Friday, July 29, 2011

Jom Makan Buah @ Taman Warisan Pertanian Putrajaya


Apa aktiviti korang weekend ni? Kalau xde apa2, jom datang putrajaya beramai2. Ada program Jom Makan Buah. Pelbagai jenis buah tempatan yang enak2 untuk korang nikmati sebelum bermulanya bulan puasa Isnin akan datang ni.

p/s: Kalau korang still tercari2 hadiah untuk birthday, anniversary, doorgift perkahwinan & tunang atau pun nak makan homemade chocolate, korang bolehla terjah Sweet Cottage. Kami menawarkan pelbagai jenis homemade chocolate dengan harga yang berpatutan.
banner

Tuesday, July 26, 2011

Ramadhan datang lagi

Cepat betul masa berlalu. Pejam celik sekarang ni dah sampai ke penghujung bulan Syaaban. Minggu depan dah masuk bulan Ramadan. Sape2 lagi yang belum habis ganti puasa tu eloklah korang ganti puasa minggu ni. Pulun ganti habis-habisan.

Bulan Ramadan ni adalah bulan yang sangat mulia dan penuh barakah dimana semua orang Islam akan berpuasa selama 1bulan. Bukan saja puasa dari makan dan minum, tapi juga puasa dari segi nafsu, pandangan, perbuatan juga.

Bulan puasa ini adalah bulan untuk mendekatkan diri kepada Allah. Time ni la kita perlu beribadat secukup2 nya. Bulan untuk mencari keredaan Allah.

Kelebihan Bulan Ramadan:
  • Abu Hurairah menyatakan : Telah bersabda Rasulullah S.A.W yang bermaksud : Apabila telah tibanya Ramadhan, dibuka pintu-pintu syurga dan ditutup segala pintu neraka dan diikat segala syaitan. -Hadis dikeluarkan oleh imam Bukhari, Muslim, Nasai'e, Ahmad dan Baihaqi-
  • Daripada Abu Hurairah daripada Rasulullah S.A.W telah bersabda yang bermaksud :Sesiapa yang berpuasa Ramadhan dengan penuh keimanan dan keikhlasan nescaya akan diampuninya segala dosanya yang telah lalu. - Diriwayat oleh imam Nasai'e, Ibn majah, Ibn Habban dan Baihaqi-
  • Abu Hurairah telah berkata : Aku telah mendengar Rasulullah S.A.W bersabda tentang Ramadhan yang bermaksud : Sesiapa yang mendirikannya(Ramadhan) penuh keimanan dan keikhlasan diampunkan baginya apa dosanya yang telah lalu. - Hadis riwayat Bukhari, Muslim, Tarmizi, Abu Daud, Nasai'e,Malik,Ahmad dan Baihaqi- (sumber: Kelebihan Ramadan)


p/s: Kalau korang still tercari2 hadiah untuk birthday, anniversary, doorgift perkahwinan & tunang atau pun nak makan homemade chocolate, korang bolehla terjah Sweet Cottage. Kami menawarkan pelbagai jenis homemade chocolate dengan harga yang berpatutan.

banner

Monday, July 25, 2011

.:Resepi Hari Ini - Spagetti Simple:.


Bahan-bahan:
  • Spagetti (Direbus)
  • Sosej cheese (digoreng dan dipotong serong)
  • 3 sudu sos tiram
  • 3 biji bawang putih (dicincang)
  • Garam secukup rasa
  • Minyak untuk menumis
  • Carrott/ kubis bunga (dipotong) - xletak pun
  • Sedikit lada hitam
Cara-cara memasak:
  1. Panaskan sedikit minyak
  2. Tumiskan bawang putih sehingga naik bau
  3. Masukkan sosej yang telah digoreng
  4. Masukkan sos tiram, lada hitam.
  5. Selepas sebati, masukkan spagetti yag telah direbus. Kacau sebentar dan perasakan dengan garam.
  6. Sedia untuk dinikmati sebagai breakfast yang mudah :)

Friday, July 22, 2011

Sikit je lagi ni

Tengokla ni..Sikit lagi je nak sampai rm100. lepas tu dah boleh nak cash out kn.


Eh, korang nak dapat macam aku ni? Jomla kita join churp-churp beramai2 :). Make sure korang ada akaun Twitter. Lepas tu korang dah boleh share semua campaign2 yang ada ni. sambil korang sibuk dok berTweet' tu, korang boleh jugak dapat $$.

MESTI CUBA:


p/s: Kalau korang still tercari2 hadiah untuk birthday, anniversary, doorgift perkahwinan & tunang atau pun nak makan homemade chocolate, korang bolehla terjah Sweet Cottage. Kami menawarkan pelbagai jenis homemade chocolate dengan harga yang berpatutan.
banner

Wednesday, July 20, 2011

Giveaway : 5 sets of Skinz UV White Skin Whitening Starter Kit


Jom join Giveaway dari Jessying . Ada 5 sets of Skinz UV White Skin Whitening untuk dimenangi :)



p/s: Kalau korang still tercari2 hadiah untuk birthday, anniversary, doorgift perkahwinan & tunang atau pun nak makan homemade chocolate, korang bolehla terjah Sweet Cottage. Kami menawarkan pelbagai jenis homemade chocolate dengan harga yang berpatutan.
banner

Tuesday, July 19, 2011

Lagu Inggeris Siti Nurhaliza - Falling in Love [audio and ringtones]




Falling in Love

Once in a lifetime…
And your sweep took off your feet
And everything I’ve touched dissolve itself before my eyes

You’re taking me higher when I hear you speak to me
This is so familiar but I’m caught up in this fantasy
*Now I can’t seem to find myself

Oh, I can’t seem to give up my mind
Oh, I keep falling I’m falling and I can’t stop falling
I’m falling in love with you

When I look into your eyes
I see your love that comforts me
Every now when I go to sleep
I wait to see you in my dream

You’re taking me higher when I hear you speak to me
I’m trying to tell you that I will never won’t to let you go

*Now I can’t seem to find myself
Oh, I can’t seem to give up my mind
Oh, I keep falling I’m falling and I can’t stop falling
I’m falling in love with you

Over and over again because I’ll let my mind
You give me something in you to believe in
Come to take me away…

*Now I can’t seem to find myself
Oh, I can’t seem to give up my mind
Oh, I keep falling I’m falling and I can’t stop falling
I’m falling in love with you

p/s: Kalau korang still tercari2 hadiah untuk birthday, anniversary, doorgift perkahwinan & tunang atau pun nak makan homemade chocolate, korang bolehla terjah Sweet Cottage. Kami menawarkan pelbagai jenis homemade chocolate dengan harga yang berpatutan.

banner

Giveaway Julai Bersama Blogger by andyhowtt.com

Dah lama sangat aku xjoin giveaway dari blogger2 ni. Padahal berlambak je diorang ni buat giveaway. Tadi blogwalking kat blog Nisa Kay and nampakla entry dia ni pasal giveaway andyhowtt.com.




1. Buat satu entry tentang Giveaway ini, korang kena letak tajuk Giveaway Julai Bersama Blogger by andyhowtt.com [DONE]
2. Letak banner kat atas tuh ni dalam entry korang dan link kan gambar ni ke entry giveaway ini.[DONE]
3. kalau nak follow blog nie dan fanpage dipersilakan takde paksaan, tapi jika ingin mendapat updated pasal Giveaway nie korang kena follow :) [DONE]
4. follow blog sponsor-sponsor giveaway ini [DONE]
5. di akhir entry korang masukkan pesanan penaja sebijik macam kt bawah nie [DONE]
Giveaway Julai Bersama Blogger ini dianjurkan oleh andyhowtt.com, dan hadiah telah disponsor oleh Nisa Kay, Akmal Hilmi, Faizal Fredley, Nota Kosong, Saya Doodle, NorfanilMohd Khairi, Munzir Shafie, Azri Johan,  Alya Esprezzo, Kaizen Shinobi dan Malcube
6. lepas tuh kalau korang nak tag orang pun boleh juga, kalau taknak tak apa [DONE]
7. blog yang follow keenam2x syarat yang telah dinyatakan diatas akan diberikan keutamaan jadi sila ikut syarat yang ditetapkan [DONE]
8. setelah selesai entry korang tu, korang boleh submit entry korang kat ruangan komen kat bawah ini, jika korang tinggalkan link tersebut kat entry lain,link korang tidak akan dilayan [DONE]

Aku nak tag korang semua yang baca :)

 Ni lah antara hadiah yang akan diberikan oleh Andyhowtt.com. Tarikh tutup adalah pada 31 Julai 2011




Giveaway Julai Bersama Blogger ini dianjurkan oleh andyhowtt.com, dan hadiah telah disponsor oleh Nisa Kay, Akmal Hilmi, Faizal Fredley, Nota Kosong, Saya Doodle, NorfanilMohd Khairi, Munzir Shafie, Azri Johan,  Alya Esprezzo, Kaizen Shinobi dan Malcube

p/s: Kalau korang still tercari2 hadiah untuk birthday, anniversary, doorgift perkahwinan & tunang atau pun nak makan homemade chocolate, korang bolehla terjah Sweet Cottage. Kami menawarkan pelbagai jenis homemade chocolate dengan harga yang berpatutan.
banner

Monday, July 18, 2011

.:Resepi Hari Ini - Kerutup Ayam:.

Bahan-bahan:
  • 1/2 ekor ayam (dibelah kecil)
  • 2 sudu besar ketumbar *
  • 2 sudu besar jintan manis *
  • 4 biji bawang merah *
  • 3 ulas bawang putih *
  • 1/2 inci halia *
  • 1/2 inci kunyit *
  • 8 biji cili padi (xnak letak pun xpe) *
  • Rempah tumis (bunga lawang, kayu manis, cengkih, buah pelaga)
  • 1/2 cawan santan pekat
  • 1 batang serai (dititik)
  • Garam secukup rasa
  • Gula secukup rasa
  • 1 keping asam gelugur (saiz besar)
  • Minyak untuk menumis
  • Sedikit air
* dikisar

Cara-cara memasak:
  1. Panaskan minyak untuk menumis.
  2. Masukkan rempah tumis dan biarkan sehingga naik bau.
  3. Selepas naik bau, masukkan bahan-bahan yang telah dikisar beserta ayam, serai, asam gelugur
  4. Masukkan air sehingga menutupi ayam.
  5. Biarkan sehingga mendidih.
  6. Sekiranya kuah sudah pekat, masukkan santan pekat beserta garam dan gula secukup rasa.
  7. Biarkan sehingga kuah betul2 pekat dan mengering.
  8. Kalau sukakan kuah, jangan biarkan sehingga terlampau kering.
  9. Enak dinikmati bersama nasi panas :)
~ SELAMAT MENCUBA ~

P/S: Ini adalah resepi dari ayah saya. Semalam kena masakkan sebab ayah saya demam.

Alhamdulillah.. Ada rezeki

Dah agak lama jugalah aku xupdate blog ni dengan cara yang berhemah. Busy je memanjang dengan catering
ayah aku,prepared untuk kenduri arwah dekat rumah awal bulan haritu, siapkan order coklat yang xputus2 datang n macam2 lagi la.

Memang sangat penat. Kerja kat ofis pun banyak jugak. Kadang2 sampai rumah je terus tertidur sampai pagi. Serius ni!

Kalau ada order coklat, sampai ke subuhla aku xtidur gara2 nak siapkan tempahan dari customer. Nampak macam senang je buat coklat, tapi agak rumit jugakla sebab nak make sure coklat tu xberlubang, xberair n kalo part kena color tu, memnag sangat2 mencabar. Kena pandai main dengan suhu keliling. Kalau x, mengerasla color tu before sempat color kat mould.






This month banyak order giftpack for birthday. Terima kasih banyak2 korang yang sudi menggunakan servis Sweet Cottage :)


Cuba korang tengok sini. Macam2 ade!!!
1. Nak kahwin ke? Jom pakai inai kat sini :)
2. Tercari-cari business card? Boleh beli dekat sini sekarang
3. Jom tengok Konsert David Archuletta


p/s: Kalau korang still tercari2 hadiah untuk birthday, anniversary, doorgift perkahwinan & tunang atau pun nak makan homemade chocolate, korang bolehla terjah Sweet Cottage. Kami menawarkan pelbagai jenis homemade chocolate dengan harga yang berpatutan.
banner

Thursday, July 14, 2011

Personalised Chocolate

Korang pernah dengar pasal PERSONALISED CHOCOLATE?

Kalau xtau, sini aku nak cerita sikit pasal Personalised Chocolate.


  • Not homemade chocolate, it's machine made chocolate.
  • Quality chocolate with a raised design.
  • High Definition Graphics including photos.
  • Personalised to suit any occasion.
  • An effective promotional tools.
  • A product that people never forget. 

Why Chocolate Process is Unique??

  • * NO RICE PAPER
  • * NO DYES
  • * NO ICING
  • * NO INKS
  • * NO TRANSFER USED
  • * NO SCREEN PAINTING

 Ok kalau korang berminat bolehla korang contact D'Choco Design untuk mengetahui harga, jenis coklat, saiz coklat. Berbaloi2 sangat untuk dijadikan doorgift, hantaran, hadiah.


Disamping itu juga, korang boleh customize coklat tu ikut selera korang sendiri. Cepat contact
D'Choco Design sekarang jugak!! http://choco-design.blogspot.com/



p/s: Kalau korang still tercari2 hadiah untuk birthday, anniversary, doorgift perkahwinan & tunang atau pun nak makan homemade chocolate, korang bolehla terjah Sweet Cottage. Kami menawarkan pelbagai jenis homemade chocolate dengan harga yang berpatutan.
banner

Monday, July 11, 2011

Nasi Ayam Goreng Berlada

- gambar diambil dr Google -

Tetiba petang2 camni terasa nak makan Nasi Ayam Goreng Berlada. Tapi rasanya aku xpernah jumpa lagi dekat area Putrajaya, Selangor/ KL. Dekat sini yang biasa jumpa adalah Nasi Goreng Ayam. Nasi kosong biasa yang digoreng dan diletak ayam. Yang aku nak ni, nasi ayam yang digoreng n ada ayam goreng berlada.

Nak yang dekat Muar punya. Slrrrrppp... mentang2 puasa..macam2 nak makan.

Bila lah nak balik Muo ni. Dah lama xjengah rumah. Ntah dah jadi hutan ke ape tu xtau la.

p/s: Kalau korang still tercari2 hadiah untuk birthday, anniversary, doorgift perkahwinan & tunang atau pun nak makan homemade chocolate, korang bolehla terjah Sweet Cottage. Kami menawarkan pelbagai jenis homemade chocolate dengan harga yang berpatutan.
banner

Walk out pretty!

Sekarang saya adalah sangat pemalas nak update blog. tak taulah kenapa. Mood untuk berblogging dah hilang xtau pergi mana.

Maybe saya kena buat treatment dulu kot barulah rasa fresh nak rajin nak blogging.

Korang dah try deal yang terbaru dari MilkADeal ni?

MAD Deal of the Day: RM29.90 instead of RM288 for a Miracle Spa Treatment Facial + Hair Wash & Blow + 3 Lessons of Makeup & Skin Care Course at Infinity Hair Design & Beauty Image, Jalan Kelawai.


 Berbaloi2 harga dari MilkADeal ni. Murah yang amat!!

Kalau korang belum register lagi, better register sekarang supaya korang xterlepas offer yang murah2 ni. Cepatttt!!

p/s: Kalau korang still tercari2 hadiah untuk birthday, anniversary, doorgift perkahwinan & tunang atau pun nak makan homemade chocolate, korang bolehla terjah Sweet Cottage. Kami menawarkan pelbagai jenis homemade chocolate dengan harga yang berpatutan.
banner

Friday, July 8, 2011

Penutupan Jalan 9 July 2011


Take note to those yang duduk around KL.. Banyak jalan tutup esok.

p/s: Kalau korang still tercari2 hadiah untuk birthday, anniversary, doorgift perkahwinan & tunang atau pun nak makan homemade chocolate, korang bolehla terjah Sweet Cottage. Kami menawarkan pelbagai jenis homemade chocolate dengan harga yang berpatutan.

banner

Thursday, July 7, 2011

Got To Go by Najwa



Got To Go by Najwa
This time I'm gonna live my life
I ain't no stepford wife
No I ain't perfect
Gonna find somebody who's worth it
And no you ain't that person
Coz i caught you constantly flirtin'
With my best friend



So I guess I'll say goodbye
I'll find me another guy



Why (why why why)
You always makin' me
Cry (cry cry cry)
No I can't stand it
No you can't be my man
It don't matter who you are,
Even if you were a star
You've got to go
(Go go go go go go)



Read my lips I'm leavin'
And no no I ain't teasin'
This time it's for real
Gotta find you another girl
Coz this one sure ain't stayin
By the time you finish what you're sayin'
I'll be gone


p/s: tengah addicted dengar lagu Najwa ni. Sedap gila suara dia. You've got to go..Go,go,go,go,go,go!!

p/s: Kalau korang still tercari2 hadiah untuk birthday, anniversary, doorgift perkahwinan & tunang atau pun nak makan homemade chocolate, korang bolehla terjah Sweet Cottage. Kami menawarkan pelbagai jenis homemade chocolate dengan harga yang berpatutan.



banner
...From The Bottom of My Heart.. is a personal website. Every opinions and information contained in this website is for owner's own satisfaction. Any reliance you place on such information is therefor at your own risk. Owner will not be responsible for any damage or harm caused. Reviews, comments and opinions are welcome.