Monday, May 23, 2011

Doorgift bajet: Colourful Oreo Untuk Doorgift

Bajet untuk doorgift kahwin sikit? Tapi nak doorgift yang cantik, saiz xkecik sangat, xbesar sangat? xnak orang mengata doorgift korang tah hape2 je? nak doorgift siap sekali dengan kotak?


Orderla Colourful Oreo sekarang daripada Sweet Cottage!!! Lagi banyak korang order, discount pun mesti ade :)

Harga???


RM1 je untuk coklat including transparent box. Jangan tunggu lama2, contact Sweet Cottage sekarang.



p/s: Kalau korang still tercari2 hadiah untuk birthday, anniversary, doorgift perkahwinan & tunang atau pun nak makan homemade chocolate, korang bolehla terjah Sweet Cottage. Kami menawarkan pelbagai jenis homemade chocolate dengan harga yang berpatutan.
banner

Nur Kasih The Movie & Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides





Promotion besar-besaran menyebabkan aku rasa nak tengok. Lagipun memang aku follow drama Nur Kasih. Movie ni memnag banyak bermain dengan emosi. Awal2 lagi korang dah dapat rasa kesedihan especially bila part Aidil tengah baca yasin. Lepas tu dengan reaksi anak lelaki dia yang sangat terasa kehilangan umi.


Part Adam dengan Nur pun memang dapat aku tengok yang Remy Ishak dengan Tiz ni ade chemistry. Sentiasa ada dugaan yang datang kat diorang. Tapi 1 je cam musykil cite ni, apsal last2 tu Nur cam xkenal orang?


Pirates of the Caribbean ni pun boleh tahan best jugak sebab semua seat penuh time aku tengok. Aku suka tengok gaya Jack Sparrow dalam tu (eh bukan yg sequel ni je. yang lain2 pun suka jgk). Paling xboleh blah masa mermaid yg sexy meksi tu klua, terjojol biji2 mata n terlopong semua mulut2 lelaki2 yang tengok. Dahla depan belakang kat seat aku tu semuanya lelaki. kiri kanan aku pun semua lelaki. Benda2 camtu memang korang suke kn?

- Gambar2 semua hasil peng'Google'an -







p/s: Kalau korang still tercari2 hadiah untuk birthday, anniversary, doorgift perkahwinan & tunang atau pun nak makan homemade chocolate, korang bolehla terjah Sweet Cottage. Kami menawarkan pelbagai jenis homemade chocolate dengan harga yang berpatutan.
banner

Mayat Berpeluh

*Cerita ini hendaklah dijadikan iktibar kepada mereka yg masih hidup*
*Sesunguh nya , ada hikmah di sebalik sesuatu kejadian yg berlaku bagi
memberi kesedaran kepada yg masih hidup*


1 mayat orang tua dikeluarkan dari peti simpanan mayat untuk
dikebumikan.....
apabila dikeluarkan...
ada air mengalir di muka mayat orang tua tersebut..seakan peluh....
dengan rasa ketakutan...
cucu orang tua itu pon memanggil isteri kepada si mati...

"Nenek! muke atuk kuar peluh!"  nenek pon dengan tenang merapati cucunya
dan berkata......
 
  "Atuk kamu 1st time meninggal...mestila die nervous sket...."

--- Heheh..jangan marah ye. Saje nak kasi hari korang ceria :) ---


p/s: Kalau korang still tercari2 hadiah untuk birthday, anniversary, doorgift perkahwinan & tunang atau pun nak makan homemade chocolate, korang bolehla terjah Sweet Cottage. Kami menawarkan pelbagai jenis homemade chocolate dengan harga yang berpatutan.
banner

Friday, May 20, 2011

Hanis Zalikha Datang Rumah Saya

Betul xtipu pun title entry ni. Memang betul pun Hanis Zalikha yang famous amos tu datang ke rumah saya. Xsangka betul dia sanggup datang ke rumah saya ni.

- pic credit to Hanis Zalikah's blog -
Xpercaya ke korang? Nah amik gambar ni. xpercaya memang xtau la.hehe


 See!! Kan betul memnag Hanis Zalikha ni datang rumah aku. Siap tersenyum lebar pegang Mickey Mouse. Tu sebenarnya iklan Hong Kong Disneyland from Nuffnang. Kalau korang nak tau experience Hanis Zalikha pergi sana, bacalah entry dia ni - Why Hong Kong Disneyland is a must-visit when in Hong Kong

Ok, bye!!! xtipu kn? 

p/s: Kalau korang still tercari2 hadiah untuk birthday, anniversary, doorgift perkahwinan & tunang atau pun nak makan homemade chocolate, korang bolehla terjah Sweet Cottage. Kami menawarkan pelbagai jenis homemade chocolate dengan harga yang berpatutan.
banner

Betul Ni! Anak Kucing Mata Satu


 TAWAU: Pelik tapi benar. Itulah yang berlaku ke atas seorang penduduk di Kampung Batu 4, Jalan Apas, di sini, apabila ibu kucing miliknya melahirkan anak kucing bermata satu, kelmarin.
Apa yang lebih menghairankan, kucing berkenaan tidak mempunyai hidung selain lidahnya sentiasa terkeluar.
Pemilik kucing terbabit mahu dikenali Jamal, 30, mengakui keganjilan anak kucing itu disedari sebaik dimaklumkan anaknya yang melihat ibu kucing itu melahirkan anaknya.
“Kucing berkenaan yang baru saja dilahirkan kira-kira jam 10 pagi di rumah dan menyangka anak saya bergurau apabila menyatakan anak kucing yang baru dilahirkan itu mempunyai mata satu. (source: Harian Metro - Anak Kucing Bermata Satu)

Huh! Ngerinya tengok anak kucing ni. Mesti ada sebab disebalik kejadian kucing ni bermata satu.



p/s: Kalau korang still tercari2 hadiah untuk birthday, anniversary, doorgift perkahwinan & tunang atau pun nak makan homemade chocolate, korang bolehla terjah Sweet Cottage. Kami menawarkan pelbagai jenis homemade chocolate dengan harga yang berpatutan.

banner

Monday, May 16, 2011

.: Resepi Hari ini: Crab Sandwich :.


Bahan-bahan:
  • 2 keping Croissant
  • 3 keping jejari ketam (Crab Stick)
  • 1/2 sudu lada hitam (ditumbuk)
  • 1 1/2 sudu mayonis
  • 1 biji tomato (dihiris)
  • Sedikit kobis (dihiris)
  • Salad
  • Timun dihiris
  • Sedikit Daun Parsley segar (dihiris halus)
Cara-cara:
  1. Rebuskan jejari ketam sehingga masak. Kalau dah terapung atas air tu kira dah masaklah :)
  2. Belah sedikit croissant ditengah (untuk disumbat ketam)
  3. Hiris jejari ketam (dalam 1cm)
  4. Satukan jejari ketam, mayonis, lada hitam, daun parsley, tomato, dan kobis di dalam mangkuk dan gaul sehingga mayonis rata.
  5. Letakkan salad dan timun didalam croissant ( Ikut suka lah nak letak banyak mana)
  6. Sumbatkan jejari ketam yang telah mesra digaul dengan bahan lain ke dalam croissant.
  7. Sedia untuk dinikmati sebagai sarapan. Mudah disediakan. Xsampai 10minit dah siap.
~ SELAMAT MENCUBA ~

Wednesday, May 11, 2011

Ofis blackout sekarang ni.

Ofis blackout sekarang ni. Ade power interruption. Maybe harini banyak kali akan blackout. So xbanyak la kerja boleh buat

Sunday, May 8, 2011

Misteri Terungkai

Sorry ye korang.. Nampak sangat blog ni dah lama sangat terabai. Tuan tanah busy memanjang je ni. Dahla pc rosak.Lagila bertambah2 malas nak update. Ni nasib baikla ada laptop adik. so curi2 masalah nak update blog tersyang ni.heheh

Korang janganla muak plak bila nampak gambar coklat lagi dalam blog ni. Dah aku bisnes, so kenalah jaja hasil2 tempahan customer to kat sni instead of letak gambar kat dalam blog Sweet Cottage ;p


Baru2 ni time aku tengah siapkan coklat tengah2 malam, terperasan & tertengokla 1 iklan kat tv. Mula2 xamik kisah pun iklan tu. Tapi bla terpandang 'sumting' barulah teringat kat mana aku pernah tengok benda tu.


'Benda' ni lah yang aku pernah nampak dulu. 'Benda' ni ada dalam iklan tu. Kalau xpercaya, better korang tengok video kat bawah tu. Same x?



Ingat x last month aku ada cerita pasal simbol pelik yang ada kat badan ikan? Serius ni! Ape dah jadi dengan ikan ni? Barulah sekarang aku paham kenapa ada simbol ni kat bdan ikan. Lepas tengok iklan tu, barulah aku tau yang Celcom telah melancarkan KOLONY - Highly recommended for Social Networking. Ni la infeksi yang bakal berjangkit di Malaysia.

" KOLONY ))K(( is an SMS-based social network that connects you to your friends. It’s spreading far and wide throughout the nation and fast! It’s an awesome phenomenon that is going to infect everybody! Already over 1million people have been infected! Your phone is now going to do so much more than just connect you to a friend. It will expand your network. DING, BOMM, FREN and POPP are going to become part of your daily lives. KOINZ are going to make your world turn. You’re not going to be able to shake this infection off! "
"Iylia, saya ni gila social network. camne nak buat ni?"
" Macam gempak je KOLONY ni. Rasa macam nak try "

Ok2... ni aku nak terangkan sket macam mana korang nak guna. Senang je. Apa yang korang kena ada adalah Xpax, U.O.X., S.O.X. or Celcom mobile no untuk korang join. Xpayahla  korang takut kalau xde smartphone yang canggih2 tu sebab Kolony ni boleh digunakan oleh semua mobile phone yang biase. xpayah guna internet plan langsung!!!  So, mestilah korang lagi excited kn??

Kalau dah ada, korang hanya perlu send KOLONY to 25333. Ok, kalau korang dah dapat nickname, korang bolehla ikut  step kat bawah ni untuk korang bersosial dengan kawan2 korang.

·        DING – Ding your buddies and leave them a message to cheer them up.
Send KDING to 25333
·        BOMM – Have an update to share? BOMM it away to all your FRENs!
Send KBOMM to 25333
·        FREN - FREN for life? Make as many as you can in Kolony!
Send KFREN to 25333
·        POPP – Get to comment on what your buddies say!
Send KPOPP to 25333


Kalau korang ada proble, boleh send KHELP TO 25333.

How does it all work? You will need KOINZ to perform the activities mentioned above in Kolony. And how do you get KOINZ? SIMPLE!  You just need to make calls on the all NEW XPAX PLAN! Every single call you make on the NEW XPAX PLAN will earn you FREE KOINZ that you can use to stay infected in Kolony.
·        1st – 5th calls made in a day = FREE 10 KOINZ per call
·        6th & more calls made in a day = FREE 20 KOINZ per call
·        The FREE KOINZ will be granted the next day.
·        Alternatively, you can also purchase KOINZ to enjoy KOLONY services: RM0.30 for 10Koinz, RM1.50 for 50Koinz, RM3 for 100Koinz

NEW XPAX PLAN
What’s more? With the New Xpax Plan, besides earning FREE KOINZ for you to stay infected on Kolony, you get enjoy super awesome LOW RATES! Yup! You heard us right!!! Calls are ONLY 28 sen for 10 minutes to Celcom network and 5mins to other networks. SMS are ONLY 1sen to Celcom numbers and 5sen to other networks!

Menarik kan KOLONY ni? Jomla kita guna beramai2.mesti lagi meriah terkena infection cam dalam iklan tu :)


p/s: Kalau korang still tercari2 hadiah untuk birthday, anniversary, doorgift perkahwinan & tunang atau pun nak makan homemade chocolate, korang bolehla terjah Sweet Cottage. Kami menawarkan pelbagai jenis homemade chocolate dengan harga yang berpatutan.

banner

Friday, May 6, 2011

DiGi Live FB Party



Semalam dapat call dari Nuffnang untuk confirmation untuk attend event ni. 1st time dapat call dari diorang.hehe
Siapa2 yang dapat invitation tu, jumpa kat sana ye malam nanti!!!

p/s: Kalau korang still tercari2 hadiah untuk birthday, anniversary, doorgift perkahwinan & tunang atau pun nak makan homemade chocolate, korang bolehla terjah Sweet Cottage. Kami menawarkan pelbagai jenis homemade chocolate dengan harga yang berpatutan.


banner
...From The Bottom of My Heart.. is a personal website. Every opinions and information contained in this website is for owner's own satisfaction. Any reliance you place on such information is therefor at your own risk. Owner will not be responsible for any damage or harm caused. Reviews, comments and opinions are welcome.