Sunday, May 8, 2011

Misteri Terungkai

Sorry ye korang.. Nampak sangat blog ni dah lama sangat terabai. Tuan tanah busy memanjang je ni. Dahla pc rosak.Lagila bertambah2 malas nak update. Ni nasib baikla ada laptop adik. so curi2 masalah nak update blog tersyang ni.heheh

Korang janganla muak plak bila nampak gambar coklat lagi dalam blog ni. Dah aku bisnes, so kenalah jaja hasil2 tempahan customer to kat sni instead of letak gambar kat dalam blog Sweet Cottage ;p


Baru2 ni time aku tengah siapkan coklat tengah2 malam, terperasan & tertengokla 1 iklan kat tv. Mula2 xamik kisah pun iklan tu. Tapi bla terpandang 'sumting' barulah teringat kat mana aku pernah tengok benda tu.


'Benda' ni lah yang aku pernah nampak dulu. 'Benda' ni ada dalam iklan tu. Kalau xpercaya, better korang tengok video kat bawah tu. Same x?



Ingat x last month aku ada cerita pasal simbol pelik yang ada kat badan ikan? Serius ni! Ape dah jadi dengan ikan ni? Barulah sekarang aku paham kenapa ada simbol ni kat bdan ikan. Lepas tengok iklan tu, barulah aku tau yang Celcom telah melancarkan KOLONY - Highly recommended for Social Networking. Ni la infeksi yang bakal berjangkit di Malaysia.

" KOLONY ))K(( is an SMS-based social network that connects you to your friends. It’s spreading far and wide throughout the nation and fast! It’s an awesome phenomenon that is going to infect everybody! Already over 1million people have been infected! Your phone is now going to do so much more than just connect you to a friend. It will expand your network. DING, BOMM, FREN and POPP are going to become part of your daily lives. KOINZ are going to make your world turn. You’re not going to be able to shake this infection off! "
"Iylia, saya ni gila social network. camne nak buat ni?"
" Macam gempak je KOLONY ni. Rasa macam nak try "

Ok2... ni aku nak terangkan sket macam mana korang nak guna. Senang je. Apa yang korang kena ada adalah Xpax, U.O.X., S.O.X. or Celcom mobile no untuk korang join. Xpayahla  korang takut kalau xde smartphone yang canggih2 tu sebab Kolony ni boleh digunakan oleh semua mobile phone yang biase. xpayah guna internet plan langsung!!!  So, mestilah korang lagi excited kn??

Kalau dah ada, korang hanya perlu send KOLONY to 25333. Ok, kalau korang dah dapat nickname, korang bolehla ikut  step kat bawah ni untuk korang bersosial dengan kawan2 korang.

·        DING – Ding your buddies and leave them a message to cheer them up.
Send KDING to 25333
·        BOMM – Have an update to share? BOMM it away to all your FRENs!
Send KBOMM to 25333
·        FREN - FREN for life? Make as many as you can in Kolony!
Send KFREN to 25333
·        POPP – Get to comment on what your buddies say!
Send KPOPP to 25333


Kalau korang ada proble, boleh send KHELP TO 25333.

How does it all work? You will need KOINZ to perform the activities mentioned above in Kolony. And how do you get KOINZ? SIMPLE!  You just need to make calls on the all NEW XPAX PLAN! Every single call you make on the NEW XPAX PLAN will earn you FREE KOINZ that you can use to stay infected in Kolony.
·        1st – 5th calls made in a day = FREE 10 KOINZ per call
·        6th & more calls made in a day = FREE 20 KOINZ per call
·        The FREE KOINZ will be granted the next day.
·        Alternatively, you can also purchase KOINZ to enjoy KOLONY services: RM0.30 for 10Koinz, RM1.50 for 50Koinz, RM3 for 100Koinz

NEW XPAX PLAN
What’s more? With the New Xpax Plan, besides earning FREE KOINZ for you to stay infected on Kolony, you get enjoy super awesome LOW RATES! Yup! You heard us right!!! Calls are ONLY 28 sen for 10 minutes to Celcom network and 5mins to other networks. SMS are ONLY 1sen to Celcom numbers and 5sen to other networks!

Menarik kan KOLONY ni? Jomla kita guna beramai2.mesti lagi meriah terkena infection cam dalam iklan tu :)


p/s: Kalau korang still tercari2 hadiah untuk birthday, anniversary, doorgift perkahwinan & tunang atau pun nak makan homemade chocolate, korang bolehla terjah Sweet Cottage. Kami menawarkan pelbagai jenis homemade chocolate dengan harga yang berpatutan.

banner

No comments:

...From The Bottom of My Heart.. is a personal website. Every opinions and information contained in this website is for owner's own satisfaction. Any reliance you place on such information is therefor at your own risk. Owner will not be responsible for any damage or harm caused. Reviews, comments and opinions are welcome.