Monday, August 1, 2011

Jalan-jalan balik Muo

Dah lama sangat xbalik Muo ni. Rumah pun dah berhabuk n bersawang. Pokok bunga pun dah tinggi menggalah sampai terbelit dekat wayar lampu. haisshh.. berbulan jugakla kitorg 1family xjengah rumah ni. kesian kat rumah.sobsobsob..

Pagi2 sabtu tu kitorang balik rumah arwah nenek dulu. Bersih2kan dulu rumah dekat sana. senang sket nanti time Raya dah xpayah nak bersihkan sangat. Rumah arwah nenek pun xde orang yang duduk so paham2 jela camne keadaannye.

Before pergi rumah nenek tu, terkejut jugakla sebab nampak banyak sangat buah pulasan bergayut kat depan rumah. Kitorang balik malam sabtu tu. Gelap je xnampak pape. Rupa2nye pokok yang ayah aku tanam dulu dah berbuah. Lebat gila buah dia. Before this klua sket je. tu pun orang amik. xsempat merasa. Tahun ni la yang betul2 dapat merasa buah. Tu pun jiran cakap dah ramai orang petik. Yela..rumah tinggal. Tu yang orang datang petik je. Pokok pun rendang so memang senang sangatla.


Kitorang petik half poko je. Half lagi yang sebelah jiran tu, kitorang biarkan xpetik. Sedekahkah kat orang lain yang nak makan. 3 plastik besar jugakla dapat. Kasi makcik sebelah 1plastik n 1plastik lagi kasi rumah makcik kat kajang. Petang semalam lepas kitorang balik, dia ajak datang makan durian. Dia pun baru balik dari kampung. So pulasan tu pun dikendurikan ramai2 kat kajang.




p/s: Kalau korang still tercari2 hadiah untuk birthday, anniversary, doorgift perkahwinan & tunang atau pun nak makan homemade chocolate, korang bolehla terjah Sweet Cottage. Kami menawarkan pelbagai jenis homemade chocolate dengan harga yang berpatutan.
banner

No comments:

...From The Bottom of My Heart.. is a personal website. Every opinions and information contained in this website is for owner's own satisfaction. Any reliance you place on such information is therefor at your own risk. Owner will not be responsible for any damage or harm caused. Reviews, comments and opinions are welcome.