Thursday, March 31, 2011

Jom Join Giveaway dari Sweet Cottage

** Sticky Mode sampai 31 Mac 2011 **

Dah lama sebenarnya aku nak buat giveaway, tapi xtau nak buat giveaway ape dekat readers. Disebabkan bisnes coklat tengah berjalan, so aku bermurah hati nak ajak korang join.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------


2. Copy header Sweet Cottage kat atas ni and letak dalam entry korang.
3. Jadi follower kat blog aku n blog Sweet Cottage
4. Link kan entry korang dengan URL entry giveaway dari blog Sweet Cottage
5. Tag 2 orang member korang kat entry giveaway tu.
6. Tinggalkan Nama, URL entry giveaway korang kat dalam comment box Sweet Cottage
7. Tarikh tutup penyertaan: 31 Mac 2011 11.59pm

** Kalau korang xde blog, korang boleh je  buat notes kat Facebook. 'Like' page Sweet Cottage n tag Sweet Cottage dalam notes tu. Tag member2 korang seramai yang mungkin. Yang penting, Ikut je step 1-6 tu.

Amacam? Senang je kan? So, jomla join giveaway ni. 3 pemenang akan dipilih menggunakan Random generator.

Hadiah yang bakal dimenangi oleh 3 peserta yang bertuah adalah:




- 1 box assorted praline chocolate (pelbagai bentuk & perisa)
- 2 box of oreo edible image
- 2 box of oreo flower/ love

UPDATE!!
Senarai peserta Giveaway




1. Drunbella Khoo http://drunbella.blogspot.com/2011/03/giveaway-saya-nak-rasa-coklat-sweet.html
2. мyΞ'™ http://quizzical73.blogspot.com/2011/03/giveaway-saya-nak-rasa-coklat-sweet.html
3. nurul hidayah http://hydaverblifestory.blogspot.com/2011/03/giveaway-saya-nak-rasa-coklat-sweet.html
4. ♥♥Cikngah♥♥ http://25minutes-late.blogspot.com/2011/03/giveaway-saya-nak-rasa-coklat-sweet.html
5. qaseh murni http://hasnpiee.blogspot.com/2011/03/giveaway-saya-nak-rasa-coklat-sweet.html
6. cik najihah  http://najihahfara.blogspot.com/2011/03/giveaway-saya-nak-rasa-coklat-sweet.html
7.NUR AIMI NASIHAH http://koddeks.blogspot.com/2011/03/giveaway-saya-nak-rasa-coklat-sweet.html
8. DyanKanishi http://diarydyan.blogspot.com/2011/03/giveaway-saya-nak-rasa-coklat-sweet.html
9. senyumSOYA http://otakkosongblog.blogspot.com/2011/03/giveaway-saya-nak-rasa-coklat-sweet.html 
10. Sumijelly http://sumijelly.com/2011/03/21/giveaway-saya-nak-rasa-coklat-sweet-cottage/
11. GiveAsh http://ashgive.blogspot.com/2011/03/giveaway-saya-nak-rasa-coklat-sweet.html
12. zaikulim http://zaiikulim.blogspot.com/2011/03/giveaway-saya-nak-rasa-coklat-sweet.html
13.Risnayati Lammu http://risnayatilammu.blogspot.com/2011/03/giveaway-saya-nak-rasa-coklat-sweet.html
14.  Cute MuM http://mamiuyuncontest.blogspot.com/2011/03/giveaway-saya-nak-rasa-coklat-sweet.html
15. Fadzillah Kamarudin http://fadzillah-kamarudin.blogspot.com/2011/03/giveaway-saya-nak-rasa-coklat-sweet.html
16. Izan Ishak http://diariummi-contest.blogspot.com/2011/03/giveaway-saya-nak-rasa-coklat-sweet.html
17. MiSzy DiaN http://miszydian.blogspot.com/2011/03/giveaway-saya-nak-rasa-coklat-sweet.html
18. umiliza989 http://norliza989.blogspot.com/2011/03/giveaway-saya-nak-rasa-coklat-sweet.html
19. asleenda http://akuolind.blogspot.com/2011/03/giveaway-saya-nak-rasa-coklat-sweet.html
20. ♫♪~ Naurah Nawwarah ~ ♫♪  http://naurahnawwarah.blogspot.com/2011/03/giveaway-saya-nak-rasa-coklat-sweet.html
21. Cik Diana http://cikdianacolourfull.blogspot.com/2011/03/giveaway-saya-nak-rasa-coklat-sweet.html
22. IntaNBerliaN http://ihaveasweetsmile.blogspot.com/2011/03/giveaway-saya-nak-rasa-coklat-sweet.html
23. kakngah http://gengggkapak.blogspot.com/2011/03/giveaway-saya-nak-rasa-coklat-sweet.html
24. nurul nabila bt medan http://nabila-suka-contest.blogspot.com/2011/03/giveaway-saya-nak-rasa-coklat-sweet.html
25. aNiM http://luvnabilndamia.blogspot.com/2011/03/giveaway-saya-nak-rasa-coklat-sweet.html
26. cempakakuning http://cempakakuningku.blogspot.com/2011/03/giveaway-saya-nak-rasa-coklat-sweet.html
27. my shaizhar blog contest http://myshaizharblogcontest.blogspot.com/2011/03/giveaway-saya-nak-rasa-coklat-sweet.html
28. ♥♥LiSsA♥♥ http://lisaafhacontest.blogspot.com/2011/03/giveaway-saya-nak-rasa-coklat-sweet.html
29. Ummu Ukasyah http://anakkuanugerahterindah.blogspot.com/2011/03/giveaway-saya-nak-rasa-coklat-sweet.html
30. nanakimie http://nanakimie.blogspot.com/2011/03/giveaway-saya-nak-rasa-coklat-sweet.html
31. Mrs. K aka Ibu Hadif http://ibuhadif.blogspot.com/2011/03/giveaway-saya-nak-rasa-coklat-sweet.html
32. Cikgu Fikri http://cikgufiq.blogspot.com/2011/03/giveaway-saya-nak-rasa-coklat-sweet.html
33. noraim http://noraim-contest.blogspot.com/2011/03/giveaway-saya-nak-rasa-coklat-sweet.html
34. cik Leaa http://leashizuka00.blogspot.com/2011/03/giveaway-saya-nak-rasa-coklat-sweet.html
35. sibudaksepet  http://story-sibudaksepet.blogspot.com/2011/03/contest-giveaway-saya-nak-rasa-coklat.html
36. Nana http://nanamrul-contest.blogspot.com/2011/03/giveaway-saya-nak-rasa-coklat-sweet.html
37. AkieZecky http://akielikecontest.blogspot.com/2011/03/giveaway-saya-nak-rasa-coklat-sweet.html
38. MaIzUrA http://akulahstrawberry.blogspot.com/2011/03/giveaway-saya-nak-rasa-coklat-sweet.html
39. apleous25 http://terataknadia.blogspot.com/2011/03/giveaway-saya-nak-rasa-coklat-sweet.html
40. KeYLa GoJez http://imakillerbutnotamurderer.blogspot.com/2011/03/jom-join-giveaway-dari-sweet-cottage.html
41. apleous25 http://terataknadia.blogspot.com/2011/03/giveaway-saya-nak-rasa-coklat-sweet.html
42. eiyna zhafirah http://swetiepinky69.blogspot.com/2011/03/giveaway-saya-nak-rasa-coklat-sweet.html
43. Aishah http://minieminieica.blogspot.com/2011/03/giveaway-saya-nak-rasa-coklat-sweet.html
44. AiTotYati http://bestari206yati.blogspot.com/2011/03/giveaway-saya-nak-rasa-coklat-sweet.html 
45. fazzlim http://bicarahaticinta.blogspot.com/2011/03/giveaway-saya-nak-rasa-coklat-sweet.html
46. Adyshariz http://ady-shariz.blogspot.com/2011/03/giveaway-saya-nak-rasa-coklat-sweet.html
47. juelee http://jueleecontest.blogspot.com/2011/03/giveaway-saya-nak-rasa-coklat-sweet.html
48. Lieya http://lieyacute.blogspot.com/2011/03/giveaway-saya-nak-rasa-coklat-sweet.html
49. ♥CHaRa♥ http://chocolatexoxos.blogspot.com/2011/03/giveaway-saya-nak-rasa-coklat-sweet.html
50. Puan Kutu http://noormurniothman.blogspot.com/2011/03/giveaway-saya-nak-rasa-coklat-sweet.html
51. Zalina http://usharapa.blogspot.com/2011/03/giveaway-saya-nak-rasa-coklat-sweet.html
52. Qard91 http://qard91.blogspot.com/2011/03/giveaway-saya-nak-rasa-coklat-sweet.html
53. Mama Zharfan http://suzie284contest.blogspot.com/2011/03/giveaway-saya-nak-rasa-coklat-sweet.html
54. Nida http://nisajijah.blogspot.com/2011/03/giveaway-saya-nak-rasa-coklat-sweet.html
55. MrS. F!zA http://mrsfizacontest.blogspot.com/2011/03/giveaway-saya-nak-rasa-coklat-sweet.html
56. Fieda http://sukahati-fieda.blogspot.com/2011/03/giveaway-saya-nak-rasa-coklat-sweet.html
57. Adzriel AB http://adzriel.blogspot.com/2011/03/giveaway-saya-nak-rasa-coklat-sweet.html
58. SuZiE http://suzieshamhaikal.blogspot.com/2011/03/giveaway-saya-nak-rasa-coklat-sweet.html
59. ajumohit http://ajumohit.blogspot.com/2011/03/giveaway-saya-nak-rasa-coklat-sweet.html
60. nurul_anwar http://nurulwordspartwo.blogspot.com/2011/03/giveaway-saya-nak-rasa-coklat-sweet.html
61. Finaz Jaafar http://nieynasz.blogspot.com/2011/03/giveaway-saya-nak-rasa-coklat-sweet.html
62. shelOve♥appLe♥ http://mryynlittlebee.blogspot.com/2011/03/giveaway-saya-nak-rasa-coklat-sweet.html
63. pzah http://aku-pzah.blogspot.com/2011/03/giveaway-saya-nak-rasa-coklat-sweet.html
64. kakyong http://kakyong-sukasuka.blogspot.com/2011/03/giveaway-saya-nak-rasa-coklat-sweet.html
65. Jaa http://jaajahatga.blogspot.com/2011/03/giveaway-saya-nak-rasa-coklat-sweet.html
66. eb ezrin2 http://mamaaerishtwo.blogspot.com/2011/03/giveaway-saya-nak-rasa-coklat-sweet.html
67. ika puk puk http://ikapukpuk-contest.blogspot.com/2011/03/giveaway-saya-nak-rasa-coklat-sweet.html
68. Miza Yusof http://haycontest.blogspot.com/2011/03/giveaway-saya-nak-rasa-coklat-sweet.html
69. chii http://chikum4risa.com/?p=759
70. ♥♥azatiesayang ♥♥ http://azatiesayang-contest.blogspot.com/2011/03/giveaway-saya-nak-rasa-coklat-sweet.html
71. The Giveawaystuff http://thegiveawaystuff.blogspot.com/2011/03/giveaway-saya-nak-rasa-coklat-sweet.html
72. ~~@lyci@~~ http://alycia-dan-contest.blogspot.com/2011/03/giveaway-saya-nak-rasa-coklat-sweet.html
73. tiefazatie http://tiefazatie.blogspot.com/2011/03/giveaway-saya-nak-rasa-coklat-sweet.html
74. nursalwa http://ibuziqri.blogspot.com/2011/03/giveaway-saya-nak-rasa-coklat-sweet.html
75. zuneta http://zuneta-love-corner.blogspot.com/2011/03/giveaway-saya-nak-rasa-coklat-sweet.html
76.  lili http://layanga.blogspot.com/2011/03/giveaway-saya-nak-rasa-coklat-sweet.html
77.  **Sy!eRA_N** http://syierahalf.blogspot.com/2011/03/giveaway-saya-nak-rasa-coklat-sweet.html
78. missdarkchoc http://missdarkchoc.blogspot.com/2011/03/giveaway-saya-nak-rasa-coklat-sweet.html
79. shera haifa http://kontestaje.blogspot.com/2011/03/giveaway-saya-nak-rasa-coklat-sweet.html
80. MaMa CyDa http://cydaacmecontest.blogspot.com/2011/03/giveaway-saya-nak-rasa-coklat-sweet.html
81. dina ezah http://www.facebook.com/stormz.iylia#!/notes/dina-ezah/giveaway-saya-nak-rasa-coklat-sweet-cottage/10150213108829554
82. ida khairani http://ceriterakami.blogspot.com/2011/03/giveaway-saya-nak-rasa-coklat-sweet.html
83. Mama Kembar 3 http://mamakembar3.blogspot.com/2011/03/giveaway-saya-nak-rasa-coklat-sweet.html
84. MamaRifqy http://mamarifqy.blogspot.com/2011/03/giveaway-saya-nak-rasa-coklat-sweet.html
85. nadiah http://nettskerepek.blogspot.com/2011/03/giveaway-saya-nak-rasa-coklat-sweet.html
86. Ogy http://ogy2112.blogspot.com/2011/03/giveaway-saya-nak-rasa-coklat-sweet.html
87. ~LaDaYaNa~ http://ladayanatwingirlz.blogspot.com/2011/03/giveaway-saya-nak-rasa-coklat-sweet.html
88. taufidris http://taufidris.blogspot.com/2011/03/giveaway-saya-nak-rasa-coklat-sweet.html
89. Ibu Ayra http://rosrusli-contest.blogspot.com/2011/03/giveaway-saya-nak-rasa-coklat-sweet.html
90. mariah_smile http://taufikmaria.blogspot.com/2011/03/giveaway-saya-nak-rasa-coklat-sweet.html
91. meriahceria http://meriahceria.blogspot.com/2011/03/giveaway-saya-nak-rasa-coklat-sweet.html
92. ieda http://luckyyot.blogspot.com/2011/03/giveaway-saya-nak-rasa-coklat-sweet.html
93. SoFiaHB http://sofiah-andaikutahu.blogspot.com/2011/03/giveaway-saya-nak-rasa-coklat-sweet.html
94. Harlina Ngah http://www.facebook.com/#!/notes/harlina-harq/giveaway-saya-nak-rasa-coklat-sweet-cottage/10150137068837122
95. Nadia Mashuri http://nadiamashuri.blogspot.com/2011/03/giveaway-saya-nak-rasa-coklat-sweet.html
96. Cik T-pah http://blog-pink-saya.blogspot.com/2011/03/ga-saya-nak-rasa-coklat-sweet-cottage.html
97. Nadiah Sidek http://mycontestzone.blogspot.com/2011/03/giveaway-saya-nak-rasa-coklat-sweet.html
98. Cik Ezy http://lemonribena.blogspot.com/2011/03/giveaway-saya-nak-rasa-coklat-sweet.html
99. miss frog http://missfrog12.blogspot.com/2011/03/ga-saya-nak-rasa-coklat-sweet-cottage.html
100.  addapril... http://addapril-luckystar.blogspot.com/2011/03/giveaway-saya-nak-rasa-coklat-sweet.html
101. ummi anum http://mahalucky79.blogspot.com/2011/03/giveaway-saya-nak-rasa-coklat-sweet.html
102. qucachahir http://quraishahir.blogspot.com/2011/03/give-away-3.html
103. cik hani http://puapoo.blogspot.com/2011/03/giveaway-saya-nak-rasa-coklat-sweet.html
104. amyeryn http://mycontest-giveaway.blogspot.com/2011/03/giveaway-saya-nak-rasa-coklat-sweet.html
105. Mama Rayyan http://pelangichenta-fieda.blogspot.com/2011/03/giveaway-saya-nak-rasa-coklat-sweet.html
106. inahasan http://inahasan.blogspot.com/2011/03/giveaway-saya-nak-rasa-coklat-sweet.html
107. inasepi http://inasepi.blogspot.com/2011/03/giveaway-saya-nak-rasa-coklat-sweet.html
108. fasya;) http://fasya9324.blogspot.com/2011/03/giveaway-saya-nak-rasa-coklat-sweet.html
109. segalanyer kuterima... http://segalanyerkuterima.blogspot.com/2011/03/giveaway-saya-nak-rasa-coklat-sweet.html
110. Miss Eiza http://missobsesi.blogspot.com/2011/03/giveaway-saya-nak-rasa-coklat-sweet.html
111.  farahinshabuddin http://sayasukakucingcomel.blogspot.com/2011/03/giveaway-saya-nak-rasa-coklat-sweet.html
112. sarah http://sarah-rinduselalu.blogspot.com/2011/03/giveaway-saya-nak-rasa-coklat-sweet.html
113.  Huda http://lovecontestverymuch.blogspot.com/2011/03/giveaway-saya-nak-rasa-coklat-sweet.html
114. AnGeL pUrPLe http://angelpurple3006.blogspot.com/2011/03/giveaway-saya-nak-rasa-coklat-sweet.html 
115. haiza aryani ilyas http://sakuraryani.blogspot.com/2011/03/giveaway-saya-nak-rasa-coklat-sweet.html
116. shoot_syuhada http://shootsyuhada.blogspot.com/2011/03/giveaway-saya-nak-rasa-coklat-sweet_18.html
117. ~dYaHaHa~ http://dyahahaslittlecottage.blogspot.com/2011/03/giveaway-saya-nak-rasa-coklat-sweet.html
118. syuwai http://syuwaistory.blogspot.com/2011/03/giveaway-saya-nak-rasa-coklat-sweet.html
119. NuRuL AiN http://soulain.blogspot.com/2011/03/giveaway-saya-nak-rasa-coklat-sweet.html 
120. sheilasherimamohdsabri http://ellasheila.blogspot.com/2011/03/giveaway-saya-nak-rasa-coklat-sweet.html
121. azleen http://lovelygiveaway.blogspot.com/2011/03/giveaway-saya-nak-rasa-coklat-sweet.html
122. izan cute  http://izancute.blogspot.com/2011/03/giveaway-saya-nak-rasa-coklat-sweet.html
123. ♥♥Muslimah Vouge♥♥ http://norazwa50.blogspot.com/2011/03/giveaway-saya-nak-rasa-coklat-sweet.html
124. ♥CuteMummy ♥ http://rinna57.blogspot.com/2011/03/giveaway-saya-nak-rasa-coklat-sweet.html
125. cikpuanhady http://myapeapeaje.blogspot.com/2011/03/giveaway-saya-nak-rasa-coklat-sweet.htm
126. uNa http://husna-una.blogspot.com/2011/03/giveaway-saya-nak-rasa-coklat-sweet.html
127. *azni* http://mamaizzul.blogspot.com/2011/03/giveaway-saya-nak-rasa-coklat-sweet.html
128. azieta  http://luvazieta.blogspot.com/2011/03/contest-1-giveaway-saya-nak-rasa-coklat.html
129. cikanna http://seindahfarhana.blogspot.com/2011/03/giveaway-saya-nak-rasa-coklat-sweet.html
130. Izzatul Iman http://whatrudoin-gaentries.blogspot.com/2011/03/giveaway-saya-nak-rasa-coklat-sweet.html
131. leen http://emmileen.blogspot.com/2011/03/giveaway-saya-nak-rasa-coklat-sweet.html
132. misz l0vely http://l0vec0ntestgiveaway.blogspot.com/2011/03/giveaway-saya-nak-rasa-coklat-sweet.html
133. Lieynanilaz http://lieynanilaz.blogspot.com/2011/03/giveaway-saya-nak-rasa-coklat-sweet.html
134. nuruljannah sukhri http://preciousmomentslovecontest.blogspot.com/2011/03/giveaway-saya-nak-rasa-coklat-sweet.html
135. syakila  http://nurnuha-syakila.blogspot.com/2011/03/giveaway-saya-nak-rasa-coklat-sweet.html
136. juniza http://blogjuniza.blogspot.com/2011/03/giveaway-saya-nak-rasa-coklat-sweet.html
137. mommylavender http://mommylavender.blogspot.com/2011/03/giveaway-saya-nak-rasa-coklat-sweet.html
138. toyolkiut http://menangsokmo.blogspot.com/2011/03/giveaway-saya-nak-rasa-coklat-sweet.html
139. nEa FleriDa / nIL http://neaflerida.blogspot.com/2011/03/giveaway-saya-nak-rasa-coklat-sweet.html 
140. Adzriel AB http://adzriel.blogspot.com/2011/03/giveaway-saya-nak-rasa-coklat-sweet.html
141. Rashidah Osman http://sharmainehanez.blogspot.com/2011/03/giveaway-saya-nak-rasa-coklat-sweet.html  
142. Ina Hashim http://ourdreamsoflifecontest.blogspot.com/2011/03/giveaway-saya-nak-rasa-coklat-sweet.html

p/s: Kalau korang still tercari2 hadiah untuk birthday, anniversary, doorgift perkahwinan & tunang atau pun nak makan homemade chocolate, korang bolehla terjah Sweet Cottage. Kami menawarkan pelbagai jenis homemade chocolate dengan harga yang berpatutan.





banner

Update Hadiah Giveaway

Alhamdulillah.. ramai betul orang yang join Giveaway Coklat Sweet Cottage tu. Lebih 100 orang yang join. Sape yang belum join tu, better buat entry cepat2 sebab tinggal beberapa jam je lagi nak pukul 11.59 malam. Sape2 yang hantar lepas pukul 12malam nanti memang aku xterima lah penyertaan korang.

Disebabkan terlampau ramai yang join, so adelah sikit penambahan hadiah. Ade 3 hadiah yang disponsor oleh Akak Viruspadu dan juga hadiah from my bestfriend Dayang. So sesiapa yang berjaya dapat hadiah daripada diorang berdua ni, korang kenala buat special entry untuk diorang ye :)

Hadiah dari Akak Viruspadu dah ada dalam tangan saya. Tapi xsempat lagi nak amik gambar. So saya copy je gambar dari blog Shoppink aka blogshop Viruspadu  je.


- both photos credited to Shoppink.com -

Hadiah daripada Dayang aku still belum dapat. InsyaAllah minggu depan nanti dapatla. So korang tunggu jela ye. Siapa yang dapat hadiah Dayang ni, memang korang beruntung sangat sebab dia menjahit dengan penuh kasih sayang unutk korang yang menang.heheh..puji Dayang sket ;p Rasa2nye gambar kat bawah ni kot.

- photos credited to Dmasyri Craft -

 Ajaklah member2 korang join skali ye!! The more the merrier. btul x?

p/s: Kalau korang still tercari2 hadiah untuk birthday, anniversary, doorgift perkahwinan & tunang atau pun nak makan homemade chocolate, korang bolehla terjah Sweet Cottage. Kami menawarkan pelbagai jenis homemade chocolate dengan harga yang berpatutan.
banner

Monday, March 28, 2011

I Love Sugarscarf!

Korang pernah jengah x blog Sugarscarf? Kalau korang belum pernah jenguk blog tu, better pergi sekarang. Pagi ni dia baru je upload new collection.

Ops..kalau sape yang xtau, Sugarscarf ni adalah salah satu blogshop yang menjual pelbagai jenis instant hijab & shawl. Sesuai sangatla kalau korang nak jenis tudung/shawl korang lain daripada orang lain.

Design shawl & instant hijab xsame macam yang ada dalam pasaran. Design sangat trendy, mengikut citarasa orang muda. Lagipun owner Sugarscarf ni pun muda & bergaya. Aku pernah jumpe 2kali time nak amik tudung kat Cyberia. Hi Eyqa :)

- salah satu design yang ada -

- hijab from Sugarscarf jugak tu. Pakai time kenduri aqiqah -
Instant hijab n Shawl from Sugarscarf ni selalu laris cam goreng pisang panas. Kalau lambat1-2 jam after dia upload tu, jangan harapla korang nak dapat design yang cantik2. Aku selalu gak terlepas design yang cantik2. Kalau xnak terlepas, makesure korang 'LIKE' facebook Sugarscarf n nantikan update terbaru dari Eyqa.

Nak jaja sket new collection Sugarscarf yang baru upload pagi tadi.

- photos credited to Sugarscarf -
Cantik x? So jom shopping beramai2 tapi korang janganla laju sangat beli. Kan nanti aku xdapat plak.hahaha dengki jap ;p

p/s: Kalau korang still tercari2 hadiah untuk birthday, anniversary, doorgift perkahwinan & tunang atau pun nak makan homemade chocolate, korang bolehla terjah Sweet Cottage. Kami menawarkan pelbagai jenis homemade chocolate dengan harga yang berpatutan.


banner

Sunday, March 27, 2011

Kenapa telefon rumah ni?


Tu adalah status fb aku tadi. xtaulah kenapa telefon rumah aku ni asyik ringing je every 5 minutes. Dahla ringing sekali je. Pastu bila angkat xde plak orang cakap.bunyi tut..tutt je.

Dah 2-3 bulan jugakla sebenarnye jadi camni. Tapi xdela sekerap this week. Bila dah start ragam tepon ni, dalam masa 30 minutes mesti ade je nak bunyi. Rasa cam ade orang main miskol2. Geram je rasa.

- image from Google -


Takut gak kalau tengah duduk kat rumah sorang2. Rasa cam ade org tengah stalk je. Pernah skali tu aku tengah buat coklat dah malam2 buta after 12midnite..tetiba je tepon ni gatal nak ringing. Lagila takut aku time tu.

Tadi dah call orang TM. Diorang cakap dalam masa 72hours nanti diorang check line. Kalau xde rosak pape, baru diorang datang rumah check tepon ni.

Setiap kali tepon bunyi, berdebar je rasa...

p/s: Kalau korang still tercari2 hadiah untuk birthday, anniversary, doorgift perkahwinan & tunang atau pun nak makan homemade chocolate, korang bolehla terjah Sweet Cottage. Kami menawarkan pelbagai jenis homemade chocolate dengan harga yang berpatutan.
banner

Wednesday, March 23, 2011

Kucing Duduk Macam Manusia


LONDON - Bukan sahaja manusia memerlukan masa berehat dan untuk menenangkan fikiran tetapi kucing juga perlu melakukan perkara yang sama, lapor sebuah akhbar semalam.
Kini terdapat trend dalam kalangan pengguna komputer di beberapa laman web, e-mel dan blog yang menyiarkan foto-foto kucing yang sedang duduk dengan gaya seperti seorang manusia sedang bersandar.
Kucing sering kali dikaitkan dengan manusia sejak hampir 9,500 tahun lalu dan merupakan haiwan peliharaan manusia yang paling popular di dunia.- Agensi (Sumber: Kosmo)

Haha..cute je tengok kucing du duduk camtu. penat sangat kot sampai terkangkang besar.


p/s: Kalau korang still tercari2 hadiah untuk birthday, anniversary, doorgift perkahwinan & tunang atau pun nak makan homemade chocolate, korang bolehla terjah Sweet Cottage. Kami menawarkan pelbagai jenis homemade chocolate dengan harga yang berpatutan.
banner

Mencari Sponsor Hadiah Untuk Giveaway

Hi Korang. Kalau korang tengok kat atas ni kan ade sticky mode "Giveaway - Saya Nak rasa Coklat Sweet Cottage". Disebabkan penyertaan yang sangat ramai hampir ke 60 orang, dan saya sangatla xsangka... so saya nak tanyalah kat siapa2 yang ada blogshop tu kot2la korang berminat nak sponsor hadiah.


Nanti saya akan minta pemenang untuk buat 1 entry khas untuk korang. Bolehla promote barangan korang skali. Yang baru2 nak start bisnes tu, dialu-alukan sangat untuk sponsor giveaway saya yang xseberapa ni.

Kalau ade yang berminat, sila email saya ye :)

p/s: Kalau korang still tercari2 hadiah untuk birthday, anniversary, doorgift perkahwinan & tunang atau pun nak makan homemade chocolate, korang bolehla terjah Sweet Cottage. Kami menawarkan pelbagai jenis homemade chocolate dengan harga yang berpatutan.
banner

Tuesday, March 22, 2011

Xsangka sungguh

Auw...terharunyelah aku dengan korang yang join giveaway coklat aku tu. Ingatkan xde orang yang perasan giveaway tu. Joinla beramai2 tau korang!!

Hadiah ada untuk 3peserta yang bertuah. Kalau ada rezeki lebih nanti aku topupla hadiah lain dengan coklat tu skali.

Ok, babai...banyak kerja nak buat. Banyak entry dok dalam draft je ni. Separuh jalan je buat pastu dah xde idea nak sambung.

p/s: Kalau korang still tercari2 hadiah untuk birthday, anniversary, doorgift perkahwinan & tunang atau pun nak makan homemade chocolate, korang bolehla terjah Sweet Cottage. Kami menawarkan pelbagai jenis homemade chocolate dengan harga yang berpatutan.

banner

Thursday, March 17, 2011

Hot Air Balloon Putrajaya 2011


Nampak x yang color biru tu? Tula antara hot air balloon yang tersadai jatuh pagi tadi. Gambar ni aku amik masa on the way nak pergi ofis. Gigih betul snap gambar time tengah drive.heheheh ;p

Yang lain dah terbang tinggi so xboleh nak amik gambarla. So weekend ni, jomla beramai2 meriahkan Putrajaya. Bukan setakat hot air balloon je yang ada, korang boleh juga cuba macam2 jenis games cam rock climbing, paintball, kmx bike at many more.

- image credit to twitter myballoonfiesta -
- image credit to twitter myballoonfiesta -

Details pasal Hot Air Balloon Putrajaya 2011:


Date: 17 -20th March 2011
Venue: Monumen Alaf Baru Presint 2 Putrajaya
Time: 7am - 9pm

kalau korang nak tau lebih lanjut, bolehlah masuk official website 3rd Putrajaya International Hot Air Balloon Fiesta 2011

p/s: Kalau korang still tercari2 hadiah untuk birthday, anniversary, doorgift perkahwinan & tunang atau pun nak makan homemade chocolate, korang bolehla terjah Sweet Cottage. Kami menawarkan pelbagai jenis homemade chocolate dengan harga yang berpatutan.

banner

Lama betul saya menghilang

Hi Korang!!!
Lama betul aku xupdate blog ni. Sawang kemain banyak dah ni. Penat nak bersihkan. Aku adalah sangat super busy 2-3 menjak ni sebab nak kena siapkan order coklat yang banyak.

Alhamdulillah.. bisnes makin bagus even slow je. Tapi dapatla jugak side income. Takdelah hujung2 bulan tu sesak sangat. Aku nak jaja sket gambar2 coklat yang aku dah buat.

- coklat praline bunga biru-putih -
Junior sekolah aku order coklat ni untuk cousin dia nak kahwin this weekend. xsangka combination warna tu nampak menarik. Ni first time aku buat praline dengan kuantiti yang sangat banyak. Nak color tu pun satu hal jugak. Dahla time tu tengah hujan. So coklat yang biru putih ni punyalah cepat mengeras even dah letak kat atas air panas. Memang menguji kesabaran betul. 12 jam aku kerjakan coklat ni je. Almaklumla fridge xdela besar mana n mould pun xbanyak. So kena take turn tunggu.

- praline -
- Coklat Oreo edible Image -
Ni order from Customer dari Hulu Langat untuk wedding dia last week. 400 kotak coklat oreo aku kena siapkan. 4 malam berturut2 aku buat. Kalau buat awal takut xfresh la plak coklat tu nanti. Customer ni bagus betul. 2 bulan before dia nak coklat ni, dia dah contact aku n dah kasik deposit. Best dapat customer camni xbanyak songeh.

Thanks to my father sebab tolong aku siapkan coklat ni. Agaknye dia kesian tengok anak dia sorang2 buat kerja sampai pagi. Pastu pergi ofis asyik lewat je. Nasibla start keje boleh lambat sket. Kalau x menghadapla dengan HR.

- 400 kotak coklat oreo -
- coklat edible image -
Yang ni pulak officemate ayah aku order untuk hantar kat sekolah anak dia. Nampaknye bisnes dah berkembang sampai masuk MOHE. heheh. Ayah aku just bawak 3 biji coklat je kat ofis, terus dapat sambutan. Dengar2 ada yang nak oder untuk wedding. Xtaula jadi ke x. Kalau jadi aku mestila suke :)


Coklat edible Upin Ipin ni plak order dari akak ofis aku. Dia nak bawak balik kat kampung mertua dia untuk majlis aqiqah kat Klang. Laku betul dia cakap coklat ni kat sana sampai dia xsempat pun nak makan. Untuk coklat oreo ni biasanya aku gunakan biskut oreo flavour strawberry, blueberry or peanut butter. So xdela manis sangat bila orang makan.

Jap..jap..ade lagi ni. Korang jangan boring plak baca.


Cantik kan warna coklat ni? Aku suka sebab ceria sangat. Yang ni plak order dari akak ofis jugak untuk anak dia. Dah lama jugak dia order..tapi dia suruh buat time aku ade order yang banyak je. Dia nak tumpang order sekali.

Okla..kalau korang semua terliur nak merasa coklat ni, boleh je order dari aku.

p/s: Kalau korang still tercari2 hadiah untuk birthday, anniversary, doorgift perkahwinan & tunang atau pun nak makan homemade chocolate, korang bolehla terjah Sweet Cottage. Kami menawarkan pelbagai jenis homemade chocolate dengan harga yang berpatutan.
banner

Tuesday, March 8, 2011

Sorry..

To all my readers, sorry la ye..dah lame sangat2 aku xupdate blog properly. 2-3 minggu ni xcukup tido sebab nak siapkan order from my customer. so paham2 jela. Pkul 4 pagi baru siap n tido jap 2jam.pastu chow g ofis. dah nak azan maghrib baru reti nak tunjuk muka kat rumah.


Kalau larat, sambung terus buat chocolate. Kalau xlarat tu memang balik tu kadang2 tertidur sampai pagi. Ade order masuk last month. Tapi disebabkan aku nak jaga kualiti n xnak coklat tu masuk angin, 2weeks before orang tu amik barulah buat. So, xdela coklat tu terbiar lama. Lagi pun coklat yang aku buat ni xletak preservative. Paling lama boleh tahan dalam 3bulan.


Dah tengok page Sweet Cottage ke belum? Ade new product masuk. Sekarang ni just nak survey je dulu kot2la ade yang berminat nak beli. Korang boleh personalised coklat yang korang nak beli. Nak print terus muka korang atas coklat tu pun boleh. xpayah pakai edible image.





Sangat sesuai kalau korang nak surprise kan your partner. Lain dari yang lain. Xpayah beli kad. just letak your wishes atas coklat je.

Kalau korang nak tanye pape, as usual contact je kitorang through Sweet Cottage - Contact Form

p/s: Kalau korang still tercari2 hadiah untuk birthday, anniversary, doorgift perkahwinan & tunang atau pun nak makan homemade chocolate, korang bolehla terjah Sweet Cottage. Kami menawarkan pelbagai jenis homemade chocolate dengan harga yang berpatutan.

banner

Friday, March 4, 2011

ChurpChurp tu ape?


Siapa yang dah biasa blogging n twitter confirm korang kenal dengan ChurpChurp ni. Dengan ChurpChurp ni, korang bolehla nak share n spread latest rewards n love to your friends n followers. Setiap total clicks yang korang dapat, nanti masukla $$ dalam account ChurpChurp korang.

Korang boleh share through Twitter, Facebook, status YM/IM korang. xpun, kalau rajin sangat, bolehla buat entry kat dalam blog korang.


Come and join me in #ChurpChurp today and u can get more rewards!!

p/s: Kalau korang still tercari2 hadiah untuk birthday, anniversary, doorgift perkahwinan & tunang atau pun nak makan homemade chocolate, korang bolehla terjah Sweet Cottage. Kami menawarkan pelbagai jenis homemade chocolate dengan harga yang berpatutan.
banner

Tuesday, March 1, 2011

.: Resepi Hari Ini - Nasi Ayam :.

Nampak sangat dah lama aku x post entry resepi2 simple yang sangat senang untuk dimasak especially untuk orang bujang. So hari ni jom tengok resepi n cara2 nak masak Nasi Ayam. Gambar nasi lupa plak nak snap.


A - Sup Ayam

Bahan-bahan:
  • 1 ekor ayam (dipotong kecil dan dibersihkan)
  • 4 ulas bawang merah (dihiris/ dikisar)
  • 3 ulas bawang putih (dihiris/ dikisar)
  • 1.5 inci halia (dihiris/ dikisar)
  • 1 batang carrot (dipotong besar2)
  • Sedikit Kayu manis, bunga lawang
  • 1 peket Sup Bunjut Adabi
  • 2.5 liter air
  • Minyak untuk menumis
  • Garam secukup rasa
  • 1 keping asam gelugor
  • Bawang goreng untuk hiasan
  • Daun sup & daun bawang untuk hiasan
Cara-cara memasak:
  1. Panaskan minyak. Tumis kayu manis dan bunga lawang sehingga naik bau.
  2. Masukkan bahan2 yang telah dihiris/dikisar. Goreng sehingga berbau wangi dan kekuningan.
  3. Masukkan air, ayam, asam gelugur dan sup bunjut kedalam periuk.
  4. Biarkan ia mendidih
  5. Apabila sup telah menggelegak, angkat ayam dan toskan. Biarkan ayam separuh masak sebab hendak digoreng.
  6. Masukkan carrott yang telah dipotong dan tunggu sehingga lembut sedikit.
  7. Masukkan garam secukup rasa.
  8. Lepas rasa sup dah ok, boleh angkat.
B - Nasi Ayam

Bahan-bahan:
  • 4 pot beras (cuci dan toskan)
  • Sup ayam secukupnya (untuk menggantikan air)
  • 4 ulas bawang merah (dihiris halus)
  • 2 ulas bawang putih (dihiris halus)
  • 1 helai daun pandan
  • 1 sudu butter untuk menumis
  • 1 batang kayu manis
Cara-cara memasak:
  1. Panaskan butter di dalam rice cooker.
  2. Tumis kayu manis sehingga naik bau.
  3. Masukkan bawang merah dan putih. Goreng sehingga kekuningan.
  4. Masukkan beras yang telah ditoskan. Gaulkan dengan bahan tumisan dalam periuk.
  5. Masukkan sup ayam mengikut sukatan air semasa korang masak nasi putih.
  6. Masukkan daun pandan.
  7. Masak nasi seperti biasa.
C - Ayam Goreng

Bahan-bahan:
  • Gunakan ayam yang telah separuh masak semasa memasak sup
  • 4 sudu kicap manis
  • 1 sudu sos tiram
  • Sedikit madu (untuk mengilatkan ayam)
Cara-cara Memasak:
  1. Gaul ayam dengan semua bahan2.
  2. Goreng ayam seperti biasa. Jangan terlalu lama sebab ayam dah separuh masak. Selain tu, tak nak kasi ayam nampak rentung.
D - Sos

Bahan-bahan:
  • 7 batang lada merah (dikisar)
  • 4 biji bawang putih (dikisar)
  • 1/2 inci halia (dikisar)
  • 1 sudu minyak
  • 2 sudu sos cili
  • 1 keping asam gelugor
  • Sedikit air
  • Gula secukup rasa
Cara-cara memasak:
  1. Panaskan minyak
  2. Tumis bawang putih dan halia sehingga naik bau.
  3. Masukkan lada yang telah dikisar. Biarkan  2-3 minit.
  4. Masukkan air, dan asam gelugor. Biarkan sehingga menggelegak
  5. Masukkan sos cili. Biarkan sehinggan sos nampak pekat dan minyak dah naik.
  6. Akhir sekali masukkan gula secukup rasa. Seeloknya, xpayahla manis sebab ni sos untuk makan nasi ayam.
E - Kicap

Bahan-bahan:
  • Campurkan kicap manis dan sup 

Tadaa!!! Kan senang je masak nasi ayam ni. Kalo tengok banyak je step, tapi kalo korang dah banyak kali try mesti akan rasa senang je.

~ SELAMAT MENCUBA ~
    p/s: Kalau korang still tercari2 hadiah untuk birthday, anniversary, doorgift perkahwinan & tunang atau pun nak makan homemade chocolate, korang bolehla terjah Sweet Cottage. Kami menawarkan pelbagai jenis homemade chocolate dengan harga yang berpatutan.

    banner

    Coklat Buatan Tangan - Sweet Cottage

    Dekat bawah ni terdapat corak2 coklat yang baru. So kalau korang berminat nak tau pasal coklat ataupun tersa nak order coklat ni, jangan malu n segan. Email je aku. Kan senang cerita. Kalau korang nak tau harga coklat, bolehla check dekat link ni - Harga Homemade Chocolate


    - Cornflakes Coklat -

    - Chocolate Cornflakes -

    - Gift Pack - Chocolate Cornflakes -
    - 'Flower' oreo chocolate -

    - doorgift -
    - praline -

    - praline with hazelnut filling -

    - Lollichoc 'Flower' n 'Love XOXO'

    - XOXO Gossip Girl.haha -
    - 35 cav praline chocolate -
    - 'Rose' Praline -

    - praline with Choc ganache (filling) -

    Terliur x tengok coklat2 ni? Ape lagi, jom order. Lagi banyak korang order, makin banyak diskaun aku kasi.hehehe ;)


    p/s: Kalau korang still tercari2 hadiah untuk birthday, anniversary, doorgift perkahwinan & tunang atau pun nak makan homemade chocolate, korang bolehla terjah Sweet Cottage. Kami menawarkan pelbagai jenis homemade chocolate dengan harga yang berpatutan.


    banner
    ...From The Bottom of My Heart.. is a personal website. Every opinions and information contained in this website is for owner's own satisfaction. Any reliance you place on such information is therefor at your own risk. Owner will not be responsible for any damage or harm caused. Reviews, comments and opinions are welcome.