolehla terjah Sweet Cottage. Kami menawarkan pelbagai jenis homemade chocolate dengan harga yang berpatutan.
banner

Tuesday, February 15, 2011

Pagi2 xtidur lagi

Dah pukul 2lebih tapi still xtidur2 lagi ni. Hiasshh..Malam ni nak kena siapkan sample2 coklat untuk customer. Manalah tau lepas dia tengok sample2 tu terus berkenan. Kan senang sket ati aku ni.

Rasanya aku dah lama jugakla xupdate blog ni. Sampaikan buffered earning pun dah yilek ;p Manela tempat nak kaut duit lagi ni.huhuuh

Tengah tunggu coklat keras ni, suddenly my bf smsed me n said dia tengah kat driving range. Pukul2 bola golf kasi perfect. What?! pehal xnak ajak gf dia g main? Kalu ajak malam2 buta ni macamla boleh keluar rumah. Kena lecture dengan ayah adela.hihih ;p

Okla bubye...nanti aku upload gambar2 coklat kat sini. Xpun korang check jela Sweet Cottage tu.

p/s: Kalau korang still tercari2 hadiah untuk birthday, anniversary, doorgift perkahwinan & tunang atau pun nak makan homemade chocolate, korang bolehla terjah Sweet Cottage. Kami menawarkan pelbagai jenis homemade chocolate dengan harga yang berpatutan.

banner

Wednesday, February 2, 2011

Rahsia Memasukkan Air Ke dalam Hidung

Hari ni aku saja nak share 1 artikel dengan korang tentang ibadah berwuduk. Salah satu anggota yang perlu dibersihkan sebelum solat adalah hidung. Setiap Muslim yang hendak bersolat perlulah memasukkan air ke dalam hidung dengan tujuan untuk membersihkan dari kekotoran.

Kalau korang nak tau, ada rahsia yang tersembunyi disebalik memasukkan air ke dalam hidung.


Sabda Rasulullah sollahu 'alaihi wasallam:
إذا استيقظ أحدكم من منامه فليستنثر ثلاث مرات ، فإن الشيطان يبيت علىخياشيمه
Apabila bangun seseorang dari tidurnya,maka menyedut air dari hidung kemudian mengeluarkannya semula sebanyak 3 kali,kerana syaitan bermalaman di khaisyumnya(tempat keluar dengung dari hidung).
~Riwayat Imam Bukhari dan Muslim.

Rahsia dari suruhan Rasulullah sollahu 'alaihi wasallam tersebut:

Diantara musibah pagi seseorang adalah kengantukan di waktu barakah menyebabkan ia tidak mampu mengisinya dengan ibadah tapi digantikan dengan ketiduran.

Kalau diselidiki,sebenarnya yang membuat kita mengantuk dan malas di waktu pagi adalah disebabkan syaitan yang masih bermalaman di dalam hidung (iaitu bahagian atas) kita itu.Jadi,untuk menghalaunya dari bermastautin disitu adalah dengan melakukan istinthar;menyedut air dari hidung kemudian mengeluarkannya semula.Insya Allah...Hilang ngantuk dan kemalasan di waktu pagi.Mujarab!

Sunnah Rasulullah penuh dengan rahsia.Kita tidak mengamalkan sunnah Rasulullah samada kerana tiada ilmu atau kerana kita meremehkan sunnah tersebut dengan mengatakan 'Itu sunnah saja bukan wajib'.

Maka,tidak hairanlah bagi yang berkata sedemikian,diharamkan dari melakukan sunnah2 yang sangat digalakkan oleh Rasulullah samada diharamkan dari mula lagi iaitu tiada ilmu akan sunnah2nya atau selepas mengetahuinya iaitu diuji dengan kemalasan untuk beramal.Semoga Allah selamatkan kita dari pengharaman tersebut.

Setiap orang perlu yakini bahawa Rasulullah tidak lakukan sesuatu kecuali mengandungi rahsia yang agung,walau kita tidak tahu atau tidak terfikir akan rahsianya kerana mana mungkin akal kita terbatas ini dapat menyingkap rahsia wahyu.Dan Rasulullah tidak melakukan sesuatu kecuali berdasarkan wahyu.

Firman Allah ta'ala:
وما ينطق عن الهوى إن هو إلا وحي يوحى
Dan dia tidak memperkatakan (sesuatu yang berhubung dengan agama Islam) menurut kemahuan dan pendapatnya sendiri. Segala yang diperkatakannya itu (samada Al-Quran atau hadis) tidak lain hanyalah wahyu yang diwahyukan kepadanya.
ٍSurah Al-Najm:3-4

Tiada sunnah2 Rasulullah yang remeh.Kerana semua itu adalah dari kekasih agungNya.Jangan lihat APA tapi lihat SIAPA yang melakukannya!!!

Firman Allah Ta'ala:

وَتَحْسَبُونَهُ هَيِّناً وَهُوَ عِنْدَ اللَّهِ عَظِيمٌ
Dan kamu menyangkanya ia perkara kecil, pada hal ia disisi Allah adalah perkara yang besar.

~Surah An-Nur:15

Jadi,Amalkan walau kamu tidak tahu rahsianya kerana apabila kamu mengamalkannya,Allah yang akan membukakan kepadamu rahsia tersebut.

- sumber dari 4wd email -



p/s: Kalau korang still tercari2 hadiah untuk birthday, anniversary, doorgift perkahwinan & tunang atau pun nak makan homemade chocolate, korang bolehla terjah Sweet Cottage. Kami menawarkan pelbagai jenis homemade chocolate dengan harga yang berpatutan.
banner

Tuesday, February 1, 2011

Redmummy Berlagak? | Cookies Nani Rostam Tak Sedap

Wah3x.. Sapela yang search those keyword tu? Bolehla plak sesat sampai blog aku ni. Sori ye, blog aku ni xde kutuk2 orang. So korang silap tempatla.

- yesterday's analytic -
Kat sini xdenye aku cite yang buruk2 pasal Redmummy. Yang ada just tips2 blogging dari dia je. Tapi semalam k.red adalah reveal earning unutk Jan. memang terbeliakla mata tengok.Banyak gile hokey!! Dah mintak izin dengan k.red semalam nak copy kat blog.

- kredit to redmummy.com -
Ok, yang cari pasal cookies auntie nani rostam kat sini pun xtaula kenapa. Rasanya aku xpernah cite pasal cookies auntie nani. Buat cream puff and tepek resepi auntie nani kat sini adelah.

p/s: Kalau korang still tercari2 hadiah untuk birthday, anniversary, doorgift perkahwinan & tunang atau pun nak makan homemade chocolate, korang bolehla terjah Sweet Cottage. Kami menawarkan pelbagai jenis homemade chocolate dengan harga yang berpatutan.

banner
...From The Bottom of My Heart.. is a personal website. Every opinions and information contained in this website is for owner's own satisfaction. Any reliance you place on such information is therefor at your own risk. Owner will not be responsible for any damage or harm caused. Reviews, comments and opinions are welcome.