Friday, April 15, 2011

Penat jugak bisnes online

Hari ni rasa badan adalah sangat xbest sebab dapat tdo 1jam lebih je. Almaklumla malam tadi kena siapkan coklat2 customer and hadiah coklat giveaway sekali. Tu yang sampai 5.30 pagi pun dok sibuk wrapping parcel and siapkan packaging coklat.


Sape2 yang nak buka bisnes online especially coklat tu, korang pikirla banyak2 kali dulu. kalau korang larat bertahan sampai ke pagi, pastu kena rush pergi post office untuk poskan parcel customer, nak kejar customer suro buat payment, jawab email, jawab sms/call, beli stok, buat inventory, jadi tukang cuci mould n container2 yang digunakan time buat coklat, cari resepi2 coklat yang best, cari2 idea kat website oversea... fuhh!! banyak xterkira task yang kena buat kat rumah. Korangla boss n korang jugakla kuli


Usually aku start buat coklat by 9pm and biasenye 1day before customer amik, barula aku buat. Kalau order banyak 1week before baru aku akan buat untuk jaga kualiti & kesegaran coklat. Siang aku keje ye as usual kat Cyberjaya tu.

Eh, cantik betul gambar guna LG Optimus 2x ni. Clear gila.

p/s: Kalau korang still tercari2 hadiah untuk birthday, anniversary, doorgift perkahwinan & tunang atau pun nak makan homemade chocolate, korang bolehla terjah Sweet Cottage. Kami menawarkan pelbagai jenis homemade chocolate dengan harga yang berpatutan.
banner

2 comments:

ParkAir said...

Gud luck! Biar penat asal berbaloi.

Mohamed Firdaus Shajahan said...

just gunakan paypal...baru senang.Tidak perlu rush.Kalau beginner lvl then ok la suruh bank-in,then hantar produk...

...From The Bottom of My Heart.. is a personal website. Every opinions and information contained in this website is for owner's own satisfaction. Any reliance you place on such information is therefor at your own risk. Owner will not be responsible for any damage or harm caused. Reviews, comments and opinions are welcome.